Hjemmelavede flødeboller med hindbær, chili og lakrids

Lækre bløde brioche burgerboller

DSC_0312
En af mine absolut yndlingsretter må simpelthen være burgere – gerne den snaskede af slagsens som kan spises uden kniv og gaffel.
Her i Århus popper det frem med nye burger restauranter for tiden, hvilket jeg bestemt ikke klager over. Men den hjemmelavede udgave er altså vinderen – lækre bløde brioche burgerboller, saftig bøf med ost, hjemmelavet chili aioli, og friterede løgringe. Så er burger cravingen altså virkelig reddet!

Men nu til burgerbollerne – for der er vist mange meninger om hvordan den perfekte burgerbolle skal være. Hvis du spørger mig er den perfekte burgerbolle fyldt med smør, æg og hvedemel så den bliver lækker, luftig og blød. For en burger skal altså kunne spises med fingrene – og det er altså noget nær umuligt med en sprød rustik burgerbolle. Jovist smager det også godt, men det slår altså ikke den bløde brioche burgerbolle.

Derfor skal i da også have opskriften på de her fantastiske boller – og jeg kan næsten garantere for at den vil få enhver burgerelskers hjerte til at smelte.

Når man først har bagt og smagt denne her brioche burgerbolle, så er der ingen vej tilbage – jeg advarer dig bare. Fremover bliver du nødt til at bage dine egne.

Jeg har holdt fyldet simpelt, da jeg synes at ingredienserne taler for dig selv. Når bollen er god og bøffen saftig, så behøves der ikke meget andet end lidt grønt, ketchup og en god chili aioli.

Men du kan selvfølgelig fylde burgerbollen med lige det du har lyst til. Jeg er sikker på at det bliver noget så lækkert.

Chili aiolien er også hjemmelavet, så den skal i selvfølgelig også have opskriften på. Den smager helt fantastisk til en gang hjemmelavede pommes, men den er også lækker at smøre på bollen inden burgeren lægges sammen.

Billederne her er fra min fars fødselsdag hvor han havde bestemt at menuen skulle stå på hjemmelavede burgere – og jeg kan vist godt sige at han var ret så tilfreds med resultatet. Det var intet mindre end en succes, og vi gik bestemt ikke sultne i seng efter sådan en lækker burger fest med alt hvad der hører til.

DSC_0284

Ingredienser

Burgerboller (10 stk):

20 g gær
3,5 dl sødmælk
2 tsk salt
2 spsk sukker
650-750 g hvedemel
2 æg
150 g blødt smør
1 æg til pensling

Chili aioli:

3 spsk 18 % creme fraiche
2 spsk god mayo
1-2 tsk ketchup
1 fed hvidløg
chilipulver
citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde

Burgerboller:

Lun mælken så den er fingervarm. Rør gæret ud i den lune mælk sammen med salt og sukker. Tilsæt nu 300 g hvedemel og rør det ud i mælken, så der ikke er nogen klumper.
Tilsæt æggene en efter en og rør dem ud i dejen.
Tilsæt nu 300 g hvedemel mere og ælt det ind i dejen. Tilsæt smør i tern lidt efter lidt og ælt det ind i dejen til der ikke er store smørklumper tilbage.
Tilsæt det sidste mel (det er ikke sikkert at du skal bruge det hele) imens der æltes indtil dejen lige akkurat slipper siderne af røreskålen. Dejen skal stadig være let klistret. Dejen skal æltes i 8-10 min.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og del den i 10. Form 10 boller som trykkes let flade og placeres på 2 bageplader. Lad bollerne efterhæve 1 time.

Pensl bollerne med rigeligt sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader alm ovn i ca 15 min indtil de er mørke gyldne på toppen. Lad dem køle let inden de serveres.

Fyld bollen med bøf, grønt, ketchup og chili aioli og server den med sprøde pommes.

Chili Aioli:

Rør creme fraiche, mayo, ketchup og presset hvidløg sammen (tilsæt evt kun 1/2 hvidløg til at starte med og smag så til).
Smag til med chilipulver, citronsaft, salt og peber.

DSC_0281

Tip! Det er lækkert at skære bollen over og riste den kort i ovnen eller på en pande inden servering.

   

2 kommentarer

  • Lars

    Tak for opskriften! Jeg lavede bollerne til porchetta burgere her til aften. Erstattede mælk med rismælk og smør med margarine p.g.a. lidt allergi, men de holdt stadigvæk:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilenskoekken

      Hej Lars 🙂

      Det var da dejligt at høre at de også fungerede med rismælk og margarine. Lyder lækkert med porchetta!

      Kh Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede flødeboller med hindbær, chili og lakrids