Lækre bløde brioche burgerboller

DSC_0312
En af mine absolut yndlingsretter må simpelthen være burgere – gerne den snaskede af slagsens som kan spises uden kniv og gaffel.
Her i Århus popper det frem med nye burger restauranter for tiden, hvilket jeg bestemt ikke klager over. Men den hjemmelavede udgave er altså vinderen – lækre bløde brioche burgerboller, saftig bøf med ost, hjemmelavet chili aioli, og friterede løgringe. Så er burger cravingen altså virkelig reddet!

Men nu til burgerbollerne – for der er vist mange meninger om hvordan den perfekte burgerbolle skal være. Hvis du spørger mig er den perfekte burgerbolle fyldt med smør, æg og hvedemel så den bliver lækker, luftig og blød. For en burger skal altså kunne spises med fingrene – og det er altså noget nær umuligt med en sprød rustik burgerbolle. Jovist smager det også godt, men det slår altså ikke den bløde brioche burgerbolle.

Derfor skal i da også have opskriften på de her fantastiske boller – og jeg kan næsten garantere for at den vil få enhver burgerelskers hjerte til at smelte.

Når man først har bagt og smagt denne her brioche burgerbolle, så er der ingen vej tilbage – jeg advarer dig bare. Fremover bliver du nødt til at bage dine egne.

Jeg har holdt fyldet simpelt, da jeg synes at ingredienserne taler for dig selv. Når bollen er god og bøffen saftig, så behøves der ikke meget andet end lidt grønt, ketchup og en god chili aioli.

Men du kan selvfølgelig fylde burgerbollen med lige det du har lyst til. Jeg er sikker på at det bliver noget så lækkert.

Chili aiolien er også hjemmelavet, så den skal i selvfølgelig også have opskriften på. Den smager helt fantastisk til en gang hjemmelavede pommes, men den er også lækker at smøre på bollen inden burgeren lægges sammen.

Billederne her er fra min fars fødselsdag hvor han havde bestemt at menuen skulle stå på hjemmelavede burgere – og jeg kan vist godt sige at han var ret så tilfreds med resultatet. Det var intet mindre end en succes, og vi gik bestemt ikke sultne i seng efter sådan en lækker burger fest med alt hvad der hører til.

DSC_0284

Ingredienser

Burgerboller (10 stk):

20 g gær
3,5 dl sødmælk
2 tsk salt
2 spsk sukker
650-750 g hvedemel
2 æg
150 g blødt smør
1 æg til pensling

Chili aioli:

3 spsk 18 % creme fraiche
2 spsk god mayo
1-2 tsk ketchup
1 fed hvidløg
chilipulver
citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde

Burgerboller:

Lun mælken så den er fingervarm. Rør gæret ud i den lune mælk sammen med salt og sukker. Tilsæt nu 300 g hvedemel og rør det ud i mælken, så der ikke er nogen klumper.
Tilsæt æggene en efter en og rør dem ud i dejen.
Tilsæt nu 300 g hvedemel mere og ælt det ind i dejen. Tilsæt smør i tern lidt efter lidt og ælt det ind i dejen til der ikke er store smørklumper tilbage.
Tilsæt det sidste mel (det er ikke sikkert at du skal bruge det hele) imens der æltes indtil dejen lige akkurat slipper siderne af røreskålen. Dejen skal stadig være let klistret. Dejen skal æltes i 8-10 min.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time.

Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og del den i 10. Form 10 boller som trykkes let flade og placeres på 2 bageplader. Lad bollerne efterhæve 1 time.

Pensl bollerne med rigeligt sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader alm ovn i ca 15 min indtil de er mørke gyldne på toppen. Lad dem køle let inden de serveres.

Fyld bollen med bøf, grønt, ketchup og chili aioli og server den med sprøde pommes.

Chili Aioli:

Rør creme fraiche, mayo, ketchup og presset hvidløg sammen (tilsæt evt kun 1/2 hvidløg til at starte med og smag så til).
Smag til med chilipulver, citronsaft, salt og peber.

DSC_0281

Tip! Det er lækkert at skære bollen over og riste den kort i ovnen eller på en pande inden servering.

44 Comments on Lækre bløde brioche burgerboller

  1. Lars
    22/10/2016 at 21:09 (3 år ago)

    Tak for opskriften! Jeg lavede bollerne til porchetta burgere her til aften. Erstattede mælk med rismælk og smør med margarine p.g.a. lidt allergi, men de holdt stadigvæk:-)

    Svar
    • Pilenskoekken
      23/10/2016 at 09:16 (3 år ago)

      Hej Lars 🙂

      Det var da dejligt at høre at de også fungerede med rismælk og margarine. Lyder lækkert med porchetta!

      Kh Camilla

      Svar
  2. Lise
    29/04/2017 at 15:31 (2 år ago)

    Fedt ! endelig lykkedes det at lave nogle gode burgerboller brioche-style ! Jeg har prøver den oprindelige opskrift som mange linker til og det virkede bare slet ikke. Det her er mere simpelt og giver et tilfredsstillende resultat.

    Svar
    • Pilen
      30/04/2017 at 15:19 (2 år ago)

      Hvor er det bare dejligt at høre Lise – de er også altid en sikker vinder herhjemme når der står burger på menuen 🙂

      Svar
  3. Anne
    31/05/2017 at 12:38 (2 år ago)

    Hejsa Pilen,
    Skal til at begive mig ud i opskriften, men vil lige inden høre, om bollerne er fryseegnede?

    Svar
    • Pilen
      31/05/2017 at 22:19 (2 år ago)

      Hej Anne

      De kan sagtens fryses – de bliver lidt mere tørre af det, men hvis du rister dem inden servering er det også lækkert 🙂

      Svar
  4. Jimmy Guldberg Hansen
    15/07/2017 at 10:33 (2 år ago)

    Goddag man kan sagtens fryse dem ned. Men så skal man bare fryse dem inden de bliver bagt👍🏻
    Så skal de bare tages ud af fryseren og stå natten på køl og så ud fra køl 1-2 timer inden de bages så er de som mor hun lavede dem👍🏻
    Tak for en herlig opskrift!

    Svar
    • Pilen
      16/07/2017 at 11:39 (2 år ago)

      Hej Jimmy. Tak for tippet! De er bare så gode de burgerboller – altid en sikker vinder! 🙂

      Svar
  5. Jens Lauritzen Jemtehed
    16/07/2017 at 09:45 (2 år ago)

    Det er lidt noget skidt…. Nu vi har prøvet din opskrift, sidder ungerne og skriger på brioche boller…. 😉😉 de smager for vildt godt

    Svar
    • Pilen
      16/07/2017 at 11:40 (2 år ago)

      Ja de kan altså “desværre” være stærkt vanedannende – men dejligt at høre at opskriften var et hit 🙂

      Svar
  6. Jannie
    08/08/2017 at 07:09 (2 år ago)

    Hejsa kan man fryse dem når de er bagte 😀 hilsen Jannie

    Svar
    • Pilen
      08/08/2017 at 11:48 (2 år ago)

      Ja – men i det tilfælde ville jeg nok ikke bage dem helt færdige. Evt give dem et par minutter mindre og så bage dem færdige når de er tøet op 🙂 Der er vist også et tip længere oppe om at fryse dem ubagte 🙂

      God fornøjelse med bagningen – og søde kram, Pilen <3

      Svar
  7. Anne
    24/10/2017 at 21:06 (2 år ago)

    Kan man langtidshæve bollerne med ok resultat?
    Hilsen Anne

    Svar
    • Pilen
      25/10/2017 at 08:28 (2 år ago)

      Kære Anne 🙂

      Det tror jeg godt du kan – har ikke selv prøvet det. men vil nok reducere gærmængden lidt, og så er det vigtigt at du temperer dejen, så den står noget tid ved stuetemperatur inden dur former bollerne. Det høje indhold af smør i dejen vil nemlig gøre at dejen bliver meget hård og svær at arbejde med på køl 🙂

      Lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver hvis du prøver det af!

      Søde kram, Pilen <3

      Svar
      • Anne
        26/10/2017 at 20:13 (2 år ago)

        Tak for rådene😊 Jeg bliver nødt til at give det et forsøg. Vender stærkt tilbage💪🏼

        Svar
  8. Tanja
    09/02/2018 at 18:00 (2 år ago)

    Hej, Hvilken slags hvedemel benytter du til burger bollerne? Jeg har tit tænkt over, om der er forskel i kvaliteten af melet alt efter mærke..

    Svar
    • Pilen
      10/02/2018 at 14:07 (2 år ago)

      Kære Tanja

      Det er lidt forskelligt, men som oftest en god økologisk hvedemel med højt protein indhold 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Svar
  9. Katrine
    08/03/2018 at 20:03 (2 år ago)

    Røres de sammen på røremaskine eller ved håndkraft? 🙂

    Svar
    • Pilen
      10/03/2018 at 17:01 (2 år ago)

      Jeg bruger altid røremaskine, men du kan sikkert også godt ælte ved håndkraft – bare sørg for ikke at tilføje mere mel end angivet, selvom dejen er klistret 🙂

      God bagelyst <3

      Svar
  10. Nanna
    15/03/2018 at 14:38 (2 år ago)

    Behøver man bruge sødmælk? Kan man godt bruge skummetmælk? 🙂

    Svar
    • Pilen
      17/03/2018 at 09:32 (2 år ago)

      Kære Nanna. Sødmælken bidrager med lidt fedme til bollerne, men jeg tror sagtens du kan erstatte med skummetmælk, da smørindholdet jo er ret højt i bollerne 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Svar
  11. Freja
    18/03/2018 at 19:19 (2 år ago)

    Man kan ikke sige det er hjemmelavet chili mayo. Du har bare tilført chili til en købe mayo. En rigtig hjemmelavet chili mayo, er det bedste. 👍

    Svar
    • Pilen
      20/03/2018 at 12:22 (2 år ago)

      Kære Freja

      Man kan sagtens selv lave mayo fra bunden og tilsætte chili hvis man foretrækker dette. Det bliver den bestemt ikke dårligere af! Men på travle dage synes jeg nu det er et fint alternativ at købe en god mayo og så smage den til med fx chili eller hvad man nu synes om 🙂

      Søde Hilsner, Camilla

      Svar
      • Freja
        24/03/2018 at 11:58 (2 år ago)

        Det har du helt ret i. Til travle dage er det fint. Men så har man jo nok heller ikke lavet hjemmelavet boller.
        Det var mere titlen hjemmelavet chili mayo der ikke er korrekt.
        Men jeg vil prøve din opskrift på bollerne Idag. Og skriver tilbage med hvordan de er blevet 🙂

        Svar
  12. Ib
    25/03/2018 at 11:29 (2 år ago)

    Et godt fif er at bruge frisk chili, hakket meget fint og så lade aiolien stå og trække noget tid i køleskabet, det giver mere smag end chilipulver.
    Jeg bruger selv 1-2 stk af de små grønne chilier, det gør den dog rimeligt stærk, men man kan altid fjerne chilikornene inden, for at mildne det.

    Svar
    • Pilen
      26/03/2018 at 09:20 (2 år ago)

      Tak for tippet – det kan være man skulle prøve det næste gang 🙂

      Svar
    • Dennis
      12/07/2018 at 17:18 (1 år ago)

      Eller at lave mayonnaise og ketchup selv for et meget bedre resultat.

      Svar
  13. Tom
    19/05/2018 at 16:36 (1 år ago)

    Hvad har jeg gjort galdt? De er tunge og hårde…..

    Svar
    • Pilen
      19/05/2018 at 18:47 (1 år ago)

      øv øv – måske har mælken været for varm, hvilket gør at gæren dør og hvilket vil give hårde og tunge boller. Alternativt kan rumtemperaturen have været lav og de derfor ikke er hævet så meget? Håber det kan hjælpe 🙂

      Mange søde hilsner, Camilla

      Svar
      • Jane
        13/07/2019 at 15:26 (3 måneder ago)

        Man behøver ikke varme mælke. Da bollerne skal hæve så meget. Faktisk ødelægger det smagen fra gæren. Så det i et bageprogram fra England. Og der er ingen forskel syntes jeg

        Svar
        • pilenskoekken90
          17/07/2019 at 11:04 (3 måneder ago)

          Det er helt korrekt at du ikke behøves at lune mælken, især ikke når det er varmt som nu. Jeg har dog ikke oplevet at det ødelægger nogen form for smag i bollerne, men hvis det fx er koldt kan man lune mælken for at kickstarte gærcellerne. Men som du selv nævner, så er det ikke altid nødvendigt nej <3 🙂

          Svar
  14. Susanne
    21/07/2018 at 18:54 (1 år ago)

    Virkelig lækre boller! De er også gode til flæskestegsburger 👍

    Svar
    • Pilen
      04/08/2018 at 08:59 (1 år ago)

      Tak Susanne – kunne godt forestille mig at en flæskestegsburger med brioche boller ville være et hit! <3

      Svar
  15. Mathilde
    16/08/2018 at 12:32 (1 år ago)

    Tak for opskrift! 🙂 Jeg har fulgt den til punkt og prikke og den er blevet super fluffy, hvilket er lækkert! Men synes umiddelbart, at den er lidt mere “boller til kagen” end burgerbolle i smagen. Er det meningen eller har jeg mon gjort noget galt 🤔😅

    Svar
    • Pilen
      20/08/2018 at 09:02 (1 år ago)

      Kære Mathilde 🙂 Dejligt at høre du har prøvet burgerbollerne – brioche burgerboller er lidt søde og meget hvide i smagen, men det er også det der gør dem så lækre hvis du spørger mig. Så det er absolut meningen, men det er selvfølgelig en smagssag om man bryder sig om det eller ej <3

      Svar
  16. Pia
    20/01/2019 at 07:25 (9 måneder ago)

    Hej.
    Bagte bollerne i går til brug for pulled pork og Coleslaw. Vi lavede selv en lækker barbecuesauce dertil! Dejen er fantastisk! Jeg brugte minimælk og tilsatte blot lidt mere smør for at kompensere for den ‘manglende’ fedt fra sødmælk.
    Jeg gemmer opskriften og vil forsøge mig med at tilsætte en lille smule kardemomme næste gang 🙂
    Jeg er meget begejstret!! Tak!

    Svar
    • pilenskoekken90
      29/01/2019 at 07:19 (9 måneder ago)

      Hvor er det dejligt at høre – det lyder virkelig lækkert! Jeg er sikker på at bollerne vil fungere rigtig godt også som en thebolle med kardemomme i <3

      Svar
  17. Oskar
    22/04/2019 at 15:10 (6 måneder ago)

    Hvor store bliver bollerne?

    Svar
    • pilenskoekken90
      25/05/2019 at 11:42 (5 måneder ago)

      Jeg har desværre ikke lige mål – men de er ret store, så til en god stor bøf 🙂

      Svar
  18. Jane
    13/07/2019 at 15:23 (3 måneder ago)

    Hej
    Jeg har nu lavet dem 2 gange. Førte gang havde jeg ikke smør. Så brugte becel og kær gården. De smagte fantastisk. Denne gang skiftede jeg lidt mel ud med durom mel. Og brugte flydende becel. De bliver mere skrøbelige. Men smager stadig fantastisk. Bruger også mini mælk.

    Svar
    • pilenskoekken90
      17/07/2019 at 11:03 (3 måneder ago)

      Hvor er det dejligt at høre at de fungerer med forskellige mel og mælketyper <3

      Svar
  19. Laura
    06/09/2019 at 19:20 (1 måned ago)

    Hej Pilen!
    Jeg synes at jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke – men mine boller flækker omkring 12 minut. Har prøvet på at varme det på 180 med den anden bradepande for at undgå det… Har du et råd? Hvad gør jeg forkert?

    Svar
    • pilenskoekken90
      10/09/2019 at 09:48 (1 måned ago)

      Mit bedste bud må være at dejen ikke er æltet nok og at glutenstrukturen ikke er stærk nok. Du kan prøve at bruge en hvedemel med et højere proteinindhold eller at ælte dejen ved lavere hastighed, så du undgår at den bliver for varm, da det også kan ødelægge dejen.

      Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Lækre bløde brioche burgerboller

  1. […] dej til bagværk – hvis du vil lave mere brioche bagværk så prøv enten mine populære brioche burgerboller eller mine brioche […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *