Amerikanske pandekager med banan


amerikanske pandekager
Lækre og luftige amerikanske pandekager med banan – perfekte til brunchen eller en lækker snack. Ingen brunch uden pandekager, og disse er de bedste jeg hidtil har lavet og smagt. Helt perfekt luftige og fluffy og med en skøn og diskret smag af banan.

Skal der pandekager på bordet til weekendbrunchen eller vil du bare gerne forkæle dig og familien med en ekstra god morgenmad – så vil jeg varmt anbefale sådan en stak luftige amerikanske pandekager. De smager virkelig skønt, og jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke kan lide pandekager.

Herhjemme nyder vi dem gerne med akaciehonning, lidt hakket chokolade og frisk frugt. Og måske en skefuld græsk yoghurt til.

Hemmeligheden bag de lækre pandekager er at æggene deles i blommer og hvider, så man kan vende de stiftpiskede hvider i pandekagedejen. Det giver nogle virkelig luftige pandekager. Jeg har desuden puttet blendede bananer i dejen, hvilket jeg synes giver en dejlig sødme uden at smagen er gennemtrængende af banan.

Jeg håber i har lyst til at kaste jer ud i de her lækre pandekager – lad mig endelig høre om i er lige så vilde med dem som vi er!

Søde kram, Pilen <3

brunch pandekager

amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager med banan

Lækre og luftige amerikanske pandekager med banan – perfekte til brunch eller bare en lækker snack.

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 400 g kærnemælk
  • 2 æg
  • 30 g smeltet smør, let afkølet så det ikke er for varmt
  • 2 store modne bananer
  • rigeligt smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Start med at smelte smørret og stil det til side.
  • Blend bananerne til bananpuré.
  • Bland de tørre ingredienser (pånær sukker) i en skål.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk, vaniljesukker og sukker.
  • Tilsæt de tørre ingredienser mens du pisker det sammen med et piskeris. Sørg for at der ikke er tørre klumper af mel.
  • Vend det smeltede smør og bananpuré i pandekagedejen.
  • Pisk æggehviderne helt stive og luftige og vend de piskede æggehvider i pandekagedejen af to omgange – vær forsigtig, så du ikke slår luften ud af pandekagerne.
  • Varm en pande op til medium-kraftig varme med rigeligt smør på panden. Brug ca 1/2 dl pandekagedej per pandekage. Fordel 4-5 pandekager (alt efter størrelsen på din pande) på panden med smør, og steg pandekagerne et par minutter på hver side så de bliver gyldne og luftige.
  • Hold evt pandekagerne varme i en 100 grader varm ovn.
  • Server de varme pandekager med dine yndlings toppings – vi nød dem med akaciehonning, hakket mørk chokolade og friske jordbær.
bananpandekager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *