Chocolate chip cookies med masser af chokolade og flagesalt – sprøde langs kanterne og perfekt chewy i midten. De er super simple at lave og nydes allerbedst mens de er lune og lidt har sat sig.
De her chocolate chip cookies er de allerbedste cookies, hvis i spørger mig. Jeg laver dem igen og igen fordi de bare er så gode at have på “lager” i fryseren til de dage hvor der melder sig en akut kagetrang.
Cookiedejen har bedst af at hvile natten over i køleskabet, men den kan sagtens holde sig 3-4 dage på køl. Hvilket er ret så genialt, da man så kan spise friskbagte cookies lige når cookietrangen melder sig. Haps! Du kan også sagtens fryse kugler af cookiedej.
Husk altid at piske alle ingredienserne godt igennem når du laver cookies. Her er det altså vigtigt at være tålmodig og få pisket smør og sukker godt sammen – og herefter sammen med ægget. Det er vigtigt for at få den rette konsistent på dine cookies. Så lov mig lige at du giver den gas med piskeriset, så du får det allerbedste resultat <3
Jeg håber i har en skøn mandag derude – søde kram, Pilen <3
Chocolate chip cookies
Ingredienser
- 125 g brun farin
- 75 g rørsukker
- 120 g blødt smør (stuetempereret)
- 1 æg (stuetempereret)
- 180 g hvedemel
- 1/2 tsk flagesalt
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/3 tsk natron
- 180-200 g mørk chokolade (grofthakket eller i knapper)
Sådan gør du
- Pisk brun farin, sukker og smør godt igennem til en lys og cremet blanding – sørg for hele tiden at skrabe ned fra skålens kanter så alle ingredienserne bliver pisket med. Det skal piskes i ca 5 minutter inden ægget tilsættes.
- Tilsæt ægget og pisk igen blandingen til en helt lys, luftig og cremet dej – her skal dejen piskes i yderligere 3-4 minutter.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt og hæld det i dejen – pisk det hurtigt sammen til en ensartet blanding.
- Rør chokoladen i dejen. Stil dejen tildækket på køl i minimum en time – gerne natten over.
- Form cookies af 60-65 g – tril dem til kugler. Bag 4 af gangen på en plade, så de ikke flyder sammen. Bag en plade af gangen ved 180 grader traditionel ovn i ca 13-14 min. Kanterne skal blive gyldne og den skal kun lige være bagt i midten. Lad dine cookies køle af på en rist og nyd dem gerne mens de stadig er lune. Alternativt kan de opbevares i en kagedåse.
Camilla
23/02/2023 at 13:10 (2 år ago)Hej. Hvor mange cookies bliver der ca ud af denne opskrift? 🙂
Malou
21/01/2024 at 12:59 (10 måneder ago)20 ca.
Heidi
10/06/2024 at 13:19 (5 måneder ago)Jeg lavede dem på 60g hver og der blev til 11 stk