Cheesecake med hindbær, lakrids og karamelganache


cheesecake med hindbær
Cheesecake med hindbær, lakrids og karamelganache – en ny favorit i cheesecake kategorien!

Jeg ELSKER cheesecake – både den bagte og den mere friske version sat med husblas. Jeg har lavet en del cheesecakes gennem årene, men det her er altså den absolut bedst jeg har lavet indtil nu. Kombinationen af den sprøde kiksebund og den luftige ostemasse der akkurat lige er sat uden at få for meget husblas. Sådan skal en cheesecake gerne være hvis du spørger mig.

Og når man så tilsætter lakrids, karamel og hindbær oveni købet, så bliver cheesecaken slet ikke dårligere. Jeg forestiller mig dog også at den vil være helt fantastisk i en sommerlig udgave med masser af søde danske jordbær. Og hvis du ikke er til lakrids, undlader du jo bare den del.

cheesecake med lakrids

Det vigtigste når man laver cheesecake er at man ikke får lavet trevler af husblas, og at man ikke laver en alt for kompakt og gummiagtig ostemasse med alt for meget husblas. Hvis du følger opskriften her får du en luftig og blød ostemasse, der dog stadig giver et skarpt snit på kagen.

Jeg håber i bliver lige så glade for cheesecaken, som jeg er <3

God fornøjelse – søde kram, Pilen

Tip! Er du mere til den bagte version af cheesecake, så vil jeg anbefale dig at prøve denne her. Den er helt og aldeles lækker!

cheesecake med lakrids
cheesecake med hindbær

INGREDIENSER (8-10 pers)

Kiksebund
200 g digestive
100 g smeltet smør
2 tsk RAW liquorice powder fra Johan Bülow

Karamelganache
100 g amber chokolade
50 g fløde
1 nip flagesalt

Ostecreme
3 blade husblas
1 æggeblomme
80 g flormelis
1 vaniljestang
200 g flødeost
125 g creme fraiche 38 %
2 dl piskefløde
40 g citronsaft
skal af 1 øko citro

Hindbærgélé
2,5 blade husblas
0,5 dl vand
200 g frosne hindbær
skal af 1 øko citron
saft af 2 citroner
70 g sukker

Pynt
25 g amber chokolade
50 g friske hindbær
RAW liquorice powder fra Johan Bülow
guldstøv
rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Kiksebund
Blend kiksene fint i en blender. Bland kiks med lakridspulver. Smelt smørret i en gryde og bland det sammen med kiksene.

For en 16 cm springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne (kageplasten skal være minimum 8 cm høj). Hæld kikseblandingen i formen og tryk den tilfældigt op af siderne – pas på det ikke kommer for højt op af siderne. Tryk kiksene godt sammen i bunden og op af siderne. Stil på køl i minimum 30 min.

Karamelganache
Hak og smelt amber chokoladen. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen mens du rører hurtigt i blanding. Rør konstant indtil blandingen samler sig til en ensartet og blank ganache – den kan godt klumpe en smule, men hvis du fortsætter med at røre forsvinder klumperne. Smag til med lidt flagesalt.

Hæld ganachen over kiksebunden og stil den på køl i ca 1 time til ganachen har sat sig.

Ostemasse
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 min.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland vaniljekornene med lidt flormelis. Pisk æggeblommen med 25 g flormelis og vaniljekorn. Pisk det tykt og lyst. Tilsæt flødeost, resten af flormelis og cremefraiche og pisk det hutigt igennem til en ensartet blanding.

Varm citronsaften op i et vandbad. Når citronsaften er lun tilsættes husblas (som lige vrides fri for vand), som røre ud i citronsaften. Hvis citronsaften ikke er varm nok til at smelte husblassen så sæt skålen tilbage og vandbad og rør indtil det hele er smeltet. Lad citronsaften med husblas svale til stuetemperatur i ca 15 min.

Rør først 1 spsk af flødeosteblandingen ud i den lune citronsaft. Rør herefter endnu 1 spsk ud i citronsaften. Hæld herefter Citronsaften i en tynd stråle over i skålen med flødeost mens du konstant rører i blandingen – dette er vigtigt for at du ikke får trevler og klumper af husblas.

Pisk fløden til let skum – det skal kun lige danne toppe. Vend fløden af to omgange i ostemassen forsigtigt, så du ikke slår luften ud af blandingen.

Hæls ostemassen i kiksebunden ovenpå ganachen. Brug en lille spatel til at gøre overfladen lige. Stil kagen i køleskabet i minimum 4 timer til ostemassen har sat sig helt.

Hindbærgélé
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca 10 min.

Kom vand, hindbær, citronsaft og citronskal i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i 2-3 min. Hæld blandingen gennem en sigte, så kerner og citronskal sorteres fra. Mål 1,5 dl hindbærsaft af, vrid husblas fri for vand og rør husblassen ud i hindbærsaften. lad saften svale til stuetemperatur.

Hæld den stuetempererede hindbærsaft over cheesecaken – hæld evt ned mod bagsiden af en ske, så der ikke kommer så hård en stråle ned mod moussen. Stil kagen på køl i minimum 2 timer, til hindbærgéléen har sat sig.

Pynt

Blend chokoladeni en blender til det hakkes i mindre stykker. Vend det med lidt guldstøv. Skær hindbærrene i mindre skiver og stykker og fordel dem tilfældigt på kagen. Drys med lidt af amber chokoladen og pynt med masser af rød skovsyre. Giv kagen et lille drys ekstra guldstøv til sidst.

cheesecake med hindbær


1 Comment on Cheesecake med hindbær, lakrids og karamelganache

  1. Karina
    15/06/2022 at 20:40 (2 uger ago)

    Denne mega flotte cheesecake, kan den fryses?

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *