Pandekagelagkage med jordbær og mascarpone

ANNONCE for Truegreens
pandekagelagkage

Indlægget indeholder reklame for TrueGreens

Pandekagelagkage med jordbær, mascarpone og pandekagekrydderi fra Truegreens. En simpel og virkelig skøn festlagkage der vil glæde både voksne og barnlige sjæle. For hvem er ikke vild med sådan en stak pandekager og så i lagkageform?

En lagkage er bare altid en god idé når der står festligheder på programmet – og når lagkagen består af tynde krydrede pandekager, luftig mascarponeskum og masser af søde danske jordbær, så bliver det næsten ikke bedre. Er det ikke jordbærsæson kan lagkagen laves med alverdens søde bær eller fx banan, hvis man er til noget i den lidt tungere afdeling.

pandekagelagkage

Jeg har brugt pandekagekrydderi fra Truegreens til pandekagerne som giver en skøn krydret smag til pandekagerne. Pandekagekrydderiet er en blanding af bl.a. ægte kanel, allehånde, citronskal og kardemomme, hvilket jeg synes er en virkelig god smagsgiver til pandekagerne. Det giver lagkagen her lidt kant med krydderierne, og ellers har jeg også brugt krydderierne til både tykke ricotta pandekager og simple bananpandekager. Det smager skønt i alle slags.

Truegreens har en mission om at gøre plantebaseret mad mere spændende, og derfor har de udviklet en lang række krydderiblandinger der skal gøre smagsoplevelsen endnu større når vi laver og spiser grønt. Deres nyeste tilføjelse er en række af krydderiblandinger til det søde køkken, hvor jeg blandt andet har brugt deres pandekagekrydderi til lagkagen her. Derudover nyder jeg især deres avocado topping på et stykke rugbrød med avocado, cherrytomater og et smilende æg – og kartoffel allround på små kartofler bagt i ovnen eller på en kartoffelmad.

Jeg kan varmt anbefale krydderiblandingerne fra Truegreens – de smager dejligt og giver et virkelig skønt pift til både det søde og det salte køkken. Om man spiser plantebaseret eller ej, så kan krydderierne bruges til både det ene og det andet.

Hvis i vil se mere til produkterne fra Truegreens så kan i både købe produkterne og læse mere på deres hjemmeside lige her.

Opskriften på den skønne pandekagelagkage finder i lige herunder <3

Søde kram, Pilen

pandekagelagkage

Pandekagelagkage med jordbær og mascarpone

Opskriften indeholder reklame for Truegreens
En skøn og festlig pandelagkage med jordbær og mascarpone – tynde og krydrede pandekager lagt sammen med jordbærmarmelade, friske jordbær, mørk chokolade og mascarponeskum.
Antal 10 pers

Ingredienser
  

Pandekager

  • 5 dl kærnemælk
  • 5 æg
  • 90 g sukker
  • 1,5 spsk (med top) pandekagekrydderi
  • 210 g hvedemel
  • 40 g smeltet smør
  • 1 nip salt

Mascarponeskum

  • 250 g mascarpone
  • 7 dl piskefløde
  • 3 spsk flormelis
  • korn af 1 vaniljestang

Fyld og pynt

  • jordbærmarmelade (hjemmelavet eller købt)
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 700 g friske jordbær
  • 1 citron

Sådan gør du
 

Pandekager

  • Bland hvedemel, salt og pandekagekrydderi fra TrueGreens i en skål.
  • Pisk æg og sukker sammen i en anden skål og tilsæt halvdelen af kærnemælken.
  • Pisk de tørre ingredienser sammen med den våde blanding til en glat dej. Tilsæt den sidste halvdel af kærnemælken under omrøring.
  • Tilsæt til sidst det smeltede smør og rør dejen godt sammen. Lad dejen hvile i køleskab i minimum 30 min.
  • Varm en stor pande op til medium varme (jeg steger) dem ved 6-7 ud af 9) med en lille smule smør på panden. Hold igen med smørret på panden da det gør det svært at lave pandekagerne ensartede og runde, hvis der er for meget smør.
  • Steg 10-12 pandekager af pandekagedejen – brug ca 3/4 dl dej per pandekage.
  • Lad pandekagerne køle helt af inden lagkage samles.

Mascarponeskum

  • Kom mascarpone, fløde, flormelis og vaniljekorn i en stor skål og pisk det til en luftig og let fast skum. Pas endelig på at du ikke overpisker den så de bliver grynet og skiller – den skal være fast nok til at holde formen på lagkagen men samtidig være let i konsistensen

Samling og pynt

  • Skyl og rens jordbærrene – lad endelig stilken sidde på nogle af dem til pynt på lagkagen.
  • Skær ca 300 g af jordbærrene i tynde skiver til at komme ind i lagkagen. Del de resterende 400 g jordbær i halve og kvarter til pynt på toppen.
  • Byg nu lagkagen op på følgende måde:
  • Kom en pandekage på et stort lagkagefad. Dryp med en smule citronsaft og smør bunden med et tyndt lag jordbærmarmelade.
  • Fordel et tyndt lag mascarponeskum ovenpå marmeladen og drys med hakket chokolade.
  • Kom nu en pandekage ovenpå, og dryp igen med lidt citronsaft.
  • Gentag med marmelade og mascarponeskum. Denne gang drysser du ikke med chokolade men fordeler tynde skiver af jordbær ovenpå mascarponeskummet.
  • Gentag processen så der er hakket chokolade på hvert andet lag og jordbærskiver på hvert andet lag. Gentag til du har brugt 10 pandekager.
  • Ovenpå den sidste pandekage fordeler du et generøst lag mascarponeskum og topper med en MASSE friske jordbær, lidt hakket chokolade og evt rød skovsyre til pynt.
  • Nyd helst pandekagelagkagen samme dag den er lavet. Den kan godt trække et par timer på køl inden servering, men jeg synes det er allerbedst på dagen.
pandekagelagkage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *