Kanelmazarin med kaffeganache og karamelliserede hasselnødder

kanelkage med chokoladeganacheI kender den nok – den klassiske kanelkage i en bradepande med kaffeglasur på toppen? På trods af at jeg har et lidt anstrengt forhold til de store skærekager, som oftest kan blive ret tørre og kedelige, så har jeg altså en svaghed for kanelkage. Derfor har jeg pimpet den klassiske kanelkage og lavet en luksus udgave som hverken er kedelig eller tør – heller ikke dagen efter. Denne udgave er lækker svampet, snasket og fyldt med chokolade, marcipan og nødder. Lige som jeg bedst kan lide mine kager.

Og hvis jeg selv skal sige det, er den her kage altså en af mine mere geniale påfund. Hold nu op hvor smager den bare lækkert! Den er tung og intens – men på den virkelig gode måde.

Den klassiske kagebund er skiftet ud med en mazarinkage, som topping har jeg lavet en chokoladeganache på mælkechokolade og kaffe og som det sidste er kagen blevet toppet med en sprød omgang karamelliserede hasselnødder.

Har du et anstrengt forhold til bradepandekager, så lov mig at du prøver denne her udgave! Kanelkagen bliver virkelig taget til nye højder, og nyd den gerne med en god kop sort kaffe til.

IMG_0891

INGREDIENSER (22 cm springform)

Mazarinbund

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
50 g mel
1 ½ tsk kanel

Kaffeganache

300 g mælkechokolade
125 ml piskefløde
25 ml kraftig kaffe (gerne espresso)
20 g glukosesirup
et nip salt

Karamelliserede hasselnødder

80 g grofthakkede afskallede hasselnødder
40 g sukker
1 nip salt

FREMGANGSMÅDE

Mazarinbund

Ælt marcipan og sukker sammen til en sammenhængende masse. Pisk marcipanblandingen med det bløde smør til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk dejen luftig. Vend hvedemel og kanel i dejen til en ensartet blanding og hæld dejen i en smurt springform foret med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt – den skal kun lige have sat sig. Lad kagen køle helt af.

Kaffeganache

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Lav 25 ml stærk kaffe eller espresso. Varm fløde og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet og tilsæt kaffen. Hæld den varme fløde over chokoladen af 3 omgange, hvor der røres godt imellem hver omgang. Lad fløden og chokoladen smelte sammen til blandingen bliver blank og glat.

Løsn den afkølede kage fra springformen og for springformen med kageplast som sidder helt tæt op ad kagen. Hæld kaffeganachen ned over kagen, og stil kagen på køl i minimum 4 timer.

Karamelliserede hasselnødder

Hak hasselnødderne groft. Varm sukker op på en pande ved medium varme og lad det smelte. Når sukkeret er smeltet tilsættes de grofthakkede hasselnødder og et nip salt, og du rører godt rundt på panden så karamellen bliver fordelt på alle hasselnødderne. Rør godt i ca. 1 min. og hæld hasselnødderne over på et stykke bagepapir. Skil hasselnødderne ad så de ikke ligger i en stor bunke og lad dem køle af.

Når hasselnødderne er kolde hakkes de groft. Fordel de karamelliserede hasselnødder på toppen af kagen (som stadig sidder i springformen) og tryk dem let ned i ganachen. Løsn kagen fra springformen og fjern kageplasten ved at køre en tynd skarp kniv rundt langs kanten. Placer kagen på et fad og server med en god kop kaffe.

Velbekomme!

karamelliserede hasselnødder

Tip! Hvis du ikke er så meget til den kraftige kaffesmag kan du putte lidt mindre kaffe i ganachen og erstatte med samme mængde piskefløde.

6 Comments on Kanelmazarin med kaffeganache og karamelliserede hasselnødder

 1. Betina
  19/06/2016 at 17:43 (6 år ago)

  Hvor ser kagen bare skøn ud. Det ligner bestemt en kage, der hører sig til under betegnelsen genialt påfund. Og smuk er den.
  Tak for opskrift!

  Kh. Betina

  Svar
  • Pilenskoekken
   20/06/2016 at 20:49 (6 år ago)

   Tusind tak Betina – den smagte simpelthen også lækkert! God fornøjelse med kagebagningen 🙂

   Svar
 2. Thea
  29/09/2016 at 13:51 (6 år ago)

  Hej 🙂
  Jeg har et lidt underligt spørgsmål.. kan du huske hvor høj kagen ca. blev?
  Vil ud og investere i en bagering og bageplast og første projekt skal være denne kage til min kærestes fødselsdag.. Hvad for en størrelse er det smartest at købe? 🙂
  – Thea

  Svar
  • Pilenskoekken
   29/09/2016 at 14:04 (6 år ago)

   Hej Thea

   Kagen blev normal springformshøjde – ca 6 cm høj var min springform, så det skal kageringen plus plast nok minimum være 🙂
   Og hvor dejlig en fødselsdagskage – det skal han nok blive glad for. God fornøjelse med kagebagningen 🙂

   Kh Camilla

   Svar
 3. Heidi
  16/07/2020 at 18:28 (2 år ago)

  Hej Camilla,
  Kan denne kage mon fryses?
  Tak for alle de lækre opskrifter du deler
  Dbh Heidi

  Svar
  • pilenskoekken90
   15/08/2020 at 18:15 (2 år ago)

   Selv tak fordi du følger med. Selve kagen kan godt fryses men jeg ville vente med at lave toppingen til dagen før servering 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *