Nougatbrud med hasselnødder, tranebær og mørk chokolade


nougatbrud

Nougatbrud med hasselnødder, tranebær og mørk chokolade – en ny favorit til konfektskålen herhjemme, der smager helt fantastisk. Og et stykke konfekt, der er virkelig nem at lave da det blot skal skæres ud i rustikke stykker.

Dette nougatbrud byder på rigelige mængder af god nougat fra Summerbird blandet med mørk chokolade, ristede hasselnødder og syrlige tranebær. En fantastisk kombination, der helt sikkert vil gøre sig godt i konfektskålen til jul. Jeg elsker desuden at konfekten bare kan støbes i en form og derefter skæres ud i mundrette stykker. Det behøves ikke at være så skarpt her, hvis du spørger mig. Det er bare lækkert at man kan se hvad der er i konfekten, og at stykkerne er lidt rustikke at se på.

Hvis du er glad for nougat, vil jeg helt sikkert anbefale dig at lave en god portion nougatbrud her til jul – det er en virkelig lækker måde at spise nougat på. Og brug gerne din favorit nougat – min yndlings nougat er fra Summerbird, og hvis i ikke har smagt den, vil jeg varmt anbefale jer at slå et smut forbi jeres nærmeste Summerbird og prøve deres nougat. Den kan på ingen måde sammenlignes med nogle af de meget søde varianter man finder i supermarkedet. Bare et lille tip herfra.

Rigtig dejlig weekend til jer alle – og søde julekram, Pilen <3

nougatbrud nougatbrud


INGREDIENSER (30-25 stk)

250 g god mørk chokolade, hakket
300 g nougat i store tern
75 g ristede hasselnødder
1 nip flagesalt
50 g tørrede tranebær

guldstøv, chokoladeperler, frysetørrede bær mm til pynt

FREMGANGSMÅDE

Smelt 75 g mørk chokolade ved lav varme over vandbad. For en firkantet kagering eller en firkantet form på ca 16*16 cm med bagepapir i bunden og op langs siderne – sørg for at bagepapiret kommer helt ud i hjørnerne af formen. Fordel den smeltede chokolade i bunden af formen og stil det på køl mens du forbereder det øvrige fyld.

Smelt nougat og 100 g mørk chokolade over vandbad. Hak hasselnødder og tranebær groft. Rør hasselnødder, tranebær og et nip flagesalt i nougat-blandingen. Hæld fyldet ovenpå den chokoladebunden (som skal være stivnet på køl). Stil formen tilbage i køleskabet i 1,5-2 timer til fyldet har sat sig helt.

Smelt de resterende 75 g mørk chokolade over vandbad. Kom en lille smule af chokoladen i et kræmmerhus/sprøjtepose og hæld resten over nougatfyldet – tip formen lidt så chokoladen fordeler sig på hele overfladen. Stil formen tilbage på køl til chokoladen har sat sig.

Sprøjt lidt chokolade på toppen i et tilfældigt mønster og drys med forskelligt pynt – her skal man være lidt hurtig inden chokolade størkner, så pynten ikke falder af.

Lad nougatbruddet sætte sig helt i køleskabet i yderligere 2 timer (pak den gerne ind, så den ikke tager smag af køleskabet).

Skær nougatbruddet ud i 30-36 firkanter. Opbevar konfekten i en lukket boks i køleskabet indtil det skal spises.

nougatbrud


 

 

2 Comments on Nougatbrud med hasselnødder, tranebær og mørk chokolade

 1. CK
  07/12/2018 at 13:33 (6 år ago)

  De her nougat brud skal SÅ MEGET være en del af mit julekonfekt ! Og jeg må have smagt den der Summerbird nougat. Jeg elsker generelt nougat, så kan slet ikke vente.
  Rister du selv hasselnødderne eller køber du nogle ‘færdigristede’?

  Svar
  • pilenskoekken90
   11/12/2018 at 07:52 (6 år ago)

   Hvor lyder det dejligt – de smager SÅ skønt! Og hvis du er vild med nougat, så må du simpelthen smage Summerbirds. Den smager SÅ godt!
   Jeg køber færdigristede. Magter ikke det der svineri med hasselnøddeskal over det hele 😉

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *