Marengs lagkage med kaffecreme, karamel og friske bær


marengs lagkage
Marengs lagkage med kaffecreme, karamel og friske bær – en virkelig lækker og nem lagkage der passer til enhver anledning.

Denne marengs lagkage smager virkelig godt, og byder på sprøde og lidt seje marengsbunde med hasselnødder, en dejlig kaffecreme med lidt syrlighed fra yoghurten, dulce de leche med flagesalt, masser af friske bær og chokolade. Kagen er så nem at lave, og den nydes allerbedst frisklavet.

Som i måske har fornemmet er jeg ret så vild med at lave lagkager for tiden – jeg elsker at lagkager kan kombineres i en uendelighed. Og så er der bare noget skønt og uformelt over den rustikke kage der gerne nydes med masser af friske bær. Og jeg glæder mig allerede til at spise en masse lagkager med danske, friske sommerbær når den tid kommer.

Marengs lagkagen med kaffecreme henvender sig nok mest til de voksne pga kaffen. Hvis du gerne vil lave den så den kan serveres for børn, så udelad bare kaffen i cremen, og bland i stedet flormelissen med korn af 1 vaniljestang. Så får du en frisk og syrlig vaniljecreme i stedet.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

Tip! Er du mere til helt klassisk lagkage, så hop herover og find opskriften på fødselsdagslagkage med mandelbunde, konditorcreme og hindbærcoulis.

marengslagkage
marengs lagkage

INGREDIENSER (8-10 pers)

Marengsbunde
120 g æggehvider (stuetempererede)
150 g sukker
50 g hasselnødder

Kaffecreme
30 g koldt espressoshot (eller meget stærk kaffe)
20 g flormelis
200 g græsk yoghurt (10 %)
2,5 dl piskefløde

Fyld
50 g mørk chokolade, finthakket
8 tsk dulce de leche rørt med lidt flagesalt
1 bakke friske hindbær
1 bakke friske blåbær

Tip! Du kan både købe færdigkogt dulce de leche eller kondenseret mælk som du selv koger. for at få karamel skal dåsen koges (og hele tiden være dækket af vand) i 3,5 time, og herefter køles af. Husk at smage din dulce de leche til med flagesalt.

FREMGANGSMÅDE

Marengsbunde
Pisk æggehviderne skummende og luftige i en helt ren skål med rent piskeris (ellers kan man risikere at æggehviderne ikke kan piskes stive). Tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens der stadig piskes. Pisk indtil marengsen bliver stiv og danner faste toppe – det tager ca 5 min.

Blend hasselnødderne fint – dog ikke til mel. Vend dem i marengsen, og hæld marengsen i en sprøjtepose med en stor rund tylle.

Tegn 3 cirkler à 16 cm i diameter på et stykke bagepapir og placer bagepapiret på en bageplade. Sprøjt 3 bunde ud der passer med cirklerne. Bag dine marengsbunde ved 110 grader i ca 45 min.

Lad bundene køle helt af og løsn dem forsigtigt fra bagepapiret.

Kaffecreme
Rør græsk yoghurt og espresso sammen. Sigt flormelis og vend det i den græske yoghurt. Pisk fløden til en let flødeskum – den skal være fast, men stadig blød. Vend forsigtigt fløden i yoghurten.

Samling og pynt
Placer en marengsbund på dit serveringsfad. Smør 2-3 tsk dulce de leche ud på bunden – vær forsigtig så marengsen ikke går i stykker og smør mest ude langs kanterne. Kom herefter et godt lag kaffecreme ovenpå karamellen og top med blandende bær (her må godt være lidt luft imellem) og lidt af chokoladen.

Gentag med den næste bund, dulce de leche, kaffecreme, bær og chokolade. Gentag igen med den sidste bund, dulce de leche, kaffecreme, bær og chokolade. Sørg for at proppe ekstra med bær på toppen, så de ligger tæt og pynt til sidst med lidt rød skovsyre.

Server kagen straks efter den er samlet. Kagen skal gerne nydes inden for et par timer – den er ikke god hvis den står for længe på køl, da bundene vil blive våde.

marengslagkage

1 Comment on Marengs lagkage med kaffecreme, karamel og friske bær

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *