Brioche burgerboller – bløde og luftige burgerboller

brioche burgerboller
Brioche burgerboller – verdens bedste (ifølge mig) bløde og smørrige burgerboller! De her burgerboller er helt tilpas bløde og luftige, og så har de en fantastisk smag af smør. Burgerbollerne er perfekte at riste eller smørstege på panden inden de samles om en saftig bøf til burger.

Jeg elsker brioche brød – og brioche burgerboller er ingen undtagelse. Jeg foretrækker en blød og smørrig bolle til min burger – ingen sprøde og seje surdejsboller eller fancy brødtyper til min burger. Nej bare en blød og luftig brioche burgerbolle bagt med masser af smør og æg.

Hvis du leder efter den ultimative burgerbolle, så håber jeg du vil give opskriften her et forsøg – jeg tør næsten love at du ikke bliver skuffet. Bollerne kan desuden bages samme dag, så de er ret hurtige og nemme at lave. Det er hævetiden der tager længst tid i opskriften her. Men det er nødvendigt for at få luftige og saftige boller.

Jeg har faktisk allerede en opskrift på bloggen med brioche burgerboller – det er en ældre opskrift, og dengang vidste jeg ikke helt hvor meget smør og æg der faktisk skal i en brioche dej. Men jeg er blevet bedre til at bage med årene og derfor synes jeg at bloggen fortjente en opdateret og ny opskrift på brioche burgerboller. Og den er lige som den skal være nu – en opskrift der giver luftige, bløde og smørrige burgerboller.

Rigtig god bagelyst og søde kram, Pilen <3

brioche burgerboller
burgerboller

Tip: Jeg bruger en god manitoba hvedemel med højt proteinindhold – det er vigtigt når dejen skal æltes så længe. Melet suger desuden mere væske end almindeligt hvedemel, så hvis mængden af mel og væske i dejen skal passe er det vigtigt at du bruger manitoba mel.


brioche burgerboller

Brioche burgerboller

Brioche burgerboller – de lækreste bløde og smørrige burgerboller.
Antal 10 stk

Ingredienser
  

 • 140 g kold sødmælk
 • 25 g gær
 • 60 g sukker
 • 3 store æg (ca 180 g)
 • 425 g manitoba hvedemel (vigtigt med en hvedemel med højt proteinindhold)
 • 10 g salt
 • 200 g smør i tern (stuetempereret)
 • 1 æg til pensling
 • sesam til drys

Sådan gør du
 

 • Rør gær og sukker ud i sødmælken, til gæret er opløst.
 • Tilsæt æg og rør dem sammen med de våde ingredienser.
 • Hæld manitoba mel og salt i skålen og ælt dejen ved medium hastighed i ca 10 min. Dejen skal være elastisk og næsten glat.
 • Tilsæt nu smørret lidt af gangen mens du stadig ælter dejen. Ælt i alt i 8-10 minutter, mens du tilsætter smørret de første 5 minutter. Dejen er færdigæltet når den er glat og slipper skålens sider.
 • Hæld dejen i en bøtte med låg (jeg bruger en kondibøtte, så jeg bedre kan følge med i hævningen), og lad dejen hæve 1-1,5 time til dobbelt størrelse et lunt sted.
 • Hæld dejen ud på bordpladen (den kan virke lidt klistret, men det høje indhold af smør gør faktisk at du kun behøves meget lidt mel). Hak dejen ud i 10 lige store stykker – vej gerne af, så du får ensartede boller.
 • Spænd dejen op til runde boller og tril dem til sidste helt runde. Dyb forsigtigt bunden af bollerne i en lille smule mel og placer bollerne på to bageplader med bagepapir.
 • Tryk bollerne flade til en diameter på ca 8 cm.
 • Dæk bollerne med en opklippet plastikpose drysset med lidt mel eller et fugtigt viskestykker. Lad bollerne efterhæve et lunt sted til dobbelt størrelse i 1-1,5 time.
 • Pisk et æg med lidt sødmælk og salt og pensl bollerne med ægget. Drys med sesam.
 • Varm ovnen op til 220 grader over-under varme. Sørg for at have et fad eller en plade nederst i ovnen som varmer med. Kog desuden noget vand i en elkedel.
 • Når ovnen er varm skrues der ned til 200 grader. Bag en plade af gangen. Kom pladen i ovnen og hæld kogende vand i den nederste varme plade. Luk lågen og bag bollerne med damp i 7 min. Efter 7 minutter hældes det resterende vand fra den nederste plade og den stilles tilbage i ovnen. Bag burgerbollerne yderligere 5-6 minutter til de er gyldne.
 • Gentag processen med den næste plade burgerboller.
burgerboller

Hvis du er vild med mine brød opskrifter og opskrifter på fastfood så prøv også gerne min opskrift på pizza med surdej eller pizza uden surdej <3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering
Comment *