Vietnamesisk Pho suppe med oksekød og svampe


vietnamesisk pho
Vietnamesisk pho suppe med oksekød og svampe – og en god bunke lækre toppings! Jeg er helt og aldeles vild med denne lækre vietnamesiske pho suppe, der er spækket med smag og konsistens. Og så er den tilmed virkelig let at lave.

Det er ikke længe siden, at jeg smagte vietnamesisk pho – og jeg var solgt med det samme. Den lækre intense suppe med nudler, evt oksekød og masser af skønne toppings er en fantastisk spise her til efterår/vinter, men kan i princippet nydes året rundt hvis du spørger mig.

Lad dig endelig ikke skræmme af den lidt lange ingrediensliste – alle ingredienserne kan fåes i større supermarkeder, og selvom der er mange ingredienser, så er pho suppen virkelig let at lave. Den passer tilmed sig selv det meste af tiden.

Der bliver en KÆMPE portion suppe af denne opskrift, men suppen kan sagtens fryses til en anden god gang. Vi havde faktisk til 4 gange aftensmad i denne portion, så den rækker langt!

Hvis man ikke er til oksekød eller synes det er lidt dyrt at købe bøffer til suppen her, så kan man også sagtens spise suppen uden kød. Til gengæld så lover jeg at det hitter hos mændene når der lige kommer lidt bøf i suppen.

Lov mig at i prøver vietnamesisk pho, hvis i er vild med vietnamesisk eller asiatisk mad – den er helt og aldeles lækker, og kan omvende selv den største suppe-skeptiker. Spørg bare Jonas.

God fornøjelse og søde kram, Pilen <3

pho opskrift
pho opskrift

INGREDIENSER (4 pers)

Suppen
1,5 tsk korianderfrø
3 stjerneanis
6 nelliker
1 tsk hele peberkorn
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
1 meget stor knold ingefær
2 løg
3 fed hvidløg
1 kg kraftben
3,5-4 liter vand
1 spsk oksefond
2 spsk rørsukker
2 spsk eddike (hvidvinseddike eller æbleeddike kan fint bruges)
1 dl fiskesauce
1/4-1/2 dl soja
1 godt bundt frisk koriander

Toppings
75 g risnudler per mand – så hvis du fx laver til 4 personer skal der koges 500 g risnudler
250 g brune champignon
2 rib-eye bøffer eller anden god steak
Bønnespirer
Frisk forårsløg
Frisk rød chili – gerne en med lidt spark i
Frisk koriander (man kan også toppe med mynte og thaibasilikum, men herhjemme nøjes vi med koriander)
Soja
Sriracha sauce

FREMGANGSMÅDE

Suppen
Skær grøntsagerne i grove stykker.

Rist krydderierne (korianderfrø, stjerneanis, nelliker og peberkorn) af i en stor gryde ved høj varme et par minutter. Kom alle andre ingredienser til suppen i gryden og bring det i kog. Skum overfladen af, skru ned for varmen og læg låg på gryden. Lad suppen stå og småsimre i minimum 8 timer – jo længere tid, jo mere smag i suppen. Vores suppe fik 8 timer og smagte helt fantastisk og intenst.

Si suppen, så den er helt klar og hæld den tilbage i gryden, så den er brandvarm til servering.

Toppings
Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken.

Skær champignon i skiver og teg dem ved meget høj varme i olie og lidt smør, så de får en god farve og stegeskorpe.

Skær bøfferne i helt tynde strimler (så tyndt som du kan skære dem) og steg dem meget kort på en meget varm pande med olie – krydt med lidt salt og peber. De skal kun lidt få lidt farve og må gerne stadig være lidt rød nogle steder, da kødet tilberedes videre i suppen. Alternativt kan du også putte kødet råt i suppen, hvor det så tilberedes i den varme suppe – jeg foretrækker dog lidt stegeskorpe på mit kød.

Skær forårsløg og chili i tynde skiver.

Anretning
Anret dybe skåle med nudler nederst og top med den brandvarme suppe. Anret suppen med champignon, lynstegt oksekød og alle de lækre grønne toppings som bønnespirer, forårsløg, chili og koriander. Giv evt suppen lidt soja og sriracha sauce for ekstra smag og styrke.

pho suppe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *