Cheesecake med blåbær og lime


cheesecake med blåbær
Cheesecake med blåbær og lime – en klassisk kombination der passer virkelig godt til den sprøde kiksebund og det lækre bløde ostefyld. Jeg elsker virkelig cheesecake, og denne her må være en a mine favoritter!

Denne cheesecake består af en sprød kiksebund med stykker af karamelliseret hvid chokolade, et lækker cremet og blødt ostefyld med masser af vanilje og lime samt en blåbærkompot på toppen.

Selvom det her absolut ikke er den skarpeste cheesecake jeg har lavet, så kan jeg godt lide det rustikke look – og så synes jeg virkelig at det er lækkert med hele bær i toppingen fremfor en ren gélé. Hvis du slet ikke bryder dig om gélé kan du i stedet toppe kagen med en blåbær eller solbærmarmelade lige inden servering – evt med lidt revet limeskal til sidst, da en marmelade er en del sødere i det.

Hvis du er vild med cheesecake vil jeg virkelig anbefale dig at prøve denne version med blåbær og lime.

Rigtig god fornøjelse – søde kram, Pilen <3

cheesecake med lime

INGREDIENSER (ca 8-10 pers)

Kiksebund
200 g digestive
90 g smeltet smør
75 g grofthakket amber chokolade

Ostefyld
3 blade husblas
100 g flormelis
1 vaniljestang
skal af 2 øko lime
50 g limesaft
400 g flødeost/philadelphia – STUETEMPERERET
225 g piskefløde

Blåbærtopping
3,5 blad husblas
225 g blåbær (jeg bruger økologiske nordiske blåbær fra frost)
1 spsk limesaft
65 g sukker

FREMGANGSMÅDE

Kiksebund
Blend kiksene fint og hak chokoladen groft. Bland kiksekrummer og smeltet smør og lad det stå 10 min, så det ikke er for varmt. Bland den hakkede chokolade i.

For en 20 cm springform med bagepapir i bunden og kageplast rundt langs kanten. Hæld kikseblandingen i formen og pres den sammen i bunden og lidt tilfældigt op langs siderne. Stil formen på køl mens du forbereder fyldet.

Ostefyld
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 10 min.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene med lidt flormelis. Pisk vanilje, flormelis, limeskal og flødeost – kun lige kort til der ikke er nogle klumper. (HUSK AF FLØDEOSTEN SKAL VÆRE STUETEMPERERET, FOR AT UNDGÅ KLUMPER NÅR DU SENERE BLANDER HUSBLAS I)

Varm limesaften op (den behøves ikke koge). Hæld den varme limesaft i en skål, vrid husblassen fri for vand og lad husblassen smelte ud i den varme limesaft. Lad blandingen svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til let skum – den skal kun lige danne små toppe og må endelig ikke blive for stiv.

Tag 1 spsk af flødeosteblandingen og rør den ud i limesaften så der ikke er nogle klumper. Hæld nu forsigtigt limesaften i flødeosteblandingen i en tynd stråle mens du hele tiden rører i blandingen – rør godt rundt så du ikke får klumper af husblas.

Vend til sidst den letpiskede fløde i flødeosteblandingen – gerne af 3 omgange. Vær forsigtig så du bevarer luften i fyldet. Hæld ostefyldet i kiksebunden og jævn overfladen med en lille paletkniv. Stil cheesecaken på køl i minimum 3 timer til fyldet har sat sig.

Blåbærtopping
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 10 min.

Hæld blåbær, limesaft og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i 5 min. Hæld kompotten i en stor skål, vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen ud i blåbærkompotten. Lad blandingen svale til stuetemperatur – det kan godt tage en halv times tid.

Hæld forsigtigt blåbærtopping på cheesecaken – pas på du ikke hælder for hårdt og ødelægger ostelaget. Jævn evt overfladen så blåbærrene er fordelt på hele kagen.

Stil din cheesecake på køl i yderligere 1,5 time.

Server din cheesecake direkte fra køleskabet – pynt evt med lidt røde skovsyreblade og blomster.

lime cheesecake

2 Comments on Cheesecake med blåbær og lime

 1. Bolette Haagen
  29/12/2020 at 20:34 (4 år ago)

  thanks

  Svar
 2. Vibeke
  03/01/2021 at 18:28 (4 år ago)

  Hej

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *