Mine bedste tips til at rejse med en baby


tips til at rejse med en baby
Humøret var højt i lufthavnen, og Carla hyggede sig virkelig meget med at løbe rundt og undersøge alt og alle i lufthavnen.

Der var en del af jer der efterspurgte et indlæg med nogle tips til at rejse med baby – og mere konkret at tage på skiferie med en baby. For at gøre det lidt mere overskueligt, og ikke alt for langt, så har jeg valgt at dele det op i to indlæg: Det første her, hvor jeg deler mine oplevelser og bedste tips til at rejse med en baby – og det næste som er på vej, hvor jeg skriver lidt mere konkret om at tage på skiferie med en baby.

Men først får i lidt omkring vores tur, og måske i selv kan bruge vores erfaringer til noget, hvis i også overvejer at tage ud at rejse med en lille en. For selvom transporttiden godt kan være lidt lang, så er det altså virkelig hyggeligt og skønt at være på ferie med en lille en. Og jeg synes absolut ikke at transporten skal afskrække folk fra at tage afsted, hvis man ønsker en ferie med sin lille familie.

Lidt om vores tur med fly og bil

Da vi var inviteret på skiferie med mine forældre, min søster + kæreste og min bror her i uge 4, var det blevet besluttet at turen skulle gå til Livigno. Og eftersom at Carla ikke er vildt glad for at køre bil, så besluttede vi os for at flyve til Italien, og så kør resten af turen derfra. Det betød at vi have lidt over 1 times køretur til Billund, 2 flyveture af lidt over 1 times varighed og derfra 4 timers køretur fra Milano til Livigno.

Det blev en lidt omstændig tur, da der desværre ikke gik nogle direkte fly. En anden gang havde jeg nok valgt en destination der lå lidt tættere på en lufthavn – men det gik jo, trods den lidt lange tur. Det endte med nogle rejsedage på lidt over 12 timer, hvilket jeg synes var ret meget, når man havde en lille en med på knap 1 år. Carla klarede det virkelig godt synes jeg, men det ændrede ikke på det faktum at det var super hårdt, fordi man som forældre er på hele tiden.

Fra min instagram story: som i kan se var humøret knap så højt, da vi både skulle vente i 3 timer på at vores klapvogn kom fra Frankfurt, samtidig med at de ikke ville udlevere vores lejede bil.

Generelt gik det rigtig godt begge veje, hvis man lige ser bort fra at flyselskabet glemte vores klapvogn i Frankfurt og at vi havde problemer med at få vores lejede bil. Men udover dette, så klarede Carla simpelthen turen så godt – hun charmede alle og enhver i lufthavnen og trissede bare rundt og undersøgte alt og alle. Der var i hvert fald ikke den rejsende som ikke lige fik et smil med på vejen fra Carla. Det gjorde det helt sikkert også lettere at hun havde lært at gå, fordi hun på den måde kunne underholde sig selv rigtig godt. Og Carla har aldrig været særlig interesseret i at sidde i klapvognen så længe ad gangen, hvorfor det altså var en kæmpe fordel at hun selv kunne bevæge sig rundt.

Vi undgik selvfølgelig ikke at hun blev ked af det nogle gange undervejs, men jeg synes at vi var godt forberedt med både snacks og underholdning, så vi kunne holde det nede på et minimum. Men da hun skulle sidde fastspændt i flyet og noget af køreturen blev hun altså utålmodig – hvilket jo er forståeligt nok. Så der måtte vi bare holde ud. Og især hjemturen blev lidt lang, fordi vi bare ikke kunne få Carla til at sove hendes 2. lur, hvilket betød at vi havde en meget overtræt baby med i flyveren, som absolut ikke gad at sidde på skødet af hverken mig eller Jonas. Lidt stressende at have et ulykkeligt barn, når man sidder i et lille fly med så mange mennesker. Heldigvis tog folk det meget pænt, og jeg tror at de fleste bare havde mest ondt af os og Carla.

Stewardesserne i flyet var også virkelig søde til at komme med noget nyt legetøj til Carla, og tilbød også saltvandsdråber i tilfælde af at det var ørerne den var gal med. Virkelig god service synes jeg.

Selvom det var en lidt lang tur båd frem og tilbage, så har det bare været den skønneste ferie. Og jeg fik heldigvis en masse gode tips til at rejse med en baby inden vi tog afsted – og de tips vil jeg selvfølgelig dele med jer, hvis i også sidder derude og overvejer at rejse med fly/bil med en baby. Der er jo selvfølgelig stor forskel på hvad børn kan i den alder og hvordan temperamentet er, men der er helt sikkert nogle ting man kan forberede sig på hjemmefra, som kan gøre turen lidt lettere.

Det var næsten ikke til at fange et billede af Carla i lufthavnen, fordi man rendte rundt efter hende konstant, men ikke desto mindre så hyggede hun sig altså virkelig meget <3

Mine bedste tips til at rejse med fly eller bil med en baby:

 • Vær først og fremmest forberedt på at din baby højst sandsynlig ikke er glad hele turen, og at han/hun formentlig vil blive ked af det undervejs. Det kommer nok ikke som en overraskelse, men det er rart at overveje hjemmefra hvordan man vil trøste/håndtere det, når man sidder låst i et flysæde og ens barn bliver ked af det.
 • Hav rigeligt med legetøj/ting med som kan distrahere. Vi havde pakket masser af legetøj, bøger og hentet nogle afsnit af Postmand Per/ Gurli Gris ned på Ipad’en – det var altså guld værd i situationer, hvor Carla var ved at blive ked af det. Langt hen af vejen kunne det i hvert fald distrahere.
 • Medbring nyt legetøj – gerne pakket ind. Vi købte noget brugt legetøj i Mødrehjælpen og pakkede ind. På den måde var der både interesse i gavepapiret og legetøjet indeni.
 • Sørg for at pakke masser af stofbleer og evt nogle vaskeklude – det er rigtig træls at stå og mangle noget at vaske barnet af med, når det er fedtet ind i smoothies og frugtsaft.
 • Sørg for at skifte ble inden flyafgang – det er altså ikke særlig fedt at skifte ble på flyet, da puslepladsen er mega lille og hård at ligge på (i hvert fald i de mindre fly). Så hvis flyveturen ikke er så lang, så kan man lige så godt få skiftet bleen inden afgang. Man kan jo selvfølgelig ikke styre om der lige kommer en lorteble – så heldige var vi nemlig. Men ellers er det altså meget rart at undgå bleskift på flyet.
 • Hav rigeligt med snacks med – vi havde både frugt, rugbrødshapsere, grødklatkager (som jeg vidst snart bør dele en opskrift på, for de smager SÅ godt!), smoothies og boller med. Når man rejser med en baby, må man nemlig gerne have madpakke med igennem security check – det er altså meget dejligt, så man ved at man har noget med som ens barn kan lide.
 • Lad vær med at gå for meget op i rutiner og faste spisetider på rejsedagen. Vi prøvede at time det sådan at Carla enten fik en flaske mælk (selvom hun ellers ikke får flaske om dagen normalt) eller en smoothie når vi skulle lette, for at undgå propper i ørene. Det gjorde også at hun ikke spiste faste måltider som normalt på rejsedagene, og generelt bare snackede lidt mere. Men det synes jeg altså er helt okay – det er jo kun de få dage hvor man lige rejser at ens barn måske får lidt flere pandekager og lidt mindre grøntsager. Derudover kunne vi som tidligere nævnt ikke få Carla til at sove hendes anden lur. Selvfølgelig vil jeg anbefale at man prøver at holde fast i de lure som ens barn plejer at sove, men det er måske meget godt at være forberedt på at det ikke kan lade sig gøre, hvis man har et barn der ikke kan falde til ro, når der sker så meget omkring dem. Og det er jo bare sådan det er – man kan jo ikke tvinge barnet til at sove (selvom man virkelig godt kunne have brugt den pause som forælder).
 • Undersøg om du kan tage klapvogn med hele vejen ud til gaten. Der er forskel på reglerne i de forskellige lufthavne. I Billund skulle klapvognen fx checkes ind som bagage, hvorimod vi kunne tage den med ud til gaten i både Milano og Frankfurt. Sidstnævnte var altså virkelig rart – især efter vores oplevelse på vej derned, hvor de glemte klapvognen i Frankfurt.
 • Medbring en bæresele/vikle – uanset om du må tage klapvogn med eller ej. Det er altså virkelig rart hvis man har et træt eller pylret barn at de kan komme i bæreselen tæt på mor og far. Der sker jo vildt meget i sådan en lufthavn, og hvis ens barn ikke lige kan overskue at sidde i en klapvogn, så er en bæresele guld værd.
 • Hav rigeligt med væske med – et barn bliver også ekstra tørstig af at rejse. Og selvom man kan købe vand de fleste steder, så er det måske meget rart at have noget vand med i en drikkedunk, som barnet gider at drikke af.
 • Tag det som det kommer – hvis du har pakket en god pusletaske med mad, snacks, drikkevarer, legetøj, bleer, stofbleer og rent tøj, så kan det ikke gå helt galt.
 • Og lige en sidste ting – hvis dit barn kan gå, så husk nogle sko/hjemmsko som barnet kan få på i lufthavnen, så det ikke skal rende rundt i strømpesokker. Gulvet kan jo godt være både glat og beskidt.

Jeg håber i kan bruge mine tips, hvis i selv overvejer at rejse i bil eller fly med en baby. Og byd endelig ind, hvis i har prøvet at rejse med jeres barn og har flere godt tips <3

1Pingbacks & Trackbacks on Mine bedste tips til at rejse med en baby

 1. […] Hvis i ikke nåede at læse mit indlæg med mine bedste tips til at rejse med en baby, så kan i læse lidt mere om at flyve og køre bil med en baby lige her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *