Cheesecake med hyldeblomst og jordbær


cheesecake med hyldeblomst

Hyldeblomst og jordbær – så bliver det vidst ikke mere sommerligt? En cheesecake der er både sommerlig, frisk og sød – perfekt måde at få brugt sæsonens råvarer.

Denne lækre cheesecake med hyldeblomst blev serveret i torsdags da min seje kæreste endelig kunne kalde sig for uddannet pædagog. Det skulle selvfølgelig fejres med masser af kage og godt selskab. Og jeg tør vidst godt sige at denne her cheesecake faldt i god jord – især sammen med en klassisk jordbærtærte og masser af kaffe.

Kagen her ser mere kompliceret ud end den faktisk er – det mest krævende er faktisk tålmodighed. Derfor er det også en god idé at begynde i lidt god tid. Kagen tager ikke skade af at stå et par dage i fryseren.

Hvis du er rigtig blæret laver du det med en hjemmelavet hyldeblomstsaft – jeg deler opskriften på en virkelig god en af slagsen i næste uge. Og ellers bruger du bare den købte version. Bare sørg for at smage til når du laver géléen – den må gerne smage af noget uden at overdøve fyldet.

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i en lidt anderledes og virkelig sommerlig cheesecake, så er det her altså et virkelig godt bud. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang denne sommer at der kommer cheesecake med hyldeblomst på bordet.

God solskinssøndag til jer alle – og masser af søde sommerkram, Pilen <3

hyldeblomst cheesecake jordbær cheesecake

OBS! Sørg for at creme fraiche og philadelphia har stuetemperatur når du begynder på fyldet – hvis det er for koldt vil det klumpe når det blandes med chokoladen.

Tip – hvis du ikke har en silikoneform kan du støbe kagen i en 18 cm kagering med kageplast langs kanten og bagepapir eller husholdningsfilm over bunden. Så placerer du kiksebunden med jordbærcurd nederst i midten af den lidt større kagering – herefter hælder du cream cheese fyldet over bunden og jævner overfladen med en paletkniv.


INGREDIENSER (8-10 pers)

Kiksebund

150 g havrekiks
75 g smeltet smør
1 nip salt

Jordbærcurd

1,5 blad husblas
125 g jordbær (efter de er skåret ud)
1/2 vaniljestang
75 g sukker
Revet skal og saft af 1/2 citron (ca 1/4 dl saft)
1 æg
25 g smør

Cream cheese

2,5 blade husblas
1/2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
skal af 1 øko citron
125 g hvid chokolade
1/2 vaniljestang
50 g flormelis
200 g philadelphia
1 dl creme fraiche 18 %
2 dl piskefløde

Hyldeblomstgélé

8 blade husblas
4 dl fortyndet hyldeblomstsaft

FREMGANGSMÅDE

Kiksebund

Blend kiksene fint og bland dem med lidt salt og smeltet smør.

For en 16 cm kagering med kageplast og bagepapir i bunden, og pres kiksebunden godt sammen i kageringen. Stil kiksebunden på køl mens du laver jordbærcurd.

Jordbærcurd

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Hæld jordbær, citronskal, citronsaft og halvdelen af sukkeret i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det småsimre i ca 5 min til jordbærrene bliver bløde. Kør jordbærrene igennem med en stavblender til en ensartet puré.

Pisk sukker og æg hurtigt sammen i en skål og hæld jordbærpuréen over æggeblandingen mens du rører i blandingen. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm det op ved SVAG varme til det begynder at tykne. Tag cremen af varmen når den rammer 65 grader. Klem husblassen fri for vand og rør det ud i jordbærcurden. Tilsæt smør i små tern og rør det ud i cremen indtil det smelter sammen og cremen tykner.

Stil cremen i køleskabet i ca 30 min – rør i den hver 10 min indtil den er tyknet.

Hæld jordbærcurden over din kiksebund og stil det i fryseren i minimum 3 timer.

Cream cheese

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 15 min.

Hak den hvide chokolade groft. Smelt chokoladen over vandbad og stil den til side.

Varm hyldeblomstsaft og citronskal op og hæld det i en skål. Smelt husblassen ud i hyldeblomstsaften og lad det svale til stuetemperatur.

Mas vaniljekorn sammen med lidt flormelis og rør flormelis, creme fraiche og philadelphia hurtigt igennem. Tilsæt den hvide chokolade under omrøring til en ensartet blanding.

Tilsæt hyldeblomstsaften i en tynd stråle under omrøring for at undgå klumper. Pisk fløden til et let skum og vend det lidt af gangen i cream cheese blandingen.

Hæld cream cheese fyldet i en 18 cm silikoneform (læs tip længere oppe hvis du ikke har en silikoneform). Løsn kiksebunden fra kagering og kageplast og tryk den forsigtigt ned i cream cheese fyldet med kiksebunden opad. Tryk den ned så kiksebunden flugter med cream cheee fyldet og glat overfladen med en paletkniv. Stil silikoneformen i fryseren natten over – eller minimum 6 timer.

Hyldeblomstgélé

Bland koncentreret hyldeblomstsaft med vand til du har en kraftig men velsmagende saft. Varm saften forsigtigt op i en gryde – den skal kun lige lunes. Smelt husblassen i den varme hyldeblomstsaft og hæld saften i en skål.

Lad saften svale til 32-34 grader. Hold øje med temperaturen.

Løsn den frosne kage fra siloneformen og placer den forsigtigt på en rist med et fad under. Hæld forsigtigt den lune hyldeblomstsaft over kagen. Når det hele er brugt samler du den overskydende saft og hælder i skålen igen og gentager processen. Gentag processen af 3 omgange, så du får 3 tynde lag af hyldeblomstgélé.

Løft forsigtigt den glaserede kage over på et serveringsfad og stil den til optøning i køleskabet i ca 3 timer.

Pynt kagen med friske jordbær og hyldeblomster.

hyldeblomst cheesecake


 

2 Comments on Cheesecake med hyldeblomst og jordbær

 1. Marie
  08/03/2018 at 17:43 (1 år ago)

  Hej

  Hvor mange liter er din form på? ❤️

  Svar
  • Pilen
   10/03/2018 at 17:02 (1 år ago)

   Kære Marie

   Jeg ved desværre ikke hvor mange liter – men den er 18 cm i diameter formen <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *