Mælkesnitter – en opskrift på lækre hjemmelavede mælkesnitter


mælkesnitter
Mælkesnitter – lækre hjemmelavede mælkesnitter med luftige kakaobunde og cremet fyld med honning. En virkelig lækker hjemmelavet udgave af den klassiske mælkesnitte.

Mælkesnitter er nok en kage vi alle har en eller anden form for forhold til – og jeg må indrømme at jeg er ret vild med mælkesnitter, også den købte variant. Men det skal jo selvfølgelig ikke afholde mig fra at lave en hjemmelavet udgave, og den er altså virkelig god! Og faktisk lidt bedre, hvis du spørger mig. Jeg kan nemlig godt lide at der er lidt mere kagebund – og vigtigst af alt, så er kagebunden absolut ikke tør, men dejlig saftig.

Mælkesnitterne har bedst af at stå natten over i køleskabet, så bundene kan suge lidt fugt. Men så skal de altså og spises i løbet af et par dage – så hvis du har planer om at lave mælkesnitter, så inviter gerne et par mælkesnitte-glade gæster over, som du kan dele den lidt store portion med <3

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

hjemmelavede mælkesnitter

INGREDIENSER (ca 16 stykker)

Bunde
3 æg
115 g sukker
50 g hvedemel
22 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
25 g smeltet smør

Fyld
200 g mascarpone
1 tsk vaniljepaste (eller alternativt korn af 1/2 vaniljestang)
40 g akaciehonning
55 g flormelis
saft af 1/2 citron (ca 1 spsk)
225 g piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Bunde
Pisk æg og sukker lyst og luftigt – det skal piskes i gerne 5 min til det bliver helt hvidt og luftigt. Bland og sigt de tørre ingredienser og vend dem i æggesnapsen – pas på du ikke slår luften ud af dejen. Vend til sidsts smørret i dejen.

Smør dejen ud i et rektangel på ca 30*35 cm på et stykke bagepapir – sørg for at dejen er jævnt fordelt, så den er ca lige høj alle steder.

Bag bunden i 8-10 min ved 200 grader traditionel ovn – tjek med en pind at kagen er gennembagt. Lad kagen køle af.

Fyld
Pisk mascarpone, vaniljepaste og honning til mascarponen begynder at tykne – pisk den endelig ikke for meget da den så vil skille. Sigt flormelis og rør det forsigtigt i mascarponen sammen med citronsaft.

Pisk fløden til let skum i en anden skål – hvis mascarponen er til den stive side, så lad fløden være en smule mindre fast i konsistensen. Vend fløden i mascarponeblandingen lidt af gangen til du har en ensartet og fast creme.

Samling
Skær kagebunden ud i to lige store stykker på det korte led. Løsn forsigtigt kagebundene fra bagepapiret, og læg den ene bund over på et nyt stykke bagepapir – den skal vende samme retning med toppen opad som under bagningen.

Smør nu mascarponecremen ud på kagebunden og fordel den i et jævnt lag. Læg nu den anden bunden ovenpå mascarponecremen – den skal vende omvendt, så toppen af kagen vender ned mod cremen. Tryk kagebunden let ned i cremen. Pak kagen ind og stil den i køleskabet i minimum 2 timer – gerne natten over, så bundene kan suge lidt fugt.

Skær den kolde kage ud i snitter af ønsket størrelse.

mælkesnitter

1 Comment on Mælkesnitter – en opskrift på lækre hjemmelavede mælkesnitter

  1. Mie
    12/05/2020 at 19:40 (4 år ago)

    Wow! Lyder lækkert, er den fryse egnet.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *