Bløde chokoladeboller


bløde chokoladeboller

Jeg må indrømme at jeg faktisk er lidt vild med det lidt køligere og grå vejr der har ramt os – for med en baby, har det altså været begrænset hvor meget jeg alligevel har været ude og nyde solen. Og så savner jeg faktisk lidt at spise boller med smør og drikke varm kakao. Så da gråvejret ramte os, skyndte jeg mig at udnytte det til at bage en stor plade bløde chokoladeboller. Som selvfølgelig blev nydt med masser af smør og en god kop kaffe til.

Chokoladebollerne er egentlig lavet med udgangspunkt i mine bløde bananboller – som altså virkelig også hitter, hvis du har et par modne bananer liggende. Så i princippet har jeg bare udeladt bananerne og smidt lidt ekstra smør i dejen. Begge slags boller smager virkelig godt – og så længe de bliver nydt lune med rigeligt smør på toppen, så er det mindst lige så godt som kage, hvis du spørger mig.

Bollerne kan bages i en bradepande som her – eller de kan bages på to bageplader med lidt luft imellem. Det kommer an på om du foretrækker dem helt bløde uden skorper eller ej.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

chokoladeboller


INGREDIENSER (12 stk)

2,5 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
500 g hvedemel
1/2-1 tsk kardemomme (jeg bruger 1 tsk da jeg er meget glad for kardemomme)
100 g smør
110 g mørk chokolade, grofthakket eller i knapper

1 sammenpisket æg til pensling

FREMGANGSMÅDE

Lun sødmælken, så den er lillefingervarm. Rør gær og sukker ud i den lune mælk til det er opløst. Tilsæt ægget og rør det ud i mælken. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen godt sammen i ca 5 minutter – tilsæt smørret i små tern undervejs, og lad det blive æltet sammen med dejen. Ælt dejen godt sammen til den får en glat overflade. Hæld dejen ud på en bordplade og bank den lidt flad. Fordel chokoladen på dejen og ælt den hurtigt sammen – pas på at den ikke bliver for varm, så chokoladen smelter.

Dæk dejen med en opklippet plastikpose og et viskestykke og lad den hæve ved stuetemperatur i ca 1 time – til dobbelt størrelse.

Del dejen i 12 lige store stykker og form dem til runde boller ved at samle dejen med fingrene på bagsiden. Placer bollerne i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med den opklippede plastikpose og et viskestykke. Lad dejen efterhæve i 45 min.

Bag bollerne ved 200 grader traditionel ovn i 14-15 min. Lad dem køle lidt af inden de nydes.

verdens bedste chokoladeboller


 

3 Comments on Bløde chokoladeboller

 1. Annemette
  26/08/2018 at 14:00 (5 år ago)

  Er det mig, der er blind? Hvor meget smør skal der i?

  Svar
  • Pilen
   27/08/2018 at 13:58 (5 år ago)

   Hov det kan jeg godt se mangler – det er tilføjet nu <3

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Bløde chokoladeboller

 1. […] har før lavet chokoladeboller i bradepande, de grove af slagsen og dem med banan (som virkelig også kan anbefales hvis man elsker banankage!) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *