Spaghetti med tomatsovs og chorizo


spaghetti med chorizo
spaghetti med tomatsovs

Det her er muligvis blevet en af mine favoritter når det kommer til lækre og snaskede pastaretter – spaghetti vendt med en lækker cremet tomatsovs med bagte grøntsager, toppet med sprød chorizo, parmesan og basilikum. En skøn kombination, som både kan agere lækker hverdagsmad, men som også sagtens kan serveres for gæster.

Jeg elsker at bage grøntsagerne, da de får en virkelig lækker smag og konsistens. Men hvis du ikke orker at have gang i både ovn og gryde, så kan du altså sagtens proppe dem direkte i sovsen – det er lidt op til dig om du har tiden til det. Tomatsovsen er inspireret af dygtige Emma’s grøntsagsgryde, som virkelig også kan anbefales vil man gerne vil lave mad til mange dage.

Normalt propper jeg fløde i tomatsovsen, men da jeg ikke havde fløde men i stedet en bøtte mascarpone stående blev det til ost i sovsen. Og det gjorde den altså ikke dårligere, eftersom sovsen blev dejligt cremet. Men du kan altså også sagtens komme lidt piskefløde i sovsen i stedet – det smager virkelig også godt!

Hvis du trænger til lidt lækker comfortfood i form af en god pastaret, så vil jeg virkelig anbefale dig at prøve denne her. Og det bedste er at den kan varieres i en uendelighed:

  • prøv fx at toppe med bacon i stedet for chorizo
  • brug de grøntsager du har liggende i køkkenet
  • skift mascarpone ud med fløde
  • Brug din yndlingsspaghetti eller tagliatelle

God fornøjelse i køkkenet og velbekomme – søde kram, Pilen <3


spaghetti med bagte grøntsager

Tip! Man kan sagtens vende spaghetti og tomatsovs sammen i gryden inden servering – jeg foretrækker dog at servere det separat, så man har mulighed for at gemme eventuelle rester af tomatsovs. På den måde kan folk også selv justere mængden af tomatsovs.

INGREDIENSER (4 pers)

Bagte grøntsager
1 rød peberfrugt
1 aubergine
1,5 squash
2 spsk olivenolie
salt og peber

Tomatsovs
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
125 g tomatpuré
680 g tomatpassata
1/2 dl vand
1,5 tsk tørret oregano
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
salt og peber
150 g mascarpone

Topping og tilbehør
150 g chorizopølse
400 g fuldkornsspaghetti
frisk basilikum
parmesan

FREMGANGSMÅDE

Bagte grøntsager
Skær grøntsagerne i tern og vend dem i olivenolie, salt og peber. Fordel grøntsagerne på en bageplade og bag dem ved 200 grader traditionel ovn i 30-40 min til de har fået god farve.

Tomatsovs
Hak løg og hvidløg fint. Svits løgene i en stor gryde med olivenolie ved medium varme et par minutter til de er blevet blanke og bløde. Tilsæt tomatpuré, tomatpassata, vand, oregano, basilikum, hvidvinseddike og sukker. Lad sovsen simre i 15-30 minutter (alt efter hvor god tid du har). Smag sovsen til med salt og peber og tilsæt de bagte grøntsager.

Skær chorizopølsen i kvarte og steg den et par minutter på en varm pande med lidt olie. Læg den på fedtsugende papir.

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.

Vend mascarponen i tomatsovsen og lad det koge op.

Server spaghetti med tomatsovsen (vend det gerne godt sammen) og top med chorizo, revet parmesan og frisk basilikum.

spaghetti med chorizo


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *