Kærnemælksboller med solsikkekerner


kærnemælksboller
Bløde og luftige kærnemælksboller med solsikkekerner – de her boller er virkelig lækre og kan nydes både som en blød bamsebolle med smør og marmelade eller bruges til fx sandwich. De er også helt perfekte til små børn, da de er så dejligt bløde og luftige.

Disse kærnemælksboller med solsikkekerner er en ny favorit – de er så lækre bløde, men stadig med lidt bid fra solsikkekernerne. Det gør dem helt perfekte både til fødselsdagsbordet eller til fx sandwich. Bollerne har en dejlig mild smag, er nemme at bage, og så er de et sikkert hit hos både store og små.

Herhjemme skal bollerne serveres til 2 års fødselsdag på lørdag med smør, marmelade, ost og pålæg. Jeg tænker at det nok skal blive et hit.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

kærnemælksboller
bamseboller

kærnemælksboller

Kærnemælksboller med solsikkekerner

Lækre bløde og luftige kærnemælksboller med solsikkekerner – de er dejligt bløde og kan nydes både af store og små.
Antal 20 stk

Ingredienser
  

  • 100 g solsikkekerner
  • 180 g kogende vand
  • 50 g blødt smør
  • 400 g kold kærnemælk
  • 20 g sukker
  • 25 g gær
  • 125 g stenformalet hvedemel
  • 575 g hvedemel
  • 13 g salt
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Kog vandet og hæld det over solsikkekernerne. Lad det køle til stuetemperatur.
  • Bland kærnemælk og sukker, og rør gæret ud i kærnemælken til det er opløst. Tilsæt det stenformalede hvedemel og rør rundt til der ikke er nogen klumper. Rør også blandingen af solsikkekerner og vand + det bløde smør i.
  • Tilsæt resten af hvedemelet og salt og begynd forsigtigt at ælte dejen. Ælt dejen godt igennem – gerne i 10-12 minutter på røremaskine, til dejenbliver blank og elastisk og slipper skålens sider.
  • Smør en skål med lidt olie og hæld dejen heri. Dæk med en opklippet plasticpose der lukkes helt tæt omkring skålen, så fugten bevares inde ved dejen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse med stuetemperatur i 45-60 min.
  • Vej dejen af i 20 boller a ca 70 g. Spænd bollerne godt op og tril dem så de bliver helt runde – fordel bollerne på to bageplader med bagepapir.
    Dejen kan godt være lidt klistret, og her kan det være en fordel at smøre bordpladen og hænderne med en lille smule olivenolie, så den ikke klistrer fast over det hele.
  • Lad bollerne hæve tildækket med en opklippet plasticpose og et viskestykke i 45 min.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag en plade af gangen ved 210 grader traditionel ovn i 15-16 min. Hæld en smule kogende vand i bunden af ovnen i starten af bagetiden for at skabe lidt damp – men hæld endelig ikke for meget vand i bunden, da bollerne ellers vil blive blege i bunden.
    Lad bollerne køle lidt af inden de nydes.
grovboller

3 Comments on Kærnemælksboller med solsikkekerner

  1. Marianne
    11/04/2020 at 15:54 (5 år ago)

    Hvor køber man det hvedemel?

    Svar
    • pilenskoekken90
      21/04/2020 at 10:34 (5 år ago)

      Valsemøllen har det i en del butikker – jeg ved at både bilka og føtex har det 🙂

      Svar
  2. susanne jakobsen
    25/05/2023 at 09:48 (2 år ago)

    kan man erstatte solsikkekerner med valnødder og kan man bruge sigtet speltmel i stedet for stenformalet hvedemel ?

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *