Jordbær cheesecake med amber ganache


cheesecake med jordbær
Jordbær cheesecake med amber ganache og bastogne kiks – en cheesecake der virkelig smager af sol og sommer.

Så får i altså endnu en cheesecake – samme type som sidste gang med min yndlings ostemasse der er både frisk, sød og luftig på samme tid. Lige som jeg bedst kan lide den.

Selvom selve cheesecaken er lidt en genganger af denne her med hindbær og lakrids, så får i alligevel opskriften, så i også kan lave den i en skøn sommerlig udgave med jordbær og amber chokolade. Hvilket bare er et helt fantastisk makkerpar, hvis i spørger mig.

Rigtig god fornøjelse – søde kram, Pilen <3

jordbær cheesecake
jordbær cheesecake

INGREDIENSER (8-10 pers)

Kiksebund
125 g bastogne kiks
50 g digestive
70 g smeltet smør

Karamelganache
100 g amber chokolade
50 g fløde
1 nip flagesalt

Ostecreme
3 blade husblas
1 æggeblomme
85 g flormelis
1 vaniljestang
200 g flødeost
100 g creme fraiche 38 %
2 dl piskefløde
50 g citronsaft
skal af 1 øko citro

Jordbærgélé
2,5 blade husblas
225 g friske jordbær
55 g citrussaft
75 g sukker
tom vaniljestang

Pynt
10 g amber chokolade
200 g friske jordbær
guldstøv

FREMGANGSMÅDE

Kiksebund
Blend kiksene fint i en blender. Smelt smørret i en gryde og bland det sammen med kiksene.

For en 16 cm springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne (kageplasten skal være minimum 8 cm høj). Hæld kikseblandingen i formen og tryk den tilfældigt op af siderne – pas på det ikke kommer for højt op af siderne. Tryk kiksene godt sammen i bunden og op af siderne. Stil på køl i minimum 30 min.

Karamelganache
Hak og smelt amber chokoladen. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen mens du rører hurtigt i blanding. Rør konstant indtil blandingen samler sig til en ensartet og blank ganache – den kan godt klumpe en smule, men hvis du fortsætter med at røre forsvinder klumperne. Smag til med lidt flagesalt.

Hæld ganachen over kiksebunden og stil den på køl i ca 1 time til ganachen har sat sig.

Ostemasse
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 min.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland vaniljekornene med lidt flormelis. Pisk æggeblommen med 25 g flormelis og vaniljekorn. Pisk det tykt og lyst. Tilsæt flødeost, resten af flormelis, citronskal og cremefraiche og pisk det hurtigt igennem til en ensartet blanding.

Varm citronsaften op i et vandbad. Når citronsaften er lun tilsættes husblas (som lige vrides fri for vand), som røre ud i citronsaften. Hvis citronsaften ikke er varm nok til at smelte husblassen så sæt skålen tilbage over vandbad og rør indtil det hele er smeltet. Lad citronsaften med husblas svale til stuetemperatur i ca 15 min.

Rør først 1 spsk af flødeosteblandingen ud i den lune citronsaft. Rør herefter endnu 1 spsk ud i citronsaften. Hæld herefter Citronsaften i en tynd stråle over i skålen med flødeost mens du konstant rører i blandingen.

Pisk fløden til let skum – det skal kun lige danne toppe. Vend fløden af to omgange i ostemassen forsigtigt, så du ikke slår luften ud af blandingen.

Hæls ostemassen i kiksebunden ovenpå ganachen. Brug en lille spatel til at gøre overfladen lige. Stil kagen i køleskabet i minimum 4 timer til ostemassen har sat sig helt.

Jordbærgélé
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca 10 min.

Kom vand, jordbær, citronsaft og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i 5 min til jordbærrene er bløde. Hæld blandingen gennem en sigte, så jordbærrene sorteres fra. Mål 1,5 dl jordbærsaft af, vrid husblassen fri for vand og rør husblassen ud i jordbærsaften. lad saften svale til stuetemperatur.

Hæld den stuetempererede jordbærsaft over cheesecaken – hæld evt ned mod bagsiden af en ske, så der ikke kommer så hård en stråle ned mod moussen. Stil kagen på køl i minimum 2 timer, til jordbærgéléen har sat sig.

Pynt

Skær jordbærrene i både halve og kvarte. Blend chokoladeni en blender til det hakkes i mindre stykker. Vend det med lidt guldstøv.

Befri kagen fra kageplast og bagepapir og placer den på et serveringsfad. Pynt kagen med de friske jordbær og drys med lidt amber chokolade og guldstøv.

karamel cheesecake

5 Comments on Jordbær cheesecake med amber ganache

 1. Stine
  25/03/2019 at 09:20 (3 år ago)

  Uhm det må blive min fødselsdagskage i år. Den ser super lækker ud! 🙂 Jeg vil lige høre mht. flormelis i ostecremen. Du skriver 85 g i opskriften, men 25 g i beskrivelsen. Jeg går ud fra at 85 g er det rigtige?

  Svar
  • pilenskoekken90
   25/03/2019 at 10:08 (3 år ago)

   Hej Stine. Der skal 85 g i – men du skal piske 25 g af de 85 g med æggeblommen, og så tilsættes resten af flormeliset sammen med flødeost og creme fraiche 🙂

   Svar
   • Stine
    27/03/2019 at 09:41 (3 år ago)

    Åh tak. Jeg havde overset det 🙂

    Svar
 2. Louise Hindenburg
  25/03/2019 at 20:11 (3 år ago)

  Hej
  Skøn opskrift. Der mangler lidt i geléen. Hvor meget vand bruger du? Og hvornår skal sukkeren i?

  Svar
  • pilenskoekken90
   26/03/2019 at 13:38 (3 år ago)

   Tak Louise <3 der skal ikke vand i da der både er citronsaft og jordbærrene afgiver meget væske - det giver en meget mere intens og smagfuld gélé 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *