Rejesalat med asparges og dilddressing


rejesalat

Mangler du lige det sidste til påskebordet? Så er denne her lækre rejesalat ikke et helt dårligt bud – den byder på masser af dejlige sprøde grøntsager, grillede asparges, rejer, smilende æg og en lækker dilddressing. Lige til at kommer i sommerhumør af – især når den akkompagneres af et glas koldt hvidvin og hjemmebagt brød.

Salaten er en lækker måde at få en masse sprøde grøntsager – hvilket jo er skønt nu hvor der begynder at komme asaprges og radiser i supermarkedet. Dressing er egentlig en klassisk mormordressing med fløde, citron og sukker – her tilsat lidt cremefraiche og dild. Haps hvor er jeg fan. Det er bare som om at grøntsagerne lige bliver ekstra lækre når de overdynges med fløde – mums.

Server salaten som en lækker let aftensmad eller lav et fad til påskebordet for at få sneget lidt ekstra grøntsager ind. Jeg er ret sikker på at den vil falde i god jord hos både store og små.

Jeg håber at i nyder påskedagene med familie og venner – jeg prøver i hvert fald selv at få slappet max af. Og få bagt en masse – det er ved at være lidt for længe siden. Men sådan er det jo når man pludselig står med fuldtidsjob og en masse påsketravlhed på arbejde.

Jeg er vild med det og elsker mit job – meeeeen nu er et par fridage altså også tiltrængt. Morgener uden vækkeur, morgenmad med Jonas, tid til at bage og løbe – det er nu meget rart. Og så er der masser af fornyet energi til den sidste travle påskedag i morgen i Magasin. Så hvis i mangler at få værtindegaven i hus til årets påskefrokost, så kom forbi mig hos Summerbird i Magasin og køb verdens bedste chokoladegave 🙂

God påske til jer alle og søde påskekram fra Pilen <3

æggesalat

æggesalat

Tip! Portionen her kan mætte 2-3 personer, hvis den spises som hovedret med brød til. Og ellers er der til omkring 6 personer hvis den spises som forret eller del af en større buffet.


INGREDIENSER (2-3 pers)

1 dl piskefløde
saft af 1/2 citron
1 tsk sukker
3 store spsk creme fraiche 18 %
1 håndfuld dild
salt og peber

1 hoved hjertesalat/romainesalat
1 agurk
10 radiser
10 stængler friske grønne asparges
1 spsk smør
3 æg
120 g rejer
frisk dild

FREMGANGSMÅDE

Rør piskefløde og citronsaft sammen til det tykner en smule. Tilsæt sukker og cremefraiche og rør det hele godt sammen. Hak dild og smag dressingen til med dild, salt og peber. Opbevar dressingen på køl indtil servering.

Skær lange strimler af agurken med en kartoffelskræller – undlad at bruge midten der er vandet. Skær radiser i tynde skiver, skil salathovedet ad og skyl og tør salatbladene. Knæk det nederste stykke af de grønne asparges og gril dem på en grillpande eller et paninijern med smør indtil de får grillstriber.

Dræn rejerne for lage og kog æggene til de er smilende – kogetiden kan variere alt efter størrelsen på æggene. Pil æggene og skær dem i kvarte.

Anret et stort fad med salatblade, agurkestrimler, asparges og radiser. Fordel rejer og æg på salaten og dryp med lidt dressing. Server salaten med godt brød, citronskiver og ekstra dressing.

æggesalat


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *