Tærte med oksekød, feta og peberfrugt – en virkelig lækker madtærte med masser af smag!
Denne oksekødstærte med feta er vores nye favorit herhjemme, da den bare smager sindsygt lækkert! Det er en tærte i den lidt tungere ende, men den er virkelig god med en frisk salat til.
Oksekødet i tærten er krydret med spidskommen, timian, chili og vendt i tomatpure. Og så er æggemassen krydret med frisk basilikum – måske en kombination der ikke rigtig peger i noget bestemt verdenshjørne madmæssigt, men ikke desto mindre smager det virkelig lækkert.
Rigtig dejlig tirsdag aften til jer alle – søde kram, Pilen <3
Inspirationen til tærten her jeg fundet her.
INGREDIENSER (4 pers)
Tærtebund
180 g hvedemel
90 g grahamsmel
1/4 tsk salt
150 g koldt smør i små tern
5 spsk koldt vand
Fyld
2 spsk olivenolie
1 løg
1 stort fed hvidløg
450 g hakket oksekød
140 g tomatpure
1 spsk spidskommen
1/4 tsk chilipulver
2 tsk timian
lidt salt og peber
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
150 g feta
6 æg
2 dl piskefløde
1 lille håndfuld friskhakket basilikum
salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Tærtebund
Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Smuldr det kolde smør i melet indtil det har konsistens som rasp. Tilæt det kolde vand og saml hurtigt dejen med hænderne – den skal kun lige blive ensartet og må ikke æltes for længe.
Rul tærtedejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir til en stor cirkel. Fjern det øverste stykke bagepapir og løft dejen over i et stort tærtefad (ca 28 cm i diameter) med det sidste stykke bagepapir opad. Pres tærtedejen lidt ud i formen og fjern nu det øverste stykke bagepapir. Sørg for at tærtedejen er trykket godt ud i alle kanter, og lap evt hvis der er steder uden tærtedej. Skær den overskydende kant af.
Stil tærtedejen på køl i minimum 30 min.
Prik tærtebunden, og forbag den 10 min ved 200 grader traditionel ovn.
Fyld
Hak løg, og pres hvidløg. Hæld olien på en pande og steg løgene til de er klare ved medium-kraftig varme. Tilæt det hakkede oksekød og krydderierne og svits oksekødet godt igennem. Tilsæt tomatpure, og smag til med salt og peber.
Skær peberfrugt i strimler og smuldr fetaen.
Pisk æg og piskefløde godt sammen. Hak basilikum og vend det i æggemassen sammen med lidt salt og peber (vi bruger en minimal mængde salt herhjemme, da carla spiser det samme som os, men normalvis plejer jeg at tilsætte ca 1/4-1/2 tsk, da fetaen jo også er salt).
Fordel det hakkede oksekød i den forbagte tærtebund, og fordel peberfrugt ovenpå. Drys med feta og hæld til sidst æggemassen over tærten – sørg for at den bliver fordelt i hele tærten.
Bag tærten ved 180 grader traditionel ovn i 30-40 min, og skru op til 200 grader de sidste 10 min. Hold øje med tærten – æggemassen skal kun lige sætte sig, da den bliver tør hvis den får for meget.
Nyd tærten varm – gerne med en frisk salat til.
Sibylle
22/10/2019 at 17:49 (5 år ago)Fantastisk lækker!!!
Jeg skulle dog bruge hele 8 spsk vand til dejen, før den blev “medgørlig”.
pilenskoekken90
30/10/2019 at 13:40 (5 år ago)Dejligt at høre!
Kim Kolls
27/02/2024 at 14:29 (9 måneder ago)Smager virkelig lækkert
Kunne dog godt tænke mig, at kunne printe opskriften ud