Italiensk brød


italiensk brød

Lækkert og luftigt italiensk brød med en sprød skorpe og masser af luft – perfekt til morgenbordet eller til en gang italiensk tapas med masser af ost, pesto og pølse.

Dette brød er hævet natten over, hvilket gør det velegnet til morgenmaden – man skal dog bare være lidt morgenfrisk og stå op for at tage dejen ud af køleskabet, hvorefter man kan lægge sig under dynen igen mens brødet efterhæver. Og så kræver det ellers kun en tur i ovnen før der er lækkert nybagt brød.

Nyd brødet nybagt med smør og din yndlingsost – så er morgenmaden reddet hvis du spørger mig.

Brødet er lavet med italiensk fuldkorns durummel og tipo 00 mel, hvilket giver en sprød skorpe og et lækkert brød med en god krumme. Du kan sagtens erstatte tipo 00 med almindelig hvedemel og fuldkorns durummel med en anden fuldkornsmel. Jeg plejer faktisk bare at freestyle mig lidt frem når jeg bager brød. Og for det meste ender det altså virkelig godt – hvis bare man sørger for det rette forhold mellem groft og lyst mel og at lade dejen efterhæve ved stuetemperatur. Så kan det næsten ikke gå galt.

God fornøjelse med bagningen og dejlig weekend til jer alle <3

franskbrød


INGREDIENSER (1 stort brød)

5 dl koldt vand
1 spsk akaciehonning (alternativt sukker)
10 g gær
125 g fuldkorns durummel
450 g tipo 00 mel
2 spsk olivenolie
12 g salt

FREMGANGSMÅDE

Rør gær og honning ud i det kolde vand til gæret er opløst. Tilsæt fuldkorns durummel og halvdelen af tipo 00 melet og rør det godt sammen til en klistret grød. Tilsæt resten af melet sammen med salt og olivenolie. Rør dejen godt sammen i en røremaskine til dejen samler sig og bliver elastisk – det tager ca 10-15 min.

Lad dejen blive i røreskålen og læg låg eller husholdningsfilm over. Stil dejen i køleskabet natten over – eller minimum 10 timer.

Tag dejen ud 1 time inden brødet skal i ovnen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Form et stort brød ved at spænde dejen op og skubbe dejen ind under sig selv. Løft forsigtigt ved hjælp af dej spatelen brødet over på en plade med bagepapir. Læg et viskestykker over og lad det efterhæve i ca 45 min.

Tænd ovnen på 250 grader og sæt en tom bageplade i ovnen.

Når ovnen er klar skubber du brød med bagepapir over på den varme bageplade i ovnen. Bag brødet ved 250 grader i ca 35 min – det skal bliver gyldent og lyde hult under bunden når du banker på det.

Lad brødet køle let af inden du skærer det i skiver.


 

1 Comment on Italiensk brød

  1. Elsebeth
    19/03/2018 at 21:06 (1 år ago)

    Jeg bager boller af en lignende, koldhævet dej. Med en god dejskraber på skaft trækker jeg dejen fra kanten mod midten og presser den godt ned ovenpå hele vejen rundt et par gange. Derefter dypper jeg en stor ske i vand og lægger bollerne på en plade; gerne min perforerede flutés-bageplade, så de bliver dejlig sprøde. Resten af dejen står på køl, indtil jeg skal bage igen. Dejen kan sagtens stå på køl op til 4-5 dage; evt. kan dejen slåes ned i skålen undervejs.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *