Spidskålssalat med mormordressing og røget ørred


mormordressing

Denne spidskålssalat med mormordressing og røget ørred er både sprød, sød, syrlig og cremet – en lækker og hurtig måltidssalat efter min mening. Salaten blev til da jeg havde et halvt spidskål liggende, som trængte til at blive brugt – og med en craving efter klassisk mormordressing og en lidt halvdoven krop, så blev det den nemme løsning med fisk fra en pakke og få ingredienser.

Salaten tager ingen tid at lave – især hvis du lige har en rest kogt pasta liggende, som trænger til at blive brugt. Du kan også sagtens undlade pastaen og spise lidt lækkert brød til i stedet for. Denne her spidskålssalat er nemlig virkelig lækker i sig selv.

Og nu til mormordressingen – “skal der virkelig piskefløde i?”, tænker du sikkert. Og ja! Den skal altså helst laves helt klassisk “mormorstyle” med piskefløde og sukker – det giver altså det bedste resultat Hvis du endnu ikke har prøvet det, så er det nu du skal give dig i kast med den – jeg siger dig den er lækker!  Og så passer den ualmindeligt godt til fisk, dild og æble.

Salaten skal helst spises med det samme, så den er lækker sprød og frisk. Ellers skal du i hvert fald vente med at øse den lækre mormordressing over – hvis du nu tænker at du lige skal have en gang spidskålssalat med på madpakken.

pastasalat


INGREDIENSER (2 pers)

Spidskålssalat

150 g tørret fuldkornspasta
1/2 rødt spidskål
2 små æbler (eller et stort)
1 god håndfuld dild
200 g varmrøget ørred

Mormordressing

1 dl piskefløde
saften af 1 citron
1 spsk sukker
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Spidskålssalat

Kog pastaen efter anvisningen og skyl det under koldt vand til det er kølet helt af. Snit spidskålen i tynde strimler og kram spidskålen godt med hænderne. Snit æblerne i tynde både, og hak dild groft – gem lidt dild til pynt. Bland spidskål, pasta, æble og dild.

Mormordressing

Rør sukker og citronsaft sammen, så sukkeret bliver opløst. Tilsæt fløde og rør dressingen sammen indtil det begynder at tykne let. Smag til med salt og peber.

Anret salaten på en tallerken og hæld dressingen over. Top salaten med røget ørred, skåret i mindre stykker, og dild.

spidskålssalat


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *