Semidried tomater med krydderurter


langtidsbagte tomater

Semidried tomater er cherrytomater der er langtidsbagte ved svag varme – de har fået et pift af krydderurter og honning for at fremhæve sødmen, og så smager de bare skønt. En af mine favorit grøntsager er tomater – gerne de solmodne, søde små blommetomater. Desværre er der langt imellem dem nu hvor efteråret og vinteren banker på døren. Heldigvis kan man pifte de lidt kedelige tomater op ved at langtidsbage dem, så de får en masse smag og sødme.

Opskriften her er virkelig nem og tomaterne passer nærmest sig selv. Der er ikke nogen bestemte mængder på, da jeg lavede dem lidt på slum. Du kan bruge lige de krydderurter du nu har stående i vinsueskarmen – jeg er sikker på at det nok skal smage lækkert om du så bruger timian, rosmarin, oregano eller hvad du nu har stående.

De semidried tomater kan bruges i alverdens retter og tom tilbehør. Jeg har både spist dem til frokost med en avocadomad, i salater og pastaretter. Jeg brugte dem blandt andet i en virkelig lækker pastaret med græskarsauce, som i også får opskriften på lige om lidt. De semidried tomater kan holde sig i køleskabet en uges tid, så man kan sagtens lave en god portion når først man er igang 🙂

semidried tomater


INGREDIENSER (1 stort glas)

1 kg cherrytomater
olivenolie
akaciehonning
friske krydderurter (jeg brugte rosmarin og timian)
flagesalt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Læg dem med skærefladen opad på en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld forsigtigt olivenolie ud over tomaterne i en tynd stråle, så alle tomaterne får lidt olie. Gentag processen med akaciehonning. Drys salt og peber ud over tomaterne og læg til sidst friske krydderurter på toppen. Bag tomaterne ved 100 grader traditionel ovn i 4-5 timer. Mine fik 5 timer, da min ovn ikke varmer særlig kraftigt, men hold øje efter 4 timer – de må gerne stadig have lidt saft i sig.

Hæld tomaterne i et glas sammen med en god olie (ca 1-1,5 dl). Opbevar dem i køleskabet indtil brug.

soltørrede tomater


1Pingbacks & Trackbacks on Semidried tomater med krydderurter

  1. […] lidt chili. Det passer bare så godt til det søde græskar. Jeg har toppet pastaretten med disse semidried tomater som jeg lavede et par dage inden – men har du ikke lige tid eller overskud til dette kan du […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *