Banankage med kaffecreme og chokolade


banankage med kaffe

Endnu en banankage til samlingen – denne gang med rigelig chokolade, hasselnødder og kaffecreme. Haps en lækker kombination. Listen over banankager her på bloggen er ved at vokse sig ret lang, men det er altså også bare en kage jeg aldrig bliver træt af. Og så er det en genial måde at få brugt de overmodne bananer.

Idéen til at toppe en banankage med kaffecreme har jeg lånt fra dygtige Anna Bartels – hold nu op hvor smager kaffe, banan og chokolade altså bare helt fantastisk sammen. Det bliver ikke sidste gang at jeg laver noget med kaffe og banan. Tak for idéen til Anna – og by the way så laver hun altså også nogle ret lækre sager som i virkelig burde tjekke ud.

Kagen her er sød, knasende chokoladefyldt og lige til at spise et stykke eller to af. Jeg havde en veninde på besøg til kagen her, og der røg i hvert fald mere end et stykke ned per mand. Og så igen et stykke om aftenen til dessert. Ups.

Jeg håber at i nyder den sidste del af påskeferien – jeg har brugt ferien sammen med søde venner og familie, og så er der blevet bagt ualmindelig meget kage. Jeg har haft et lille citrontærte-projekt, så det kan i godt glæde jer til at se opskriften på her på bloggen. Men nu står den altså på banankage – og det må i bestemt ikke snyde jer selv eller familien for.

God påske fra Pilens Køkken og masser af søde chokoladekram <3

banankage med chokolade

Tip 1. Hvis i er lige så glad for creme som vi er herhjemme, så foreslår jeg at du laver dobbelportion af kaffecremen og spiser ekstra creme “on the side”.

Tip 2. Som nævnt i opskriften – pas på ikke at overpiske kaffecremen. Det er så træls med en skilt creme.

Hvis i vil se andre banankageopskrifter så se opskriften på mine bananmuffins, banankage med nutellaganache eller banankage med hindbær og karamelliseret hvid chokolade.


INGREDIENSER (8 pers)

Banankage

3 æg
1 vaniljestang
165 g rørsukker
120 g smør
3 meget modne bananer
1 tsk bagepulver
110 g hvedemel
75 g mørk chokolade
75 g ristede, afskallede hasselnødder
1 spsk hvedemel

Chokoladeganache

100 g mørk chokolade (ca 60 %)
80 g piskefløde
20 g glukosesirup

Mascarponecreme

200 g mascarpone
40 g flormelis
1 afkølet espressoshot (ca 40 g)

FREMGANGSMÅDE

Banankage

Smelt smørret ved lav varme og stil det til side. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til det er lyst og luftigt. Sigt hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Mos bananerne og rør dem i dejen, og vend det smeltede smør forsigtigt i dejen.

Hak hasselnødder og mørk chokolade groft og rør det sammen med 1 spsk hvedemel. Vend til sidst hasselnødderne og chokoladen i dejen og hæld det i en 20 cm springform med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 200 grader traditionel ovn i 30-40 min – tjek med en pind at den er gennembagt. Lad kagen i springformen køle helt af i køleskabet (eller i fryseren hvis det skal gå hurtigt) – den skal være iskold når ganachen hældes på.

Chokoladeganache

Smelt chokolade over vandbad eller i mirkobølgeovnen. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen. Rør fra midten af skålen med en dejskraber – med små hurtige bevægelser – til blandingen samler sig til en blank ganache. Hæld ganachen i en sprøjtepose og klip et lille hul i spidsen.

Tag banankagen ud af køleskabet/fryseren og befri den fra springformen. Placer kagen på det fad du vil servere den på. Hæld nu forsigtigt ganache rundt langs kanten af kagen, så den render ned langs kanterne – med en sprøjteposer er dette meget nemmere at styre end hvis du bare hælder ganachen på kagen. Når hele kanten er lavet fylder du resten af ganachen på toppen af kagen og stiller den på køl i ca 30 min. Lav imens kaffecremen.

Kaffecreme

Pisk mascarpone, flormelis og kaffe til det bliver luftigt og lidt stivere i konsistensen – men pas på med at overpiske da cremen så vil skille.

Tjek at chokoladeganachen har sat sig på toppen, og top så kagen med kaffecreme. Pynt med chokoladeperler og spiselige blomster.

banankage med hasselnødder


 

2 Comments on Banankage med kaffecreme og chokolade

 1. Anna
  17/04/2017 at 16:38 (3 år ago)

  Hvor er du bare sød Pihl <3 Tak for de fine ord – hvor ser den her kage bare for lækker ud!
  Knus Anna

  Svar
  • Pilen
   18/04/2017 at 07:43 (3 år ago)

   Selv tak søde Anna <3 Det er så dejligt at kunne inspirere hinanden – sad også lige og savlede lidt over din kaffecheesecake forleden. Mums!

   Kram, Pilen

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *