Lækre bløde brioche burgerboller

Verdens bedste bananmuffins med ekstra chokolade

DSC_0107
Vi kan vist godt blive enige om at mandage bare ikke er verdens sjoveste dag. Der er lang tid til weekend og det er bare liiidt svært at komme op om morgenen. Jeg er dog sikker på at en omgang friskbagte bananmuffins fyldt med gode store chokoladestykker kan gøre enhver mandag lidt hyggeligere. Bananmuffins er altid en sikker vinder, og jeg vil vove at påstå at disse muffins er nogle af de bedste! Der er ikke tale om en kedelig tør kage der aldrig har set skyggen af banan – nej, disse muffins er svampede, bløde, fyldt med masser af chokolade og så smager de bare af mere.

Jeg har givet den god gas med chokoladen – for banan og chokolade er et fantastisk makkerpar. Og det er altså ikke nok med chokolade på toppen – næh nej, der skal masser af chokolade i selve kagen, så man ikke risikerer at få en bid uden chokolade.

De her muffins er blevet vores redning herhjemme de aftener hvor kagetrangen er blevet lidt for stor. En overmoden banan har man næsten altid til overs, og resten af ingredienserne er altid at finde i mit køkkenskab. Og vupti – en portion lækre bananmuffins, der dog altid forsvinder lidt for hurtigt.

DSC_0027

Ingredienser (8-10 stk)

2 bananer
2 æg
1 vaniljestang
110 g rørsukker
75 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør
80 g mørk chokolade
Lidt ekstra chokolade og en håndfuld valnødder til pynt

Fremgangsmåde

Smelt smøret ved lav varme og lad det køl let af.
Mos bananer og hak chokoladen groft.
Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse. Tilsæt hvedemel og bagepulver og pisk det med i dejen. Tilsæt også most banan og piske det kort med i dejen.
Tilsæt det smeltede smør og vend det med en dejskraber i dejen.
Tilsæt til sidst grofthakket mørk chokolade og vend det i dejen.
Fordel dejen i 8-10 muffinforme og bag dem ved 200 grader i 15-20 min. Hold øje med dem så de ikke får for meget.

Velbekomme!

DSC_0189

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre bløde brioche burgerboller