Verdens bedste bananmuffins med ekstra chokolade

DSC_0107
Vi kan vist godt blive enige om at mandage bare ikke er verdens sjoveste dag. Der er lang tid til weekend og det er bare liiidt svært at komme op om morgenen. Jeg er dog sikker på at en omgang friskbagte bananmuffins fyldt med gode store chokoladestykker kan gøre enhver mandag lidt hyggeligere. Bananmuffins er altid en sikker vinder, og jeg vil vove at påstå at disse muffins er nogle af de bedste! Der er ikke tale om en kedelig tør kage der aldrig har set skyggen af banan – nej, disse muffins er svampede, bløde, fyldt med masser af chokolade og så smager de bare af mere.

Jeg har givet den god gas med chokoladen – for banan og chokolade er et fantastisk makkerpar. Og det er altså ikke nok med chokolade på toppen – næh nej, der skal masser af chokolade i selve kagen, så man ikke risikerer at få en bid uden chokolade.

De her muffins er blevet vores redning herhjemme de aftener hvor kagetrangen er blevet lidt for stor. En overmoden banan har man næsten altid til overs, og resten af ingredienserne er altid at finde i mit køkkenskab. Og vupti – en portion lækre bananmuffins, der dog altid forsvinder lidt for hurtigt.

DSC_0027

Ingredienser (8-10 stk)

2 bananer
2 æg
1 vaniljestang
110 g rørsukker
75 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør
80 g mørk chokolade
Lidt ekstra chokolade og en håndfuld valnødder til pynt

Fremgangsmåde

Smelt smøret ved lav varme og lad det køl let af.
Mos bananer og hak chokoladen groft.
Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse. Tilsæt hvedemel og bagepulver og pisk det med i dejen. Tilsæt også most banan og piske det kort med i dejen.
Tilsæt det smeltede smør og vend det med en dejskraber i dejen.
Tilsæt til sidst grofthakket mørk chokolade og vend det i dejen.
Fordel dejen i 8-10 muffinforme og bag dem ved 200 grader i 15-20 min. Hold øje med dem så de ikke får for meget.

Velbekomme!

DSC_0189

14 Comments on Verdens bedste bananmuffins med ekstra chokolade

  1. Dorte
    19/05/2017 at 07:57 (7 år ago)

    Hej
    Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilken form du har bagt dem i? Jeg synes ikke, det ligner en alm. muffinsform, men de er virkelig flotte og ser så lækre ud med deres helt runde look.
    Kh Dorte

    Svar
    • Pilen
      21/05/2017 at 20:44 (7 år ago)

      Hej Dorte.
      De er bagt i sådan nogle papirs-muffins-forme – tror noget lignende kan findes i fx tiger eller søstrene grene 🙂
      Søde kram, Pilen

      Svar
  2. Tina
    08/02/2018 at 17:15 (6 år ago)

    Hej jeg står og skal bage dine viste bananmuffins, pynter du med smeltet chokolade og valnødder bagefter de er bagt, eller er det noget du lægger på inden bagning

    Svar
    • Pilen
      09/02/2018 at 09:25 (6 år ago)

      Jeg putter det på efter bagning 🙂 God bagelyst <3

      Svar
  3. Anne Sofie
    11/07/2018 at 19:48 (6 år ago)

    Er det varmluft eller over under varme?

    Svar
    • Pilen
      13/07/2018 at 13:07 (6 år ago)

      over under varme – almindelig ovnfunktion 🙂

      Svar
  4. Gitte
    23/08/2018 at 21:51 (6 år ago)

    Hej,
    Kan man lave dejen dagen før og så bage dem inden de skal bruges?
    Bh Gitte

    Svar
    • Pilen
      24/08/2018 at 09:21 (6 år ago)

      Du kan desværre ikke lade dejen stå. Til gengæld sker der ikke noget ved at bage dem dagen før – og hvis du foretrækker at spise dem lune kan de komme et par minutter i ovnen inden de skal nydes 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Svar
  5. Amalie
    30/09/2018 at 20:28 (5 år ago)

    Det her er virkelig de bedste bananmuffins jeg nogensinde har smagt! Jeg glemte bagepulver, da jeg lavede dem og de smagte himmelsk! De er svampede og saftige og jeg har allerede cravings efter en ny omgang. Jeg kan virkelig anbefale dem!

    Svar
    • pilenskoekken90
      01/10/2018 at 13:03 (5 år ago)

      Tak for de søde ord Amalie – det er jeg så glad for at høre <3

      Svar
  6. Jeanette
    19/01/2019 at 17:26 (5 år ago)

    jeg har aldrig vaniljestænger hvor meget vaniljesukker tror du man akal putte i istedet for en vaniljestang ??

    Svar
    • pilenskoekken90
      29/01/2019 at 07:20 (5 år ago)

      Jeg bruger desværre aldrig vaniljesukker, så jeg ved ikke hvor meget der skal til i forhold til en vaniljestang. Alternativt kan du også bruge vaniljepulver for en mere ren vaniljesmag 🙂 Rigtig god bagelyst <3

      Svar
  7. H
    01/11/2023 at 21:44 (5 måneder ago)

    Kan man erstatte melen med mandelmel?

    Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Verdens bedste bananmuffins med ekstra chokolade

  1. […] i verdens bedste bananmuffins? Jeg har givet dem et twist af sommer, syrlige bær og karamelliseret hvid chokolade – […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *