Creme Brulée – den klassiske franske dessert


creme brulée opskrift

En af mine absolutte yndlingsdesserter er den klassiske franske creme brulée – den er super simpel og består af en lækker vaniljecreme toppet med et sprødt lag karamel. Jeg elsker den super simple franske dessert, og nyder den gerne med lidt friske bær til.

Jeg har haft lidt af nogle udfordringer med denne creme brulée, og det krævede en del forsøg før jeg var tilfreds. Men nu sidder den altså lige i skabet, hvis i spørger mig. Cremen er tilpas blød og smager skønt af vanilje, som der altså ikke må spares på. Toppet med et tyndt og sprødt lag karamel.

Jeg bager cremen i vandbad, da det er den metode jeg har bedst erfaring med. Cremen bliver nemlig ikke for fast og holder sig lækker blød og cremet, selvom den bliver bagt ved en forholdsvis høj temperatur. Hold dog øje med cremen undervejs, da der er forskel på ovne – den skal stadig blævre let i midten, når den tages ud af ovnen.

Hvis i elsker creme brulée lige så højt som jeg, så vil jeg varmt anbefale jer at kaste jer ud i den hjemmelavede af slagsen. Det er altså en vinder, og jeg garanterer for at du bliver ret så populær hos de heldige, der får lov at smage.

Rigtig god fornøjelse – søde kram, Pilen <3

creme brulée


INGREDIENSER (4 portioner)

65 g rørsukker
1/2-1 vaniljestang (hvis det er de tynde vaniljestænger fra supermarkedet, så brug gerne en hel)
275 g piskefløde
100 g sødmælk
4 æggeblommer

4-6 tsk rørsukker til toppen

FREMGANGSMÅDE

Varm fløden op til 90 grader sammen med den tomme vaniljestang. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn. Hæld 1/3 af den varme fløde over æggeblandingen og hæld det hele tilbage i gryden. Varm blandingen op ved svag varme, under omrøring, til 80 grader. Tag straks gryden af varmen (så du ikke ender med en gang røræg og hæld cremen i en skål. Læg husholdningsfilm tæt ned mod cremen og lad den køle af i ca 1/2 time.

Skum overfladen af og hæld cremen i fire små ramekiner eller ildfaste skåle. Sæt de fire ramekiner i en dyb bradepande. Stil bradepanden i midten af en 150 grader varm ovn (IKKE varmluft) og hæld kogende vand i bradepanden så vandet når ca halvvejs op af ramekinerne. Bag creme bruléerne i ca 30 min – de skal stadig blævre let i midten.

Tag dem ud og lad dem køle lidt ved stuetemperatur inden de sættes i køleskabet i minimum 3 timer.

Stil ramekinerne i fryseren i 5-10 min inden servering, så cremen er helt kold, selv efter du har brændt toppen.

Drys 1-1,5 tsk rørsukker på toppen af hver creme brulée så det danner et fint jævnt lag. Brænd toppen jævnt med en gasbrænder.

Server straks evt med lidt friske bær eller lidt frugt til.

creme brulée


4 Comments on Creme Brulée – den klassiske franske dessert

 1. Stinne
  01/02/2019 at 16:17 (2 år ago)

  Nu har jeg ikke en såkaldt gasbrænder, så tænkte om man bare kunne bruge en hel almindelig gas lighter?

  Svar
  • pilenskoekken90
   04/02/2019 at 13:49 (2 år ago)

   Det tror jeg desværre ikke :/

   Svar
 2. Emilie
  04/02/2019 at 16:02 (2 år ago)

  Kan nogen af tingene laves dagens før?

  Svar
 3. Maria
  09/04/2020 at 16:11 (6 måneder ago)

  Årh de ser virkelig lækre ud! Jeg tænker at kaste mig ud i at lave dem her i weekenden – jeg synes ikke at kunne læse i opskriften hvornår sødmælken skal i? er det en fejl i ingredienslisten, eller skal de varmes op sammen med fløde? 🙂

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *