Lime islagkage med hasselnødder, karamelganache og limeparfait


lime islagkage
Lime islagkage med hasselnødder, karamelliseret hvid chokolade og lime parfait. En vanvittig lækker islagkage der ikke kræver ismaskine.

Det her er uden tvivl en af Jonas’s storfavoritter når det kommer til desserter – og faktisk også min. Jeg elsker virkelig kombinationen af lime, karamelliseret hvid chokolade og hasselnødder. Den syrlige og friske lime parfait spiller så godt sammen med den søde karamelsmag og den ristede smag af hasselnødder.

Det bedste af det hele ved denne lime islagkage er at den ikke kræver en ismaskine – den er virkelig nem at lave, og kræver kun en nat i fryseren, og så er den klar til is- og kagesultne gæster. Den er virkelig god som dessert, hvis man har fået flere retter, da den trods nødder og chokolade er frisk i smagen.

Jeg forestiller mig at islagkagen vil gøre sig rigtig godt på et påskebord til årets påskefrokost? <3

Søde påskekram, Pilen <3

islagkage med karamelliseret hvid chokolade
islagkage med lime

INGREDIENSER (8-10 pers)

Nøddebunde
3 æggehvider
150 g sukker
125 g ristede og afskallede hasselnødder
50 g amber chokolade, grofhakket
1/4 tsk flagesalt

Amber ganache
100 g amber chokolade
60 g piskefløde
1 nip flagesalt

Lime parfait
5 æggeblommer
135 g rørsukker
korn af 1/2 vaniljestang
skal af 5 lime (usprøjtede)
saft af 3 lime
425 g piskefløde

Pynt
25 g amber chokolade
grønne pistaciekerner
limeskal af 1 lime
grønne skovsyreblade

FREMGANGSMÅDE

Nøddebunde
Pisk æggehviderne næsten stive, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der piskes. Pisk til du får en blank og luftig marengs. Hak hasselnødderne groft i en minihakker, og hak chokoladen groft. Vend nødder og chokolade i marengsmassen og smør marengsen ud i to cirkler en smule større end 16 cm i diameter (tegn evt to cirkler på bagepapiret inden du kommer marengs på) på en bageplade med bagepapir. Bag bundene ved 180 grader traditionel ovn i ca 18 min. Lad bundene køle helt af

Stik med en 16 cm kagering to bunde ud af de to marengscirkler og stil det hele på frys i ca 30 min (bagepapir med bunde) – på den måde er det lettere at løsne bundene fra bagepapiret uden at de går i stykker.

Amber ganache

Hak og smelt amber chokoladen. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen mens du rører hurtigt i blanding. Rør konstant indtil blandingen samler sig til en ensartet og blank ganache – den kan godt klumpe en smule, men hvis du fortsætter med at røre forsvinder klumperne. Smag til med lidt flagesalt.

Stil ganachen i køleskabet mens du forbereder ismassen.

Limeparfait
Pisk sukker, vaniljekorn og æggeblommer til det bliver tykt og lyst – i et par min. Tilsæt limesaft og limeskal og pisk det godt igennem i yderligere 5 minutter til det er lyst og luftigt og sukkerkornene er opløst. Pisk fløden til let flødeskum, og vend det i æggemassen af to omgange

Tag bundene ud af fryseren og befri dem fra bagepapiret. For en 16 cm kagering (den du brugte til at stikke bundene ud med) med kageplast og placer den på et fad eller i en form med bagepapir i bunden. Placer den første bund i formen og smør halvdelen af amber ganachen på bunden – lad ca 1 cm være fri ud til kanterne. Fyld nu ismasse i formen til ca halvdelen af højden på kageplasten. Smør den næste bund med amber ganache ligesom den nederste og placer den herefter forsigtigt ovenpå ismassen. Fyld ismasse i formen indtil toppen af kageplasten – jævn overfladen med en paletkniv. Stil islagkagen i fryseren i minimum 6 timer inden servering.

Der er en smule ismasse til overs – dette kan proppes i 2 små glas med resterne af nøddebundene til en lille lækker isdessert.

Pynt og servering
Tag kagen ud af fryseren ca 30 min før servering. Befri straks kagen fra kageplast og evt bagepapir, og flyt kagen over på et serveringsfad.

Pynt kagen med amber chokolade, blendede grønne pistaciekerner, lidt limeskal og grønne skovsyreblade. Lad islagkagen stå i ca 20 min og temperere.

lime parfait


8 Comments on Lime islagkage med hasselnødder, karamelganache og limeparfait

 1. Helene Gyldenvang
  14/04/2019 at 15:02 (4 år ago)

  Hej, den iskage ser helt fantastisk ud og må helt sikkert prøves.
  Har dog ikke før arbejdet med kageplast, og skal derfor lige høre, hvor høj er den kage plast du bruger og hvor høj er den kagering du bruger? Kan plasten godt “holde” på massen, der hvor det er ren kageplast dvs over kanten af formen. eller er det en kagering der er lige så høj som kagen ender med at blive? Mvh Helene

  Svar
  • pilenskoekken90
   15/04/2019 at 06:28 (4 år ago)

   Kagenringen er 5 cm høj og kageplasten 8 cm. Kageplasten jeg bruger er ret karftig, så den kan sagtens holde på ismassen, selvom kageringen ikke er så høj 🙂

   Rigtig god fornøjelse med isen <3

   Søde kram, Pilen

   Svar
   • Helene Gyldenvang
    15/04/2019 at 08:28 (4 år ago)

    Tusind tak for et hurtigt svar

    Svar
 2. Tine S.
  30/12/2019 at 09:46 (4 år ago)

  Hej, Jeg kunne så vældig godt tænke mig at servere denne lækre islagkage til nytårs aften i morgen, men jeg har aldrig arbejdet med sådan noget før. Hvordan vil du sige den er i sværhedsgrad. Kan det nemt gå galt? Så jeg hellere bare skal holde mig til den sikre chokolademousse?! 😉

  Svar
  • pilenskoekken90
   30/12/2019 at 13:04 (4 år ago)

   Hej Tine. Det er jeg sikker på at du sagtens kan. selve elementerne er slet ikke svære at lave! <3

   Svar
 3. Marie
  20/10/2020 at 18:43 (3 år ago)

  Ser toplækker ud, og skal prøves ved lejlighed. Men hvad i alverden er amber chokolade? Kan finde mange forskellige varianter af det mærke, så hvad er det du bruger? Hvid chokolade?

  Svar

2Pingbacks & Trackbacks on Lime islagkage med hasselnødder, karamelganache og limeparfait

 1. […] – og valget ville højst sandsynligt falde på denne her med citronfromage is, og så denne islagkage med limeparfait. Begge to friske og lækre islagkager, der leder tankerne hen mod […]

 2. […] Islagkage med lime og hasselnødderIslagkage med mynte og browniebundBanan islagkage med chokolade og karamelMini islagkager med marcipan og jordbærparfaitCitronfromage islagkage […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *