Kardemommesnurrer – min favorit


kardemommesnurrer
Jeg ELSKER virkelig kardemommesnurrer, og denne opskrift byder på en virkelig lækker af slagsen med en intens og skøn smag af kardemomme. Disse kardemommesnurrer er virkelig saftige og har en helt fantastisk smag.

Jeg er kæmpe fan af kardemommesnurrer! Og efter jeg var en tur i Kbh og smage dem fra Juno the Bakery, så måtte jeg altså også selv i køkkenet og bage kardemommesnurrer. Jeg har faktisk allerede en skøn opskrift på kardemommesnurrer med marcipan her på bloggen – men jeg havde lyst til at lave en version der var lidt tættere på den fra Juno. Stadig saftig, men lidt mere tæt og kompakt i konsistensen – og så med en ren smag af masser af kardemomme uden marcipanen.

Så det blev til tre gange i køkkenet før opskriften sad i skabet. Men nu synes jeg virkelig også at jeg er kommet frem til et godt resultat. Det der drillede mig mest var at få dejen til at være stærk nok til at snurrerne kunne snurres forholdsvis stramt uden at sprække. Og nøglen til dette blev altså at bruge en stærk hvedemel som fx manitoba. Det var altså det der gjorde forskellen for mig, så jeg vil virkelig anbefale jer at købe en god hvedemel med højt proteinindhold som fx manitoba, hvis i vil bage disse kardemommesnurrer.

Der skal en god mængde kardemommefrø i sådan en omgang kardemommesnurrer – hvilket jeg hurtigt fandt ud af, da mængden blev justeret op for hver gang jeg testede opskriften igen. Derfor anbefaler jeg også at du køber hele kardemommefrø uden kapsler (jeg taler af bitter erfaring og efter mange vabler på fingrene efter at pille kardemommefrø ud af kapsler). Kardemommefrøene kan bl.a. købes lige her på nemlig.com.

Rigtig god bagelyst til jer alle – og søde kram, Pilen <3

kardemommesnurrer
kardemommesnurrer

Inspiration til opskrift og fremgangsmåde har jeg både hentet fra min gamle opskrift, men også lige her hos Fix Feast Flair – hun har også lavet en GIF der ret godt viser snurre-metoden.


Kardemommesnurrer

Lækre og saftige kardemommesnurrer med en skøn og intens smag af knuste kardemommefrø.
Samlet tid3 t
Antal: 18 stk

Ingredienser

Dej

 • 250 g kold sødmælk
 • 40 g sukker
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • 500 g hvedemel (med højt proteinindhold – gerne tipo00 eller manitoba)
 • 10 g knuste kardemommefrø (husk at bruge hele kardemommefrø som du selv morter)
 • 5 g salt
 • 65 g blødt smør

Remonce

 • 80 g blødt smør
 • 110 g brun farin
 • 10 g knuste kardemommefrø (husk at bruge hele kardemommefrø som du selv morter)

Andet

 • 1 æg til pensling

Sirup + drys

 • 50 g vand
 • 35 g sukker
 • 2 spsk perlesukker
 • 2 g knuste kardemommefrø (husk at bruge hele kardemommefrø som du selv morter)

Sådan gør du

 • Start med at morte/knuse alle kardemommefrøene – det gøres nemmest af et par omgange i en morter. Sørg for at støde dem godt, så der ikke er alt for store stykker kardemommefrø.
 • Rør gær og sukker ud i sødmælken, til gæret er opløst. rør ægget ud i væsken. Tilsæt hvedemel og knuste kardemommefrø og begynd at ælte dejen ved lav hastighed – jeg ælter dejen på en røremaskine ved hastighed 2 ud af 3. Ælt dejen i et par minutter, og tilsæt så saltet. Ælt dejen videre i ca 5 minutter til den er spændstig og glat.
  Tilsæt det bløde smør, lidt af gangen, mens du stadig ælter. Ælt dejen i 30-60 sekunder når alt smørret er tilsat, så du får en glat og skinnende dej.
  Hæld dejen i en skål og dæk med et låg. Lad dejen hæve i ca 45 minutter.
 • Lav remoncen ved at blande blødt smør, brun farin og knuste kardemommefrø. Ælt det godt sammen til en ensartet og blød blanding.
 • Når dejen er hævet drysses en bordplade let med lidt hvedemel. Rul dejen ud til et stort rektangel på ca 25*60 cm. Smør remoncen ud i et tyndt lag på hele dejen og fold nu dejen ind over sig selv, så du har 3 lag.
  Rul dejen lidt længere så du har et rektangel på ca 25-30*30-35 cm.
  Skær tynde strimler af dejen (ca 1,5 cm), så du har ca 18 strimler af dejen.
 • Sno dine snurrer ved først at strække og sno din dejstrimmel en smule (dejen skulle gerne være stærk og elastisk nok, og må ikke gå i stykker her). Tag herefter fat i din dejstrimmel og sno den to gange omkring din pegefinger og langemand – før herefter strimlen henover snurren og fæstn den under bunden (Se evt med under højdepunkter på min story på instagram, hvor jeg viser hvordan jeg snurrer kardemommesnurrerne).
 • Placer dine snurrer på to bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
 • Pisk ægget til pensling med lidt salt og evt en lille sjat vand, så den ikke er for tyk. Pensl dine snurrer med ægget, og bag en plade af gangen ved 210 grader traditionel ovn i 12-13 minutter. Lav imens din sirup, så den er klar til de friskbagte kardemommesnurrer.
 • Lav din sirup ved at koge vand og sukker op og lad det simre et minuts tid. Hold siruppen varm, så den er klar til de friskbagte snurrer.
 • Bland perlesukker med de sidste 2 g knuste kardemommefrø.
 • Så snart pladen med de friskbagte snurrer kommer ud af ovnen, pensles de brandvarme snurrer med siruppen og drysses med perlesukker og kardemomme. Lad snurrerne køle lidt af inden de nydes mens de stadig er friskbagte.

Noter

Der skal bruges ret mange kardemommefrø til denne opskrift – man kan i de fleste supermarkeder få hele kardemommekapsler, og hvis du bruger disse skal frøene først pilles ud af kapslerne. Det er ret tidskrævende, så jeg vil anbefale at du køber kardemommefrø/kardemommekerner – de kan findes ved at søge på nettet, og ellers har Santa Maria dem også i nogle føtex og Bilka rundt omkring. De kan også bestilles lige her på nemlig.com
 
kardemommesnurrer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *