Rødbede salat med grønkål, æbler og ristede svampe


rødbede salat
Lækker og efterårsagtig rødbede salat med grønkål, æbler og ristede svampe – toppet med en god feta og ristede hasselnødder. En rigtig vintersalat der både smager dejligt som en mættende og grøn frokost, eller som tilbehør til noget godt kød. Jeg forestiller mig fx at denne salat vil smage virkelig godt til en omgang and – så måske den skal på menuen til Mortens Aften på lørdag?

Selvom ingredienslisten måske virker lidt lang, så kan man altså sagtens tilpasse den efter hvad dine skabe og køleskabe byder på. Har du fx ikke både æble og granatæble, så bruger du bare en af delene. Og er du ikke fan af champignon, så kan de sagtens udelades eller udskiftes til fx kantareller hvis du foretrækker dette. Der er fri leg når det kommer til salater – men de bagte rødbeder er et must. De smager nemlig hamrende godt og bidrager med en dejlig sødme til salaten.

Rigtig dejlig onsdag til jer alle – søde kram, Pilen <3
grønkålssalat

Tip! Jeg bruger ALTID en lys tahin til mine dressinger – den mørke er efter min mening alt for bitter. Den lyse variant kan typisk findes i fx rema1000.


INGREDIENSER (2-3 pers)

Bagte rødbeder

4 store rødbeder
1 spsk olivenolie
salt og peber

Salat

60 g fintsnittet grønkål
1 æble (gerne et fast og syrligt et som fx Ingrid Marie)
kernerne af 1/4 granatæble
40 g god feta
1 lille håndfuld ristede og afskallede hasselnødder

Dressing

2 spsk koldpresset rapsolie
1 tsk eddike (jeg bruger hvidvinseddike)
1 tsk sennep
1 tsk akaciehonning
1,5 tsk tahin
salt og peber

Stegte svampe

250 g brune champignon (eller andre svampe)
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
citronsaft
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Bagte rødbeder

Skræl rødbederne og skær dem i tern. Vend rødbederne med olivenolie og lidt salt og peber. Bag rødbederne i 40-45 min ved 200 grader traditionel ovn til de er møre. Forbered imens de øvrige ingredienser til salaten.

Salat, stegte svampe og dressing

Skyl og snit grønkålen og skær æblet i tern.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend dressingen sammen med grønkål og æbler i en stor skål.

Varm en pande op til maks varme og hæld olie og smør på panden – lad det bruse af. Steg svampene på den varme pande så de bliver godt ristede og får en flot stegeskorpe. Sørg for at panden er så varm at svampene bliver ristede og ikke begynder at smide væske. Tag svampene af panden og dryp med citronsaft, salt og peber.

Vend svampe og de stadig lune bagte rødbeder i salaten. Drys salaten med feta, granatæblekerner og en håndfuld ristede hasselnødder.

rødbede salat


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *