Koldhævede boller med havregryn og gulerod


koldhævede boller
Koldhævede boller med havregyn og gulerod – verdens nemmeste boller, der bare skal røre sammen med en ske om aftenen og som formes med to skeer næste morgen. Det betyder ingen klistrede fingre og hurtige morgenboller, som kan nydes af både store og små.

Der skal ikke være nogen tvivl om at jeg elsker sprøde og seje surdejsboller med masser af lufthuller. Men de er altså lidt svære for Carla at tygge sig igennem herhjemme, så ofte bager jeg i stedet de her lækre koldhævede boller med havregryn og gulerod. De er dejligt bløde og så holder de sig saftige virkelig længe, så der er ingen fare for tørre boller.

Selvom bollerne er blødere end fx en surdejsbolle, så kan skorpen godt være lidt svær at komme igennem, når man ikke har så mange tænder, så ofte skærer jeg bare skiver af bollerne til Carla, og så er de en del lettere at spise. Bare et lille tip herfra, hvis i også har nogle små derhjemme uden så mange tænder.

Jeg elsker virkelig de her boller – de er virkelig lækre på morgenbordet, og så er jeg virkelig fan af at de er SÅ nemme at lave!

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

gulerodsboller

INGREDIENSER (12 stk)

350 g koldt vand
150 g yoghurt (jeg brugte tykmælk)
10 g gær
10 g sukker
125 g revet gulerod
30 g hørfrø
70 g havregryn
350 g hvedemel
75 g fuldkornsspeltmel
12 g salt

1 æg til pensling

FREMGANGSMÅDE

Rør vand, yoghurt, gær og sukker sammen til gæret er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør blandingen godt sammen til det får konsistens som en tyk grød. Dæk skålen med film eller et låg og stil skålen på køl natten over (12-14 timer).

Næste morgen gøres to bageplader med bagepapir klar. Tag to spiseskeer og dyp dem i koldt vand. Lav 12 boller ved at løfte en klump dej over på bagepladen med den ene ske – den anden ske bruges til at skubbe dejen af skeen og forsigtigt forme bollen. Sørg for at skeerne er våde hele tiden, da de ellers klistrer til dejen.

Pisk ægget sammen med et nip salt og pensl bollerne med et sammenpisket æg.

Bag en plade af gangen ved 210 grader traditionel ovn i 20-22 min. Det er vigtigt at de er færdigbagte, så de ikke bliver klæge i midten.

Lad bollerne køle af (mindst 15 min) inden de nydes.

boller med havregryn

2 Comments on Koldhævede boller med havregryn og gulerod

 1. Michelle
  18/03/2019 at 12:05 (6 dage ago)

  De ser mega lækre ud! Glæder mig så
  Meget til at prøve dem. Er de fryseegnede? Mvh Michelle

  Svar
  • pilenskoekken90
   20/03/2019 at 18:46 (3 dage ago)

   Dejligt at høre <3 de kan sagtens fryse - bare lad dem tø op og put dem et par minutter i en helt varm ovn inden de skal nydes igen efter frys 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *