Waldorfsalat med vindruer, æble, bladselleri og valnødder – vendt i en virkelig lækker dressing lavet på fed creme fraiche. Waldorfsalat smager skønt til julemaden, til påskefrokosten eller generelt som tilbehør til vildt.
I forbindelse med at vi holdte Mortens Aften herhjemme fik jeg lyst til at gå all in med confiterede andelår, hjemmelavet rødkål og waldorfsalat. Sovs og kartofler lader jeg Jonas om – der er ingen der kan lave en god sovs som ham! I hvert fald ikke hvad jeg har smagt 😉
Waldorfsalat er egentlig ikke noget jeg har spist meget af gennem årene, men især efter jeg har mødt Jonas, har jeg fået øjnene op for den simple og klassiske salat. Og jeg synes virkelig at den smager SÅ skønt til især julemaden. Waldorfsalaten er både sprød, frisk, syrlig og bitter – og er et friskt pust blandt kød, sovs og kartofler.
Min waldorfsalat er helt klassisk – dog rister jeg valnødderne, for lidt ekstra smag. Og dressingen er baseret primært på creme fraiche 38 %, da det både giver en virkelig lækker konsistens og en god fedme til dressingen – hvilket jeg synes klæder de syrlige frugter og den bitre bladselleri godt. Hvis du foretrækker en lettere creme fraiche kan du sagtens bruge det, men selve salaten bliver mere syrlig, og dressingen bliver også lidt tyndere.
Opskriften på hjemmelavet rødkål og confiterede andelår deler jeg også med jer snarest – god fornøjelse i køkkenet!
Søde kram, Pilen <3
Waldorfsalat
Ingredienser
Fyld
- 2-3 grønne æbler (svarende til 300 g æble skåret i tern)
- 400 g grønne druer
- 6 stilke bladselleri
- 100 g valnøddekerner
- 1 spsk citronsaft
Dressing
- 250 g creme fraiche 38%
- 150 g creme fraiche 18%
- 1,5-2 spsk sukker
- salt
Pynt
- ekstra halve druer, blade fra bladselleri og et par ekstra halve valnødder
Sådan gør du
- Skær æblerne i tern (ikke alt for store) og halver vindruerne. Skær bladselleri i tynde skiver. Vend vindruer, æbler og bladselleri sammen med citronsaften.
- Rist valnødderne i en 200 grader varm ovn i 5-6 min og lad dem køle af (ristningen fremhæver smagen). Hak valnødderne groft.
- Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med sukker og salt.
- Vend frugt/grøntsagsblandingen med valnødder og dressing, og lad salaten trække på køl i minimum 30 min.
- Pynt evt salaten med lidt ekstra halve valnødder, vindruer og blade fra bladselleri.