Grove bagels med jalapenos og cheddar

IMG_8917
Jeg har længe gerne villet lave mine egne bagels, men har gang på gang udskudt det fordi jeg frygtede at det var alt for bøvlet. Endelig fik jeg taget mig sammen – og resultatet blev helt fantastisk. Og så var det slet ikke så omfattende som jeg troede. De blev bløde, saftige og med en sej skorpe – ligesom en bagel er bedst.

Mine bagels er med fuldkornshvedemel, jalapenos og cheddar, hvilket er en ret så lækker kombi hvis du spørger mig. Det er rigtig amerikansk, spicy og ostesnasket. Hvis du bedst kan lide dine bagels plain undlader du bare jalapenos og cheddar og drysser eventuelt med lidt sesamfrø i stedet.

Bagels er en lidt sjov brødtype – de skal koges inden de bages. Det er nemlig det der giver dem den lidt seje skorpe der kendetegner en bagel. Det lyder lidt omfattende, men det tager altså ikke meget længere tid end meget andet brød.

Lige nu sidder jeg og skriver eksamensopgave, og der er i hvert fald røget et par bagels ned undervejs. Både som sandwich til frokost og aftensmad – og nogle bare som snack med den obligatoriske cream cheese. Mums.

IMG_8834

INGREDIENSER (6 stk)

3 dl lunken vand
15 g gær
25 g lys sirup
12 g salt
130 g fuldkornshvedemel
350-400 g hvedemel
3 spsk hakkede jalapenos
Mælk eller æg til pensling
100 g revet cheddar til toppen

FREMGANGSMÅDE

Opløs gæren i vandet sammen med sirup og salt. Tilsæt fuldkornshvedemel og rør så der ingen klumper er. Hak jalapenos i mindre stykker og hæld dem i dejen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens dejen æltes. Dejen skal stadig være lidt klistret men ikke flydende. Ælt dejen godt, ca 10-15 min. Stil dejen til hævning i 2 timer.

Slå dejen godt sammen på et meldrysset bord og rul dejen ud til den er ca 1,5-2 cm høj. Udstik store cirkler (ca 10-12 cm diameter), og brug en mindre udstikker til hullet i midten (jeg brugte et lille glas). Tag den resterende dej, slå sammen og udrul igen. Udstik flere bagels og fortsæt indtil der ikke er mere dej. Sæt dine bagels til efterhævning i ca 30 min.

Hæld godt med vand i en stor gryde. Tilsæt 2 spsk lys sirup og 1 tsk salt, og kog vandet op. Skru lidt ned så vandet ikke koger for voldsomt, og dump forsigtigt dine bagels ned i det kogende vand med en hulske. Lad dem koge 1 min på hver side, hvorefter de dryppes af inden de placeres på en bageplade med bagepapir. Jeg koger maks 2 af gangen, da jeg synes det er nemmest at styre.

Pensl dine bagels med lidt mælk eller æg og bag dem først i 12 min ved 200 grader alm ovn. Tag dine bagels ud og drys dem med revet cheddar på toppen, hvorefter de bages yderligere 12-15 min ved 200 grader. Hold øje med dem, så de ikke får for meget.

Lad dem køle af inden de flækkes og fyldes med cream cheese, grønt, kylling, bacon, laks eller hvad du nu foretrækker.

Velbekomme!

IMG_8759

 

 

2 Comments on Grove bagels med jalapenos og cheddar

 1. simon
  05/03/2018 at 20:43 (5 år ago)

  Hej
  Dypper du dem i vand,inden de bages? Kan de fryses?

  Svar
  • Pilen
   06/03/2018 at 12:54 (5 år ago)

   Kære Simon

   Ja de koges i vand – det skulle også gerne fremgå af fremgangsmåden 🙂

   Søde hilsner, Camilla

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *