Flødekartofler med sød kartoffel og paprika


flødekartofler

Flødekartofler er vaskeægte hyggemad og comfortfood – lige som jeg bedst kan lide det. Lidt snasket, krydret og ualmindeligt lækkert.

Denne omgang flødekartofler er fyldt med en blanding af almindelige kartofler, søde kartofler og rød peber, samt en masse krydderier. Haps, det var lækkert – med en helstegt kylling til, så var middagen reddet. Og måske en lille grøn salat til – bare for samvittighedens skyld. Og fordi det er en lidt tung ret.

Flødekartofler er virkelig noget jeg forbinder med min barndom – det var noget der altid blev serveret til familiesammenkomster og store begivenheder som fx konfirmation og runde fødselsdage. Og det er faktisk noget jeg meget sjældent laver selv. Hvilket jeg lige har fundet ud af er en stor fejl. Det er jo simpelthen for lækkert – især denne udgave med søde kartofler. Haps!

Opskriften er til 4 sultne mennesker (der måske ikke spiser så meget salat) eller til 6 personer, hvis der serveres salat og evt lidt brød til.

Skal der gøres lidt ekstra ud af hverdagsmaden og skal familien forkæles, så er jeg ret sikker på at sådan en omgang flødekartofler med søde kartofler vil falde i ret god jord. Og hvis nu i er så heldige at der er rester, så smager det virkelig også fremragende dagen efter.

God tirsdag aften og søde hilsner herfra <3

flødekartofler med søde kartoflerINGREDIENSER (4-6 pers)

1 kg kartofler
0,5 kg søde kartofler
5 dl piskefløde
1 stort rødløg
1,5 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
muskatnød
paprika, salt og peber
150 g revet ost

FREMGANGSMÅDE

Varm ovnen op til 200 grader traditionel ovn.

Skræl kartofler og søde kartofler og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i mindre stykker og stil til side. Smør et stort ildfast fad med smør. Læg et lag almindelige kartofler i bunden. Drys lidt af løgblandingen og peberfrugt over. Drys med lidt salt, peber og paprika og riv lidt muskatnød over (hold igen med krydderierne, da de skal imellem hvert lag. Læg herefter et lag søde kartofler ovenpå, og drys igen med løgblanding, peberfrugt, salt, peber, paprika og muskat. Fortsæt så du får 3 lag med almindelige kartofler og 2 lag med søde kartofler. Drys kun salt og peber på toppen, og hæld fløden ud over.

Sæt fadet i den varme ovn og skru ned til 180 grader og lad den stå i ovnen i 1 time – tjek at fløden bobler og trækker ind i kartoflerne og ikke ligger som en tynd sovs. Ellers giv den et kvarter ekstra inden der kommes ost på. Tag fadet ud af ovnen efter 1 time og drys ost på toppen. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 30 min – skru evt lidt op for varmen til sidst for at gratinere osten. Lad flødekartoflerne trække 15 min inden servering.

Tip. Hvis du er til spicy mad kan du drysse lidt chiliflager mellem nogle af lagene.
flødekartofler med peberfrugt


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *