Tunsalat med kapers og dild


tunsalat
En virkelig lækker og forfriskende tunsalat med kapers og dild. Perfekt på rugbrødsmaden, i en sandwich eller en lækker salat – om du spiser tunsalaten på den ene eller den anden måde, så kan jeg varmt anbefale at prøve denne variation med dild og kapers, hvis du ikke har prøvet det i din tunsalat før.

Jeg elsker virkelig tunsalat, og det var noget af det jeg virkelig cravede at spise i store mængder da jeg var gravid. Så da jeg hverken var gravid eller ammede mere, skyndte jeg mig at bikse sådan en portion her sammen.

Tunsalaten fik selskab af daggammelt kærnemælksfranskbrød, som blev smørristet på panden og lagt sammen med lidt salat, agurk og rødløg – har du syltede rødløg i køleskabet, forestiller jeg mig at det bare vil gøre sådan en sandwich her ekstra lækker.

I min verden skal en tunsalat være cremet, og derfor bruger jeg også altid tun i olie. Jeg synes at tun i vand giver en lidt tynd tunsalat, så derfor vil jeg anbefale at du bruger tun i olie. Derudover bruger jeg en blanding af mayo og creme fraiche 18% til tunsalaten, og det giver både en virkelig skøn smag og konsistens. Tunsalaten her er altså ikke fedtfattig på nogen måde, men den er til gengæld virkelig lækker.

Skal der lidt ekstra frokostforkælelse til en dag, så vil jeg varmt anbefale sådan en sandwich her med smørristet brød og tunsalat. Velbekomme!

Søde kram, Pilen <3

tunsalat med kapers og dild

tunsalat

Tunsalat med dild og kapers

En lækker og simpel tunsalat der fungerer virkelig godt både på rugbrød eller i sandwich.
Antal 4

Ingredienser
  

 • 2 dåser tun i olie (alternativt kan man godt bruge tun i vand – men så bliver tunsalaten også mere tynd/vandet i konsistensen)
 • 3 spsk mayo
 • 3 spsk creme fraiche 18%
 • saft af 1/2 citron
 • 1 spsk kapers, finthakket
 • 1 bundt dild, finthakket
 • 1/2 lille rødløg, finthakket
 • salt og peber

Sådan gør du
 

 • Dræn tunen for olie og kom den i en skål.
 • Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør det godt sammen med en gaffel. Om du foretrækker støre stykker af tun eller at det er helt fintdelt er op til dig.
 • Smag til med salt og peber og opbevar på køl indtil servering. Rør tunsalaten igennem lige inden den skal på brødet.
tunsandwich

1 Comment on Tunsalat med kapers og dild

 1. Michael Scott
  14/01/2023 at 16:48 (8 måneder ago)

  Super dejlig opskrift
  Den er nu en fast bestanddel af frokosten når jeg har gæster – de ringer sågar inden frokosten for at sikre sig at jeg laver den!
  På det sidste har jeg endda brugt den som forret.
  Jeg har dog tilføjet en ekstra ingrediens, nemlig 2-3 finhakkede cornichoner, det giver lidt ekstra syre. Super dejligt

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering
Comment *