Kokostoppe – kokosmakroner med lime og karamelliseret hvid chokolade


kokostoppe
Simple og helt og aldeles lækre kokostoppe med et twist af lime og karamelliseret hvid chokolade.

Denne version af kokostoppen med limeskal og amber chokolade, giver altså den klassiske version kamp til stregen. Smagen af kokos, lime og karamelliseret hvid chokolade er virkelig skøn, og jeg har altså svært ved at holde igen, når disse kokostoppe bliver serveret.

Kokostoppene er super nemme at lave og kræver få ingredienser. Så det er altså ikke en kage der kræver lange forberedelsestider og masser af tålmodighed. Faktisk tager det kun lidt over 1 time fra du går igang til du står med de lækreste saftige kokostoppe.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

kokostoppe med lime
kokostoppe

INGREDIENSER (9 stk)

150 g kokosmel (revet kokos)
150 g rørsukker
3 æggehvider
skal af 2 økologiske lime
125 g amber chokolade
1,5 spsk kokos + skal af 1 øko lime

FREMGANGSMÅDE

Rør kokosmel, rørsukker, æggehvider og limeskal sammen i en skål der kan tåle vandbad. Sæt skålen over vandbad og varm det op mens du rører i det jævnligt. Det skal blot varmes op så sukkeret smelter og der ikke er sukkerkorn i blandingen – det tager 5-7 min, og du kan se at blandingen bliver mere klistret.

Form 9 kokostoppe som er let pyramideformede – hav gerne dine fingre fugtet i lidt koldt vand, så de ikke klistrer til kokostoppene. Bag dine kokostoppe ved 200 grader traditionel ovn i ca 15 min, til de er gyldne.

Lad dine kokostoppe køle helt af.

Smelt amber chokoladen over vandbad – sørg for at den ikke bliver for varm. Bland den sidste 1,5 spsk kokosmel og revet limeskal.

Dyp bunden af kokostoppene i chokoladen, lad dem dryppe lidt af og læg dem på et stykke bagepapir med bunden opad. Stil kokostoppene på køl, så chokoladen størkner. Det tager 10-15 min – lad resten af chokoladen blive stående ved stuetemperatur.

Vend kokostoppene om, så bunden er nedad. Brug en teske til at fordele resten af chokoladen på toppen af kokostoppene. Drys med blandingen af kokosmel og limeskal. Lad chokoladen sætte sig på køl.

Nyd kokostoppene som de er, eller opbevar dem på køl i en tætlukket boks.

kokostoppe med lime


2 Comments on Kokostoppe – kokosmakroner med lime og karamelliseret hvid chokolade

 1. Mari
  23/04/2019 at 18:55 (4 år ago)

  Hej.
  Forbliver de saftige på køl på andendagen?

  Svar
  • pilenskoekken90
   27/04/2019 at 11:20 (4 år ago)

   Ja de kan sagtens spises et par dage efter <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *