Chokoladekage med glasur og krymmel – en helt klassisk bradepande chokoladekage af den virkelig gode slags, der er hverken kedelig eller tør. Bagt med gode ingredienser og lidt ekstra chokolade. Virkelig nem at lave, så du kan også tage børnene med i køkkenet.
Hvis jeg selv skal sige det, så er det her måske den bedste chokoladekage jeg har bagt og smagt. Den smager af barndom, og det ene stykke tager hurtigt det næste. Denne chokoladekage er virkelig saftig og holder sig god længe. Men sådan et helt friskbagt stykke er nu det allerbedste.
Jeg har i mange år altid tyet til en brownie, hvis der skulle “chokoladekage” på bordet. Men de seneste par år har min kærlighed for klassiske skærekager vokset sig større. Når sådan en klassisk skærekage er bagt med gode ingredienser og bagt lige tilpas så den ikke bliver tør, så kan sådan et stykke skærekage virkelig bringe kagelykke.
Jeg bruger god kakaopulver fra Valrhona i kagen og min yndlings Amazonas 61% chokolade fra Summerbird – det gør kun kagen bedre at man bruger gode råvarer. Især når kagen er så simpel som den er.
Sådan en klassisk chokoladekage er virkelig nem at røre sammen – der skal hverken bruges røremaskine eller elpisker. Det betyder også at det er en hyggelig kage at bage sammen med børn. Jeg havde Carla med i køkkenet og hun kunne nemt være med til det hele. Hun synes dog det mest spændende var at pynte med glasur og krymmel. Og efterfølgende at spise det.
Jeg håber at i får lyst til at prøve min version af den klassiske bradepande chokoladekage – og hvis i har lidt en fobi overfor tørre skærekager, så håber jeg at denne her opskrift kan få jer til at ændre mening. For den er alt andet end kedelig og tør!
Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3
Lige et par links til de ingredienser og den form jeg bruger:
- Valrhona kakaopulver
- Summerbird Amazonas 61% chokolade
- Kvadratisk bradepande fra Kunst og Køkkentøj (alternativt kan du sagtens gange portionen med halvanden og bage i en aflang lille bradepande)
Bradepande chokoladekage med glasur
Ingredienser
- 100 g smør
- 100 g rørsukker
- 90 g brun farin
- 175 g yoghurt (fx tykmælk)
- 75 g kogende vand
- 175 g hvedemel
- 30 g kakaopulver (gerne af god kvalitet fra fx Valrhona)
- 1 tsk (med top) natron
- 1 nip salt
- 75 g hakket mørk chokolade
- 175 g flormelis
- vand til passende konsistens
- krymmel
Sådan gør du
- Snelt smørret og hæld det i en skål – sørg for at smørret ikke er alt for varmt.
- Rør smørret sammen med rørsukker og brun farin. Tilsæt yoghurt og rør det hele godt sammen. Jeg bruger bare et piskeris og rører det sammen med piskeriset.
- Bland hvedemel, kakaopulver og natron.
- Sigt halvdelen af de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
- Hæld nu kogende vand i dejen og rør til en ensartet konsistens.
- Sigt det resterende af de tørre ingredienser og rør det i dejen til der ikke er klumper.
- Rør salt og hakket chokolade i dejen med en dejskraber.
- Krøl et stykke bagepapir og for en 22*22 cm kvadratisk form med bagepapiret – sørg for at det bliver trykket helt ud i hjørnerne.
- Hæld dejen i formen og bag kagen ved 200 grader traditionel ovn i ca 20 min. Tjek med en pind at kagen er færdig.
- Lad kagen køle af til stuetemperatur.
- Bland flormelis med vand til en passende konsistens – pas på at din glasur ikke bliver for tynd. Den skal dog hellere ikke være for fast, da den skal kunne smøres ud i et forholdsvist tyndt lag på kagen.
- Fordel glasuren på den afkølede kage og drys med krymmel. Lad glasuren sætte sig en smule inden kagen skæres ud i passende stykker.
2 Comments on Chokoladekage med glasur og krymmel
1Pingbacks & Trackbacks on Chokoladekage med glasur og krymmel
-
[…] også min klassiske chokoladekage med glasur – den er virkelig også […]
Katrine
14/09/2021 at 09:28 (3 år ago)Meget misvisende at kalde det en bradepandekage – når det nu ikke passer med størrelsen på en bradepande