Den du ved nok kagen – den kage som vi vist alle kender og har smagt. Kagen består af en luftig og lækker chokoladekagebund med en saftig glasur med kokos, kaffe og kakao. En perfekt kage til at tage med på tur eller til kollegerne.
Den du ved nok kage findes i mange versioner, og selvom jeg faktisk allerede har en meget tung og snasket version her på bloggen, så synes jeg alligevel at denne her, der minder mere om den klassiske, også fortjener sin plads på bloggen. For sådan en lækker og luftig chokoladekage med masser af topping er altså ikke helt skidt. Og alle jeg har serveret den for har været meget glade og begejstrede.
Hemmeligheden bag min version af Den du ved nok kagen, er en både luftig og saftig chokoladekage med yoghurt og chokoladestykker – yoghurten bidrager med ekstra fugt og saft til kagen og chokoladestykkerne giver ekstra chokoladesmag. Toppingen er der rigeligt af, og selvom man nok godt kunne skære lidt fra, så synes jeg kun det gør kagen bedre.
Hvis du leder efter en luftig og saftig version af Den du ved nok kagen, som ikke bliver tør – så vil jeg anbefale dig at prøve denne her version.
God bagelyst – søde kram, Pilen <3
INGREDIENSER (12 personer)
Chokoladekage
130 g smør
175 g brun farin
125 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker (kan undlades)
2 æg
225 g græsk yoghurt 10 % (kan sikkert godt erstattes af fx creme fraiche)
275 g hvedemel
75 g kakaopulver (brug gerne en af god kvalitet, da det kan smages)
1 nip salt
1 lille tsk natron
2 små tsk bagepulver
225 g varmt vand (hvis vandet har kogt skal det køles lidt ned, så det ikke er kogende)
65 g hakket mørk chokolade
Glasur
130 g smør
6 spsk kaffe (60 g)
2 spsk kakaopulver (20 g)
175 g flormelis
130 g kokosmel
FREMGANGSMÅDE
Chokoladekage
Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
Pisk æg, brun farin, rørsukker og vaniljesukker til det er tykt og luftigt. Pisk den græske yoghurt i æggene.
Bland hvedemel, kakaopulver, salt, natron og bagepulver og sigt det i dejen. Pisk hurtigt sammen til de tørre ingredienser er blandet i dejen. Tilsæt det varme vand, lidt af gangen mens du pisker.
Vend smørret i dejen, og vend til sidst den hakkede chokolade i dejen.
Hæld dejen i en 22*22 cm bradepande (eller evt tilsvarende i en springform) med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 45 min. Tjek gerne efter 35 og 40 min med en træping om kagen er færdigbagt, så den ikke får for meget og bliver tør – i min ovn tog det 45 min før den var gennembagt.
Lad kagen køle helt af ved stuetemperatur. Når den er kølet af så skær toppen af kagen, så den bliver helt jævn på overfladen.
Glasur
Put alle ingredienserne til glasuren i en gryde og varm det op ved svag til medium varme – rør godt i det og varm det op indtil smørret er smeltet men blandingen stadig er tyk. Hæld glasuren over kagen og stil den evt på køl i 30-40 min for at få glasuren til at sætte sig.
Nyd kagen stuetempereret og gerne friskbagt.
stinna frydkjær liholm
18/07/2019 at 06:36 (5 år ago)Tror du den kan laves som. Muffins…?
pilenskoekken90
31/07/2019 at 12:54 (5 år ago)ja det kan de da sagtens – bagetiden skal nok bare nedsættes en del 🙂
Ambreen
30/08/2019 at 14:40 (5 år ago)Er det kaffepulver der skal i?
pilenskoekken90
01/09/2019 at 10:36 (5 år ago)Nej det er en stærk brygget kaffe 🙂
Sabine
02/03/2020 at 20:16 (5 år ago)Jeg kan ikke forstå at alt det dej kan være i en 22×22 cm form? Brucer du en ekstra høj form, eller? Min er næsten så høj at man ikke kan bide af den selvom jeg har brugt en større form 🙂
pilenskoekken90
09/03/2020 at 19:03 (5 år ago)det er en helt standard form – jeg kan godt lide at den bliver lidt høj, men den skulle selvfølgfelig ikke gerne blive meget højere end på billedet 🙂
Sara
03/10/2020 at 21:58 (4 år ago)Har bagt denne kage to gange nu, anden gang med kærnemælk i stedet for yoghurt og vil bare sige, at den stadig smager fantastisk! Helt klart en af de bedste chokoladekager derude!
Iben
21/12/2020 at 08:42 (4 år ago)Kan man ikke undlade at komme kaffe i, når man hader det?
pilenskoekken90
05/01/2021 at 19:09 (4 år ago)Jo det kan du sagtens 🙂
Sarah
02/03/2021 at 20:51 (4 år ago)Kan man bruge sødmælk i stedet for yoghurt?
pilenskoekken90
26/03/2021 at 17:45 (3 år ago)Det kan man nok godt, men det er ikke sikekrt at den bliver lige så svampet. det er syren i yoghurten der bidrager med en masse fugt til kagen og gør den lækker svampet 🙂
Pinar
10/03/2021 at 17:33 (4 år ago)Kan man undvære kakao til glasur. Jeg har ikke mere der hjemme ?
pilenskoekken90
26/03/2021 at 17:48 (3 år ago)Jeg tror desværre glasuren bliver lidt kedelig uden kakao <3