Kokossnitter med hindbærmarmelade og karamelganache


Kokossnitter
Lækre og saftige kokossnitter med en sprød mørdejsbund, hjemmelavet hindbærmarmelade, kokosfyld og karamelganache. En virkelig himmelsk kombination af hindbærsnitter og kokostoppe.

Er du vild med hindbærsnitter? Og er du vild med kokostoppe? Så vil jeg næsten garantere for at du også bliver vild med de her kokossnitter, som er en skøn kombination af de to kager. Jeg er helt og aldeles vild med de her snitter, og jeg spår at jeg kommer til at lave dem her i mange udgaver med forskellige typer marmelade og chokolade. Men kombinationen af hindbær og amber chokolade er nu bare virkelig skøn, så den vil jeg anbefale jer at prøve i første omgang.

Faktisk skal Jonas have æren for snitterne her, da det var hans idé med mørdejsbunden. Jeg havde en tanke om at jeg ville lave en slags snitter/lagkage med kokosfyld, men det med at bygge det op på samme måde som fx et studenterbrød, det var altså Jonas der kom på den. Og tak for den kan jeg vidst godt sige – kombinationen af den sprøde mørdejsbund, den friske marmelade og det lidt tunge og snaskede kokosfyld er virkelig godt.

Jeg håber i vil give jer i kast med kokossnitterne – rigtig god bagelyst.

Søde kram, Pilen <3

hindbærsnitter med kokos
kokossnitter

INGREDIENSER (10-12 pers)

Hindbærmarmelade
250 g frosne hindbær
saft og skal af 1 øko citron
en tom vaniljestang
125 g sukker
2 tsk rød melatin + 10 g sukker

Mørdej
150 g hvedemel
60 g flormelis
1 nip salt
80 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Kokosfyld
200 g kokosmel
200 g rørsukker
4 æggehvider
50 g marcipan (kan sagtens undlades hvis du ikke har marcipan liggende)

Karamelganache
100 g amber chokolade (jeg bruger altid Summerbirds karamelliserede hvide chokolade Amber)
50 g fløde
1 nip salt

Pynt
Ristede kokosflager
frysetørrede hindbær
lidt blendet amber chokolade vendt i guldstøv.

FREMGANGSMÅDE

Hindbærmarmelade
Kom frosne hindbær, citronskal, citronsaft, sukker og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i 10 min.

Bland melatin og de sidste 10 g sukker og hæld det i gryden under omrøring. Lad blandingen koge igennem 1 minut og hæld marmeladen på et skoldet glas. Lad marmeladen køle helt af – gerne så den er køleskabskold.

Mørdej
Bland hvedemel, flormelis og salt. Skær det kolde smør i små tern og smuldr det sammen med melet til det har konsistens som rasp. Tilsæt æggeblommen og 1 spsk koldt vand og saml hurtigt dejen med hænderne. Dejen skal kun lige samles og må ikke æltes. Tryk dejen flad og pak den ind i husholdningsfilm eller en pose og læg den på køl i 30-60 min.

Rul den kolde mørdej ud på en let meldrysset bordplade til den er ca 3 mm tyk. Skær den til et kvadrat på 20*20 cm, og flyt pladen over i en 20*20 cm kvadratisk bageform med bagepapir i bunden og langs siderne. Stil formen med mørdejsbunden på køl i 15 min.

Prik bunden med en gaffel og forbag bunden ved 200 grader traditionel ovn i 10-15 min. Bunden skal begynde at få en lille smule farve på toppen.

Lad bunden køle helt af, og skru ovnen ned til 180 grader traditionel ovn.

Smør 225 g af den afkølede hindbærmarmelade på mørdejsbunden i et jævnt lag.

Kokosfyld
Riv marcipanen groft (det er nemmest hvis marcipanen er kold). Bland kokosmel, revet marcipan, sukker og æggehvider i en stor skål og varm det op over vandbad. Sørg for konstant at røre i det, og varm massen lige så stille op så sukkeret smelter. Når massen er blevet klistret og sukkerkornene er opløst er kokosfyldet klar.

Fordel forsigtigt kokosfyldet ovenpå marmeladen uden at presse for meget (marmeladen skulle helst blive under kokosfyldet og ikke presses ud til siderne). Brug en våg ske til at glatte overfladen med så den bliver helt jævn.

Bag kagen med kokosfyldet ved 180 grader traditionel ovn i 20-22 min. Den skal gerne få en fin gylden farve på toppen – har den ikke det efter 20-22 minutter, så giv den et par minutter ekstra.

Lad kagen køle helt af i køleskab.

Karamelganache
Hak og smelt amber chokoladen. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen mens du rører hurtigt i blanding. Rør konstant indtil blandingen samler sig til en ensartet og blank ganache – den kan godt klumpe en smule, men hvis du fortsætter med at røre forsvinder klumperne. Smag til med lidt flagesalt.

Hæld ganachen over den afkølede kage, og sørg for at den fordeler sig ud over hele toppen. Drys med lidt kokosflager, frysetørrede hindbær og amber chokolade blendet og vendt med lidt guldstøv.

Lad kagen og ganachen sætte sig på køl i minimum 1 time (eller fremskynd processen ved at komme kagen 30 minutter på frys).

Skær kokossnitterne ud i passende størrelse og nyd dem kolde. De er allerbedst på 1. og 2. dagen – men kan sagtens nydes flere dage efter (bunden vil dog være mindre sprød).


1Pingbacks & Trackbacks on Kokossnitter med hindbærmarmelade og karamelganache

  1. […] du vild med snitter vil jeg virkelig også anbefale de her lækre kokossnitter med karamelliseret hvid […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *