En saftig og simpel appelsinmazarin med chokoladeganache – en af mine yndlingskager! Jeg elsker den klassiske smag af marcipan, appelsin og chokolade. et match made in heaven, hvis i spørger mig.
Denne her appelsinmazarin er en af mine favoritter – så simpel, men også bare virkelig lækker. Kagen er bagt i en brødform der er smurt med smør og drysset med sukker. Det giver den skønneste karamelliserede sprøde kant til kagen. Derudover er sådan en saftig mazarinkage med appelsin jo bare altid lækkert – især når den toppes med en god omgang chokolade.
Jeg kan ikke meget andet end virkelig at anbefale denne her kage. Især hvis i er fan af appelsin, marcipan og chokolade-kombinationen.
Jeg håber i vil synes godt om kagen. Rigtig god bagelyst og søde kram, Pilen <3
Jeg bruger denne her form fra Eva Trio til kagen – den slipper let og er virkelig god at bage både kage og brød i. Du kan sagtens bruge en anden form, men husk at justere bagetiden, hvis kagen fx ikke bliver så høj.
Appelsinmazarin med chokoladeganache
Ingredienser
Appelsinmazarin
- 150 g marcipan
- 150 g rørsukker
- 150 g blødt smør (stuetempereret)
- 3 æg (stuetempererede)
- 75 g hvedemel
- korn af 1/2 vaniljestang (alternativt 1 tsk vaniljesukker)
- skal af 1 stor øko appelsin
- 40 g appelsinsaft
- smør og sukker til formen
Chokoladeganache og pynt
- 80 g mørk chokolade
- 20 g smør
- en håndfuld ristede og afskallede hasselnødder
- guldstøv
Sådan gør du
Appelsinmazarin
- Pisk marcipan, sukker, vaniljekorn (eller vaniljesukker) og det bløde smør sammen til en cremet og ensartet blanding uden klumper.
- Tilsæt æggene, et ad gangen mens du pisker godt imellem hvert æg. Når alle æggene er tilsat piskes dejen godt igennem til den er lys, cremet og luftig.
- Rør hvedemel, appelsinskal og salt sammen og vend det i dejen med en dejskraber.
- Vend appelsinsaften i dejen til en ensartet dej.
- Smør en kort brødform med smør og drys den med sukker. Jeg har linket i indlægget til den form jeg bruger.
- Kom dejen i formen og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 45 min. Tjek med en pind efter 40 min. Kagen skal kun lige være gennembagt, så den ikke bliver tør.
- Vend kagen forsigtigt ud af formen (pas på den ikke går i stykker) og lad den køle af. Når du vender den ud af formen lige efter bagning, så bevarer du den lidt sprøde og karamelliserede kant på kagen.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikroovnen (pas på at chokoladen ikke bliver alt for varm).
- Rør smørret i den varme chokolade så det smelter og bliver til en ensartet ganache.
- Hæld chokoladen over kagen og lad den dryppe en smule ned langs kanterne.
- Top kagen med grofthakkede hasselnødder og evt et drys guldstøv.
3 Comments on Appelsinmazarin med chokoladeganache
1Pingbacks & Trackbacks on Appelsinmazarin med chokoladeganache
-
[…] Hvis du er til kager med appelsin, vil jeg virkelig også anbefale min appelsinmazarin med chokolade. […]
Hanne Højgaard
01/12/2020 at 19:25 (4 år ago)Hej. Jeg har lyst til at prøve din appelsinmazarin kage. Kan du fortælle mig, hvilke mål din form har, jeg synes ikke linket fungerer mere.
Søs
08/07/2022 at 21:20 (2 år ago)Hamrende lækker mazarin kage