Cheesecake med hyldeblomst og jordbær

Hyldeblomstsaft


hyldeblomstsaft

Instagram og de sociale medier bugner med billeder af folk der laver hjemmelavet hyldeblomstsaft – alligevel tillader jeg mig at dele min opskrift, for jeg synes virkelig at den er ret så vellykket. Og jeg har altså prøvet nogle versioner inden jeg er nået frem til denne her – min hyldeblomstsaft er tilpas sød, syrlig og let frisk fra citronen. Og så smager den skønt af hyldeblomster og sommer.

Selve hyldeblomstsaften er ikke særlig svær at lave – den kræver blot lidt tålmodighed når den skal trække i køleskabet. Og så skal man altså også lige en tur på rov efter de fine hyldeblomster.

Hyldeblomstsaften smager skønt – skynd dig at sætte den over så den er klar til weekenden.

God tirsdag og søde sommerlige kram, Pilen <3


INGREDIENSER

30 hyldeblomstskærme
1 kg rørsukker
1 liter vand
2 økologiske citroner
2 spsk citronsyre

FREMGANGSMÅDE

Skyl hyldeblomstskærme og klip blomsterne af, så der kommer så lidt stilk med som muligt. Skær citronerne i skiver, og kom citronskiver og hyldeblomster i en stor gryde.

Varm rørsukker, vand og citronsyre op så det koger og sukkeret opløses. Tag sukkerlagen af varmen og hæld det over i den anden gryde med hyldeblomster og citronskiver. Læg lås på gryden og lad det stå i køleskabet og trække i 2-3 dage.

Si saften gennem et klæde/viskestykke og hæld det på atamonskyllede glas (for at forlænge holdbarheden).


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med hyldeblomst og jordbær