Fyldt spaghetti squash med chorizo og krydderurter


spaghetti squash opskrift

Spaghetti squash er et græskar der trevler så det ligner spaghetti – jeg er virkelig fan, da det både smager dejligt og har en lækker konsistens som spaghetti. Jeg har valgt at bruge hele græskarret og fylde det med spaghetti strimlerne og en lækker tomatsovs med chorizo og krydderurter. Haps!

Spaghetti squash har jeg kun set meget få steder – faktisk købte jeg det i en Meny i forbindelse med et job der, men jeg har ikke set det andre steder. Hvilket er lidt ærgerligt, for det er virkelig lækkert og har mange anvendelsesmuligheder.

Disse fyldte spaghetti squash med chorizo og tomatsovs er virkelig comfortfood – de spises direkte af græskarskallen og er fyldt med lækker smag og ost. Det er jeg altså fan af. Perfekt til en søndag aften på sofaen hvor det bare skal være lidt hyggeligt og lidt lækkert.

fyldt spaghetti squash


INGREDIENSER (2-3 pers)

1 stort spaghetti squash
1 spsk olivenolie
salt
100 g chorizopølse (ikke pålæg)
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
1 dåse hakkede tomater
friske krydderurter (jeg brugte basilikum og timian)
1/4 tsk chiliflager (eller mere hvis du vil have dem spicy)
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
salt og peber
150 g fintrevet ost (jeg brugte en blanding af cheddar og parmesan)

FREMGANGSMÅDE

Halvér din spaghetti squash og skrab kernerne ud. Pensl overfladen med lidt olivenolie og drys med salt. Bages i 50-60 min (alt efter størrelsen på din squash) ved 200 grader traditionel ovn – du skal kunne stikke en gaffel igennem ned til skindet. Lav imens tomatsovsen.

Halver chorizopølsen på langs og skær den i mindre stykker. Svits chorizoen i lidt olie i ca 5 min, hvorefter løg og hvidløg tilsættes og svitses med indtil løgene bliver klare. Tilsæt chili og tomatpuré og svits yderligere 1 minut, hvorefter hakkede tomater, friske krydderurter, eddike og sukker hældes i og koges op. Lad sovsen småsimre ca 10 min, hvorefter den smages til med salt og peber. Sluk for varmen og gem sovsen til græskarret er færdigt.

Når græskarret er færdig, trækkes græskarkødet i strimler med en gaffel og hældes i en skål. Fordel først halvdelen af squashen i bunden af de to græskar. Fordel så halvdelen af tomatsovsen ovenpå og lidt ost. Gentag med det sidste græskar og tomatsovs. Top til sidst hele herligheden med revet ost. Bag dem i ca 25 min til osten er gylden på toppen.

Top med hakket persille eller basilikum og server med en grøn salat til. Velbekomme!

fyldt græskar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *