Amber is med solbær og mandler


amber is

Vi fortsætter is-temaet herhjemme – og stadig med is der kan laves uden en ismaskine, så alle kan være med. Denne gang byder jeg på en ualmindelig lækker og cremet amber is med solbær swirls og crunchy amber mandler. Den er både blød, karamelsød, syrlig og knasende – jeg kan slet ikke få nok. Og vi spiste også hele portionen herhjemme på alt for kort tid.

Hvi du undrer dig over hvad amber er, så kan jeg fortælle at det er den skønneste karamelliserede hvide chokolade fra Summerbird – og det samme gælder for mandlerne, som er en påskevariant. Så skynd jer at købe nogle med hjem, hvis i har planer om at lave isen her i løbet af foråret. For mandlerne bidrager både med dejlig knas, sødme og lidt salt.

Det bedste ved isen her er at det faktisk er en parfait – ligesom med mynte islagkagen jeg lagde op i sidste uge. Derfor er det heller ikke nødvendigt med en ismaskine for at lave denne dejlige is – den skal bare en tur i fryseren og så kan man lave kugler af den mest dejlige og cremede amber is.

Husk lige at læse mine tips nedenfor, for at opnå det bedste resultat. Så lover jeg en isoplevelse ud over det sædvanlige.

God fredag til jer alle og søde påskekram, Pilen <3

karamelliseret hvid chokoladeis

Tip 1. Pisk, pisk, pisk de æggeblommer og sirup lyst og luftigt – det skal blive næsten helt hvidt og piskes i 5-10 min. Det er vigtigt for at få en luftig is.

Tip 2. Smelt chokoladen meget forsigtigt over vandbad. Hvis den bliver for varm klumper den.

Tip 3. Lav solbærsiruppen dagen inden, så den ikke smelter fløden når isen lægges sammen.

Tip 4. Nyd hver en bid af denne lækre is og del den med dem du holder af – jeg lover at du bliver populær.


INGREDIENSER (6-8 pers)

Solbærsirup

150 g solbær
2 spsk vand
1/2 spsk citronsaft
65 g sukker

Amber is

6 æggeblommer
85 g vand
85 g sukker
200 g Amber chokolade (eller alternativt en anden karamelliseret hvid chokolade)
3,5 dl piskefløde

100 g Amber mandler

FREMGANGSMÅDE

Solbærsirup

Bring solbær, vand, citronsaft og sukker i kog i en gryde og lad småkoge i 5-10 min indtil solbærrene er møre. Tag gryden af varmen og stavblend den. Hæld solbærpureen igennem en finmasket si for at få en fin sirup. Lad siruppen køle af.

Amber is

Bring vand og sukker til kogepunktet og lad det småkoge i 5 minutter til en sirup. Pisk æggeblommerne godt igennem og tilsæt sukkerlagen lidt af gangen mens der piskes. Pisk nu sukkerlagen og æggeblommerne til en lys og luftig æggesnaps – 5-10 min. (det er vigtigt at piske den meget luftig!). Hak chokoladen groft og smelt den forsigtigt over vandbad ved svag varme. Når chokoladen er smeltet vendes den i æggesnapsen til du har en homogen blanding. Er chokoladen klumpet lidt kan du hurtigt piske den igennem.

Pisk fløden let og vend fløden, lidt af gangen, i chokoladeblandingen til en ensartet ismasse.

Hak mandlerne groft. Hæld halvdelen af ismassen i en lille rugbrødsform og hæld tynde striber solbærsirup henover ismassen (ca lidt under halvdelen af siruppen). Kør en kødnål eller pind på det andet led af siruppen, så der dannes et flot mønster. Drys ca halvdelen af mandlerne på toppen. Lav nu endnu et lag ismasse og gentag med den resterende solbærsirup og mandler.

Stil isen i fryseren i 6-8 timer, eller gerne natten over.

karamelliseret hvid chokolade is


 

3 Comments on Amber is med solbær og mandler

 1. VenterPaaVinBlog
  07/04/2017 at 10:27 (3 år ago)

  Ej, hvis man lige havde lavet en browniebund under og stillet på køl og påhældt isen i det mønster, ville dette blive den smukkeste islagkage!

  – A

  Svar
  • Pilen
   09/04/2017 at 20:08 (3 år ago)

   ja helt sikkert! men den smager virkelig også fantastisk den is <3

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Amber is med solbær og mandler

 1. […] Amber is med solbær og mandler […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *