Det her må simpelthen være den bedste kage jeg endnu har lavet! Den indeholder alle mine yndlingsingredienser, den smager fantastisk og så er den smuk at se på. Det er en kage der er lidt mere tidskrævende – men tro mig, det er det hele værd!
Kagen består af en lækker pistaciemazarin (som i også kan finde opskriften på her), en blød chokoladeganache og en frisk og syrlig hindbærmousse. Den er pyntet med en chokoladekant og chokoladesnirkler i tempereret chokolade, toppe af hindbærmousse, hindbærstøv, pistaciekerner og rød skovsyre. Mums!
Kagen er perfekt som dessert eller som del af et kagebord – og jeg vil næsten garantere for at den forsvinder før du får set dig om. Haps det går hurtigt.
Server kagen for dine yndlingspersoner, og de vil helt sikkert blive begejstret og kageglade.
Start gerne dagen før, så alle delene kan nå at blive kolde og sætte sig inden den skal pyntes.
Jeg har beskrevet hvordan jeg har pyntet kagen som på billederne, men du kan pynte kagen lige som du har lyst og lade kreativiteten få frit spil.
Ingredienser (8-10 kageglade personer)
Pistaciemazarin
140 g sucker
85 g pistaciekerner
150 g blødt smør
150 g marcipan
1 spsk mel (kan undlades, men gør kagen lidt mere fast)
3 æg
Hindbærmousse
400 g hindbær
4 blade husblas
90 g sukker
1 vaniljestang
Saft fra 1,5 citron
3,5 dl piskefløde
200 g græsk youghurt 10 %
Chokoladeganache
1,5 dl piskefløde
25 g honing
95 g chokolade
Pynt
3-400 g mørk chokolade til chokoladekant og spiraler (evt 54 % Caraque fra Valrhona)
5-8 hindbær fyldt med chokoladeganache
Toppe af hindbærmousse
Hindbærpulver
En lille håndfuld usaltede pistaciekerner
Skovsyre
Fremgangsmåde
Pistaciemazarin
Start med at blende pistaciekernerne helt fint.
Ælt marcipan, sukker og pistaciemel godt sammen til det er ensartet. Tilsæt blødt smør og pisk det i massen. Tilsæt æggene 1 efter 1 mens der piskes. Vend til sidst 1 spsk mel i dejen indtil det er ensartet.
Hæld dejen i en springform (20 cm) foret med bagepapir i bunden. Bag den i 40-45 min ved 180 grader alm ovn.
Lad bunden køle helt af.
Chokoladeganache
Hak chokoladen groft.
Varm fløde og honning op ved lav varme indtil honningen er smeltet. Det skal varmes op til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over den hakkede chokolade af 3 omgange, så ganachen bliver blank og blød. Lad ganachen køle lidt af (10-15 min) så den ikke er helt flydende.
Smør ganachen i et tyndt lag ovenpå den afkølede pistaciemazarin og lad det køle helt af.
Hindbærmousse
Læg husblas i blød i koldt vand i minimum 10 min.
Kog hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn + stang op i en gryde til det er gennemvarmt. Fisk vaniljestangen op og blend med en stavblender.
Si hindbærmassen, så kornene bliver sorteret fra. Hæld hindbærpuréen tilbage i gryden og varm den op.
Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Hæld det hele i en skål og lad det svale til stuetemperatur.
Pisk imens fløden til flødeskum og vend den græske yoghurt heri.
Tjek at hindbærpuréen er afkølet, og start med at vende et par skefulde flødeskum i puréen forsigtigt. Hæld herefter lidt efter lidt hindbærfløden over i skålen med flødeskum imens det vendes godt rundt med en dejskraber. Sørg for at massen er ensartet.
Fjern bagepapir fra pistaciebunden, og placer den i en kagering foret med kageplast (ca 8 cm højt). Hæld moussen i formen til det er ca 1 cm fra kanten af bageplasten. Stil det nu på køl i 3-4 timer indtil moussen har sat sig.
Gem resten af hindbærmoussen til pynt.
Chokoladekant og chokoladesnirkler
Start med at klippe et stykke bageplast der passer til omkredsen af din kage – den må godt være 1 cm længere, så enderne lapper over hinanden. Den skal lige være lidt højere end kanten på kagen.
Klip herefter 1 stykke bageplast der er ca 20 cm langt.
Flyt kagen over på det fad du vil servere den på og fjern bageplast og bagering.
Temperer chokoladen til den har den rigtige arbejdstemperatur.
Hæld forsigtigt chokoladen ud på det lange stykke bageplast og fordel det med en spartel. Laget må ikke være for tyndt da det ellers vil knække. Tag forsigtigt fat i hver ende af bageplasten og vikl det rundt om kagen så det lige lapper over (hvis chokoladen er tempereret korrekt vil det størkne hurtigt, så det skal gå ret hurtigt). Sæt kagen på køl.
Hæld nu lidt tempereret chokolade ud på det korte stykke bageplast og fordel chokoladen med en spartel. Brug en spartel med riller til at køre over chokoladen.
Tag forsigtigt fat i hver ende af plasten og sno det til en snirkel og sæt plasten i et aflangt rør (evt et højt glas), så det holder formen mens chokoladen størkner. Sæt det på køl indtil det skal bruges.
Pynt
Fyld en håndfuld friske hindbær med chokoladeganache.
Pisk resten af moussen igennem og fyld det i en sprøjtepose med en rund tylle.
Pynt kagen med hindbærstøv, toppe af hindbærmousse, hindbær fyldt med chokoladeganache, pistaciekerner og rød skovsyre.
Pak dine snirkler ud af bageplasten og placer dm forsigtigt på toppen af kagen.
Fjern til sidst bageplasten fra kanten, og voila et styks lækker pistaciedrøm er klar til at spise.
Tip! Resten af ganachen du ikke får brugt smager fremragende som nutella ovenpå en nybagt bolle.
Maria
29/01/2016 at 10:37 (9 år ago)Vil det fungere uden pistacie? 🙂
Pilenskoekken
29/01/2016 at 13:40 (9 år ago)Hej Maria 🙂
Du kan sagtens lave kagen med en anden slags nøddemel. Jeg tror også det vil være lækkert med mandelmel 🙂
Annette
13/01/2017 at 20:48 (8 år ago)Kan den laves dagen fredag. Hvis den skal bruges lørdag aften.
Pilen
14/01/2017 at 10:43 (8 år ago)Hej Annette
Det kan den sagtens! God fornøjelse med kagebagningen 🙂
Søde hilsner, Camilla
Sophia
12/03/2017 at 11:34 (8 år ago)Hej Pilen 🙂
Jeg er helt vild med din hjemmeside og er utrolig glad for dine opsrkifter, du inspierer mig. Jeg håber du har mulighed for at lave en video,med hvordan du laver pistacielagkage og viser os det. Jeg ville rigtig gerne lave et kage bord til mit bryllup og det hele skal bare være perfekt ligesom dine desserter og jeg har brug for at se hvordan du laver den 🙂
Søde hilsner Sophia
Pilen
12/03/2017 at 17:02 (8 år ago)Kære Sophia
Tusind tak for de søde ord, hvor gør det mig bare glad! Jeg har planer om på et tidspunkt at lave videoer, men da jeg lige er startet fuldtidsjob, så går der nok lidt tid før det projekt kan sættes igang. Jeg har beskrevet fremgangsmåden til opskrifterne så godt som muligt, men hvis du mangler flere detaljer, så skriv endelig. Jeg vil meget gerne hjælpe og svare på eventuelle spørgsmål du skulle have til nogle af opskrifterne, pynten eller andet <3
Søde kram, Pilen
Sophia
13/03/2017 at 12:47 (8 år ago)Jeg kan ik vente 😍 .. Glæder mig allerede. Det som jeg ik helt forstår det er hvordan chokoladen rundt om skal laves
Christina
03/04/2017 at 07:57 (8 år ago)Igen mega flot kage 🙂 HJar du ikke nogle flere billeder, så man kan se, hvordan den skal se ud inden i?
Pilen
03/04/2017 at 08:12 (8 år ago)Tusind tak <3 nej desværre – det var en kage jeg lavede til et arrangement, så kunne desværre ikke tage billede af snittet 🙂
Sølle
11/10/2017 at 00:49 (7 år ago)Den ser virkelig flot og elegant ud.
Ved du om den kan laves en uges tid inden den skal spises, og fryses??
Pilen
11/10/2017 at 21:48 (7 år ago)Det burde den sagtens kunne klare! 🙂
Dorte Haugaard Rasmussen
07/01/2018 at 13:14 (7 år ago)Virkelig fin kage. Jeg har netop bagt bunden i 40 min ved 180 grader. Den virker fin i konsistensen, men blev dog noget mørk i forhold til, hvad jeg havde forventet. Hvor mørk blev din, da du bagte den?
Vh. Dorte
PS: Tak for rigtig meget god inspiration 🙂
Pilen
07/01/2018 at 13:59 (7 år ago)Kære Dorte
Jeg kan ikke lige huske hvor mørk den blev, da det er nogle år siden jeg bagte denne. Men så længe den ikke er decideret brændt burde det ikke være noget problem – især fordi den er så lækker saftig alligevel 🙂
Kærlig Hilsen, Pilen <3
Katja
12/01/2018 at 23:11 (7 år ago)Hej Pilen.
Faldt lige over din flotte kage og ææææælllllsker pistacie.
Vil lige høre om det er pistacienødder med el. Uden salt på som du bruger, da det er svært og finde dem uden. ?
Hilsen Katja
Pilen
13/01/2018 at 13:50 (7 år ago)Kære Katja
Pistacie er også bare super lækkert i kager og desserter! Jeg bruger usaltede pistacienødder – du kan typisk få dem i større supermarkeder som fx Kvickly eller Føtex, hvor de har dem blandt nødderne i grøntafdelingen (Earth Control) eller fra Urtekram 🙂
Kærlig Hilsen, Camilla <3
Maria
29/01/2018 at 18:58 (7 år ago)Hej Pilen
Jeg prøvede at lave en portion til en ø26 form. Gangede alle ingredienserne op og fulgte opskriften slagvisk men den vil ikke sætte sig selv efter den er blevet helt kold..
Pilen
30/01/2018 at 10:58 (7 år ago)Kære Maria
Øv øv – det eneste jeg kan forklare det med er at du ikke har fået rørt husblassen ordentlig ud i den varme saft, så der er kommet husblas klumper i moussen, og den derfor ikke vil sætte sig. Ellers har du måske ikke fået ganget alle ingredienserne korrekt op? Jeg har lavet denne mousse mange gange – både i større og mindre portioner og har aldrig oplevet at den ikke ville sætte sig :/ Håber du fik en velsmagende kage alligevel <3
Søde hilsner, Camilla
Dina
16/08/2020 at 05:56 (4 år ago)Hej Maria,
Hvor meget ingredienserne har du gange op det til en ø26 form?
Lotte
06/10/2018 at 14:06 (6 år ago)Kan man bruge bær fra frost?
pilenskoekken90
06/10/2018 at 19:43 (6 år ago)Det kan du sagtens <3
Ayoe
27/11/2018 at 17:04 (6 år ago)Hej, hvis man laver kagen i en kagering, hvordan får man så kageplasten til at sidde som den skal når man hælder moussen i? Jeg har lyst til at tape plasten til ringen, så den ikke folder ind i selve kagen, men det ville jo blive problematisk senere hen 🙂 Og selvom moussen er fast, kan den jo stadigvæk flyde under og ud, som kan ødelægge det fine finish? 🙂
pilenskoekken90
30/11/2018 at 08:34 (6 år ago)Hvis du laver den i en kagering vil jeg først og fremmest tage et stykke hudholdsningsfilm og spænde under bunden og op langs siderne. Det skulle gerne fange, hvis der er lidt mousse der gerne vil løbe ud. Og så plejer jeg bare at placere kageplasten rundt langs indersiden af kageringen og fæstne med et lille stykke tape på ydersiden, så kageplasten bliver siddende 🙂 <3
sarah
26/04/2019 at 05:58 (6 år ago)Hej,
Kan chokoladebåndet tåle at stå i køleskabet natten over?
Så jeg kan gøre kagen HELT klar i dag og servere imorgen kl 11?
vh sarah
pilenskoekken90
27/04/2019 at 11:19 (6 år ago)beklager det sene svar – det kan det sagtens <3 håber at kagen blev en succes!'
Søde kram, Pilen
Christine
02/11/2019 at 18:39 (5 år ago)Hej
Er det lige meget om det er lys eller mørk chokolade der bliver brugt i ganachen?
Kh Christine
pilenskoekken90
07/11/2019 at 06:49 (5 år ago)der er forskel på hvor hård ganachen bliver alt efter om man bruger lys eller mørk choko, så hvis du ændrer på chokoladen i opskriften skal du muligvis justere lidt på mængden af fløde også <3
Christine
07/11/2019 at 17:12 (5 år ago)Okay tak men du har bare ikke skrevet om du bruger mørk eller lys chokolade 🙂
pilenskoekken90
12/11/2019 at 11:35 (5 år ago)Beklager – det er mørk chokolade 🙂