Mine bedste påskedesserter


citrontærte
Påsken nærmer sig, og det gør påskefrokosterne også – og der skal selvfølgelig også dessert på bordet.

Her i indlægget har jeg samlet mine bedste bud på årets påskedessert – jeg forbinder virkelig meget påskedesserter med citron og syrlige smage, men i finder lidt forskelligt både tærter, portionsanrettede desserter, simple kager og is.

Jeg håber i kan finde inspiration til årets påskedessert – tag mig endelig med @pilenskoekken på instagram hvis i laver en af desserterne, så jeg kan se jeres fine påskekreationer <3

Hvis i også mangler inspiration til påskebordet, så tag lige et kig her hos Julie – der er virkelig mange lækre sager!

Rigtig dejlig weekend – og god påskeferie til jer, der holder ferie fra i dag <3

Mine bud på de bedste påskedesserter og påskekager
citrontærte

Den helt klassiske citrontærte med en lækker syrlig citroncreme og brændt marengs er en klassiker på påskebordet. Den er sprød, syrlig og sød på samme tid.

Den næste dessert er disse lækre små passionsfrugtkager med en sprød bund, passionsfrugtcurd, karamelmousse og en syrlig glaze. En virkelig fin og påskegul dessert, der helt sikkert vil imponere gæsterne.

passionsfrugtcurd

Endnu en lille dessert med passionsfrugt – en sprød minitærte med mandelkrokant og passionsfrugtcurd. Den smager helt fantastisk med en kugle vaniljeis på toppen.

citronmåne

En af mere simple, men absolut stadig lækre, kager er denne saftige citronmåne med karamelganache og dragerede påskemandler på toppen. Den er både frisk og sød på samme tid, og er en af mine favorit mazarinkager.

citronmåne

Endnu en citronmåne med marcipan – denne gang med en hvid chokoladeganache og knas fra grønne pistaciekerner og frysetørrede hindbær. Også en virkelig lækker opgradering af den klassiske citronmåne.

nøddekage

De her lækre nøddekager med den fine orange-gule havtornmousse skriger jo nærmest af påske. En virkelig lækker dessert der byde på knasende nødder, karamelliseret hvid chokolade og en virkelig syrlig og frisk mousse på toppen.

karamelkage med jordbær

En virkelig lækker karamelkage med jordbær og kærnemælksmousse – en frisk og sommerlig dessert, der sagtens kan serveres til påske. Moussebomberne ligner jo nærmest en slags påskeæg? <3

nytårsdessert

Endnu en karamelkage – denne her med hasselnødder, praliné og passionsfrugtmousse. Egentlig en af mine nytårsdesserter, men som sagtens kan serveres til påske med den lækre friske mousse på toppen. En af mine favoritter!

gulerodslagkage

Jeg elsker virkelig gulerodskage, og denne her version, hvor den serveres som lagkage med ekstra cream cheese frosting er min ultimative favorit. Og jeg kunne sagtens finde på at servere denne her til kaffen efter påskefrokosten – den smager skønt med de krydrede gulerodsbunde og den syrlige frosting.

mynte islagkage

Islagkage med mynte og mørk chokolade – det her er jo en vaskeægte påskedessert med de fine mørke chokoladeæg på toppen, som er fyldt med en skøn myntekaramel. Selve islagkagen byder på en saftig browniebund, en mynteparfait og knasende påskeæg. Bonus er at du ikke behøves en ismaskine for at lave isen.

pistacietærte

En af mine nyeste opskrifter, er denne her virkelig lækre pistacietærte – den byder på en sprød mørdejsbund, pistaciemazarin, den mest fantastik grønne pistacieganache, konditorcreme og friske hindbær.

rabarbertærte

Denne her lækre rabarbertærte er måske ikke så påske-agtig – men jeg synes nu alligevel at den fortjener en plads her, da de første danske rabarber lige er landet i butikkerne. Og så er det muligvis en af de fineste kager på bloggen, hvis i spørger mig. Den byder på sprød mørdej, lakridsfrangipane, karamelganache og bagte rabarber.

Jeg håber at i kunne finde inspiration til årets påskedessert – og ellers kan jeg fortælle at der når at komme to lækre påskekager på bloggen inden påskedagene <3Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *