Min bedste pizza med surdej, salsiccia og hjemmelavet pizzasauce


surdejspizza

Pizza, pizza, pizza – en spise jeg bare aldrig bliver træt af. Jeg elsker den sprøde bund og det lækre fyld der kan varieres i en uendelighed. Men en af favoritterne herhjemme er altså salsiccia pizzaen. Når vi engang imellem bestiller pizza fra vores yndlings pizzaria her i Århus (Fratelli på Trøjborg), så bestiller vi altid salsiccia pizza.

Har du endnu ikke smagt salsiccia pølse har du virkelig noget til gode – den har en skøn og intens krydret smag. Virkelig lækkert! Hvis du bor i Århus kan jeg tippe om at du kan købe frisk salsiccia pølse hos Fratelli pizzeria på Trøjborg eller hos Il Mercantino i Mejlgade – men efter at have smagt salsiccia fra begge steder er dommen herhjemme altså at den hos Fratelli smager bedst. Der er meget mere smag i pølsen og den har ikke sådan en sej hinde som kan være lidt træls at arbejde med. Men altså begge varianter kan bruges.

Jeg elsker selv at bage pizza – især fordi jeg nu synes at jeg er kommet frem til en virkelig lækker opskrift på både bund og fyld. Pizzaen her får en lækker sprød bund, men samtidig er fyldet virkelig lækker og snasket. Der er nemlig ikke noget værre end en tør pizza.

Jeg ejer endnu ikke en bagesten eller et bagestål, men jeg synes dog stadig at man kan få et dejligt resultat ved at bage pizzaerne ved høj varme, og ved at sørge for at bagepladen er godt varm. Jeg er dog sikker på at resultatet bliver endnu bedre med en bagesten, så hvis du ligger inde med sådan en så tag den endelig i brug.

Jeg er ret gavmild med osten, hvilket godt kan resultere i at en lille del af midten ikke bliver fuldstændig sprød – men jeg vil altså helst ikke gå ned på mængden af ost. Du kan vælge at bruge ca 1/2-3/4 mozzarella kugle per pizza alt efter hvor osteglad du er, og hvor vigtigt det er for dig at den midterste del også er helt sprød. Det er en smagssag – but i like my cheese <3

Rigtig god fornøjelse med pizzabagningen herfra – jeg håber i vil synes lige så godt om pizzaerne som vi gør herhjemme.

God fredag og søde kram, Pilen <3


Hvordan gør jeg hvis jeg gerne vil gemme nogle pizzaer til dagen efter eller fryse dem ned?

Hvis i (ligesom os herhjemme) ikke spiser 4 pizzaer på en gang, så kan man forbage nogle af pizzaerne og gemme på køl til dagen efter – eller de kan fryses så man har luksus frysepizzaer til travle dage. Hvilket er super lækkert!

Det skal dog siges at pizzaerne er allerbedst friskbagte, den dag de er lavet. Det er næsten umuligt at undgå at midten af pizzaen bliver lidt slatten når den først har været bagt en gang. Men de smager stadig skønt og bliver ret sprøde efter at blive genopvarmet.

Hvis du vil gemme pizzaerne så gør følgende når de skal bages:

 • Forbag pizzaerne ved samme temperatur som angivet i opskriften – de skal have 9 minutter. Der kan selvfølgelig være forskel på ovne, men pointen er at de skal bages ca 3 minutter mindre end hvis de skulle nydes med det samme.
 • Køl hurtigt pizzaen af – og gem herefter pizzaen i køleskab eller fryser. Lad pizzaen blive på bagepapiret, så du undgår at ødelægge den tynde bund.
 • Hvis du har opbevaret dine pizzaer på frost, så lad dem tø op inden de skal spises.
 • Bag pizzaerne i ca 5 min i en 250 grader varm ovn på en varm bageplade – hold øje så de ikke bliver for mørke. Osten skal begynde at boble, for at sikre at de er gennemvarme.

urdejspizza surdejs pizza


INGREDIENSER (4 pizzaer)

Pizzadej

350 g lunken vand
100 g surdej (kan erstattes med 0,75 dl ekstra vand og 3 g ekstra gær)
2 g gær
15 g salt
200 g durummel
300 g hvedemel

Pizzasauce

2 spsk tomatpure
1 lille fed hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
1/2 tsk tørret timian
0,75 dl smagsneutral olie
0,25 dl olivenolie
1-2 tsk sukker
1 tsk salt
friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater (af god kvalitet – det er afgørende for smagen)
1 nip hvidvinseddike

Basilikumolie

1 god håndfyld frisk basilikum, skyllet
2 spsk olivenolie
2 spsk rapsolie

Fyld

2-3 kugler frisk mozzarella (jeg bruger 3 kugler fordi jeg er osteglad, men 1/2 kugle per pizza kan også sagtens gøre det)
80 g salsiccia pølse
1 rødløg
16 cherrytomater

FREMGANGSMÅDE

Pizzadej

Rør vand, surdej og gær sammen til gæret er opløst. Tilsæt durummel og rør dejen sammen til en grødlignende konsistens. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen ved medium hastighed på en røremaskine så den bliver blank og elastisk – her skal den æltes i 10-15 min, så du får opbygget en stærk glutenstruktur i dejen.

Smør en stor skål med olivenolie. Hæld dejen på en bordplade med lidt olie og fold dejens sider (alle 4 sider)  ind over sig selv af to omgange. Læg dejen i den oliesmurte skål med foldningen nedad og læg låg på. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 2 timer.

Hæld dejen ud på en oliesmurt bordplade og fold igen dejens sider ind over sig selv en enkelt gang. Læg dejen tilbage i skålen med foldningen nedad og lad den hvile i 30 min. Stil herefter skålen med låg på køl natten over – eller minimum 16 timer.

Tag dejen ud af køleskabet 3 timer før brug. Hæld dejen ud på en bordplade drysset med durummel og del dejen i 4 lige store dele. Fold hver dejklump ind over sig selv ved at samle dejen på midten, så du får en rund kugle. Placer kuglen på et skærebræt eller en tallerken drysset med mel med samlingen nedad. Gentag med de tre andre dejklumper, så du har 4 dejkugler.

Dæk dejen med et viskestykke og lad dejen efterhæve ved stuetemperatur i 2,5 time.

Drys en bordplade med durummel og gør 4 stykker bagepapir klar – de må også gerne drysses let med et tyndt lag durummel. Tag nu en dejklump af gangen og form en pizzabund på følgende måde:

 • først tager du forsigtigt fat rundt langs kanterne og strækker forsigtigt i dejen mens du drejer dejen rundt som et hjul.
 • Når kanterne er blevet nogenlunde tynde knytter du dine hænder og så strækker du dejen midtpå ved at lade dejen hænge henover dine knoer mens du bevæger dejen rundt – pas på at dejen ikke går i stykker.
 • Når dejen er tilpas tynd hele vejen rundt vipper du den forsigtigt ned på et stykke bagepapir og retter bunden til. Her kan du strække lidt ekstra hvis der er tykke områder på dejen eller lappe hvis der er kommet lidt små huller.
 • Gentag med alle 4 bunde, så de er klar til at blive fyldt.

Pizzasauce

Blend alle ingredienserne i en blender – smag til med salt, sukker og hvidvinseddike.

OBS! Du skal kun bruge halvdelen af saucen til 4 pizzaer – resten kan du fryse ned til en anden gang.

Basilikumolie

Blend skyllede basilikumblade med olivenolie og rapsolie til olien bliver grøn. Her kan du vælge at sigte olien eller lade bladene blive i – jeg lader bladene blive i olien, da jeg synes de giver smag.

Fyld og bagning

Tænd ovnen på 250 grader traditionel ovn – og lad en bageplade varme med i ovnen.

Smør pizzabundene med pizzasauce – ca 2-3 spsk per bund. Pas på at der ikke er for tykt et lag sauce inde på midten, og have hellere lidt ekstra sauce ude mod kanterne, hvor der er mere dej til at bære saucen.

Placer kort mozzarellakuglerne på et stykke køkkenrulle, så de ikke er alt for våde. Pluk herefter mozzarellaen i mindre stykker og fordel på de fire pizzaer.

Pluk salsicciapølserne i små klumper og fordel på de fire pizzaer.

Skær rødløget i tynde skiver på et mandolinjern og halvér cherrytomaterne. Fordel fyldet på pizzaerne uden at overfylde pizzaerne – for meget fyld vil tynge bunden og gøre dem våde.

Tag den varme bageplade ud af ovnen og skub forsigtigt bagepapir med pizza over på den varme plade – bag pizzaerne, én af gangen, i ca 12 minutter ved 250 grader traditionel ovn.

Nyd pizzaerne med lidt basilikumolie og frisk basilikum på toppen.

hjemmelavet pizza


5 Comments on Min bedste pizza med surdej, salsiccia og hjemmelavet pizzasauce

 1. Camilla
  04/03/2018 at 19:12 (6 år ago)

  Det er simpelthen verdens bedste pizzabund! Tak for en fantastisk opskrift og perfekt vejledning 🙂

  Svar
  • Pilen
   06/03/2018 at 12:53 (6 år ago)

   Hvor er det dog dejligt at høre – tak for feedback <3

   Søde hilsner, Camilla

   Svar
 2. Caroline
  22/04/2020 at 21:43 (3 år ago)

  Virkelig lækker pizzabund! Den bedste jeg har smagt. Der skal bages pizzaer igen i den kommende weekend <3

  Svar

2Pingbacks & Trackbacks on Min bedste pizza med surdej, salsiccia og hjemmelavet pizzasauce

 1. […] i gerne vil have inspiration til andet pizzafyld, så er denne variant med salsiccia også altid et hit – eller denne her med cremefraiche, bacon og […]

 2. […] er vild med mine brød opskrifter og opskrifter på fastfood så prøv også gerne min opskrift på pizza med surdej eller pizza uden surdej […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *