Sommerlig koldskålsis med knuste kammerjunkere og jordbær

IMG_7101
Jeg tror ikke at jeg er den eneste der hungrer efter solstråler og lange sommerdage. Og efter at have tilbragt påskeugen i solen sydpå glæder jeg mig bare endnu mere til dansk sommer.

Noget der helt sikkert hører den danske sommer til er koldskål med jordbær og kammerjunkere, hvilket jeg kan spise både morgen, middag og aften hele sommeren. Og selvfølgelig også is! Så hvorfor ikke forene disse to til en lækker koldskålsis toppet med søde jordbær og knuste kammerjunkere.

Det er en lækker sommerdessert der er både sød, frisk og smelter på tungen. Toppet med søde jordbær og knuste kammerjunkere leder den tankerne hen på lune sommeraftener hvor koldskål er det eneste rigtige at spise.

Selvom de danske jordbær ikke er i sæson endnu, er desserten stadig fantastisk med udenlandske jordbær – og ellers topper du bare isen med dine yndlingsfrugter. Men lov mig at du prøver isen med danske jordbær når de er i sæson. Det kan kun blive fantastisk!

Endnu engang indser jeg hvor glad jeg er for min ismaskine – og jeg glæder mig allerede til mange flere is-eksperimenter denne sommer.

Is bliver jeg aldrig træt af – det er som om at det ikke fylder så meget i maven. Jeg kan i hvert fald altid liiiige klemme en ekstra kugle is ned.

IMG_7119

Ingredienser (ca 1,5 liter)

4 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
7 dl kærnemælk
2,5 dl piskefløde
korn fra 1 vaniljestang
skal og saft fra 1 øko citron
Kammerjunkere og friske jordbær til topping

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med ca 1 spsk af sukkeret til det er blandet sammen. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker til det bliver lyst og tykt i konsistensen. Tilsæt citronsaft og fintreven citronskal og pisk nu videre i ca 5 min indtil massen bliver lyst og luftig.

Tilsæt kærnemælk og rør rundt så sukkerkornene bliver opløst.

Pisk fløden let ? den skal ikke være stiv men have konsistens som ymer. Vend fløden i koldskålen til en ensartet masse.

Kør isen på en ismaskine og frys den herefter i fryseren 2-3 timer.

Server koldskålsisen med knuste kammerjunkere og friske jordbær.

Tip! Hvis din ismaskine ikke kan fryse så stor en portion kan du gøre det af to omgange eller halvere portionen, så du får lidt under 1 liter is.

2 Comments on Sommerlig koldskålsis med knuste kammerjunkere og jordbær

 1. filmatiseret
  16/05/2016 at 13:32 (8 år ago)

  Åh, min livret er koldskål!

  Jeg vil helt sikkert prøve din opskrift 🙂

  Svar
  • Pilenskoekken
   16/05/2016 at 22:09 (8 år ago)

   Dejligt at høre – hvis du elsker koldskål er jeg sikker på at is-udgaven vil falde i din smag 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *