Rösti med bagte rodfrugter og ristede kikærter


Indlægget indeholder reklame
 rösti

Rösti med bagte rodfrugter og ristede kikærter – en lækker kødfri aftensmad, som er virkelig smagfuld, og som jeg synes er virkelig lækkert som weekend- eller gæstemad, hvis man vil servere en kødfri middag.

Röstierne er lavet med udgangspunkt i en opskrift fra Karolines Køkkens nyeste kogebog Skøn mad uden kød – en kogebog jeg modtog, da jeg var til boglancering ude hos Arla i slutningen af august.

Rösti opskriften var en af de smagsprøver der blev serveret, og det smagte simpelthen så dejligt, at jeg selv fik lyst til at kaste mig ud i den lidt oldschool ret. Dog med et lidt mere moderne twist og masser af ekstra toppings. Jeg lavede röstierne ekstra store, stegte dem på panden for en lækker stegeskorpe og toppede med marineret grønkål, bagte rodfrugter, en dressing med tahin og hvidløg og toppede hele herligheden med ristede kikærter. Det smagte seriøst godt, og lagde en god bund trods at retten ingen kød indeholder. Selv Jonas, der altså er meget glad for kød, var virkelig vild med retten – og mente at den sagtens kunne komme på menuen igen.

Jeg valgte som sagt at stege röstierne på panden for at få ekstra stegeskorpe – det tog dog rimelig lang tid, da der kun kunne være en rösti på panden af gangen, og da de skulle steges 5 minutter på hver side. Hvis du ikke lige har en søndag eftermiddag til projektet, som jeg havde, så kan du gøre ligesom opskriften i kogebogen og bage röstierne i ovnen ved 200 grader. Med denne her størrelse vil jeg gætte på at de skal have 30-40 minutter og en vending undervejs. Men de bliver altså virkelig lækre af at blive stegt på panden, hvis du har tiden.

Hvis du tænker at kødfri mad er lidt kedeligt og ikke mætter ordentligt, så prøv denne her ret – det er absolut ikke kedeligt og röstien med kartoffel og ost lægger en god bund, så du ikke skal gå sulten fra bords. Retten er absolut ikke svær at lave, men taget lidt tid pga de mange elementer – så den egner sig perfekt til en dag hvor man gerne vil hygge sig lidt med madlavningen eller en weekend, hvor der er ekstra tid.

Rigtig dejlig onsdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

kartoffelrösti


Tip! Der bliver 6 store rösti af portionen, men opskriften her er lavet til 4 personer – så medmindre i snacker de overskydende rösti, så kan de sagtens fryses ned og gemmes til en anden god gang.

INGREDIENSER (4 pers)

Rösti (Opskriften er fra Skøn mad uden kød – dog med lidt variation)

1 kg kartofler
1 stor squash
2 æg
175 g revet ost (jeg brugte ca 40 g revet Gammel Knas og revet mozzarella for resten)
1,5 tsk salt
friskkværnet peber
et nip chiliflager

Ristede kikærter

1 dåse kikærter, drænede og skyllede
1,5 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk paprika

Bagte rodfrugter

2 pastinakker
3 gulerødder
1/2 butternut squash
2 rødløg
2 spsk olivenolie
et drys flagesalt
friskkværnet peber

Grønkål

4 stilke
1 spsk olivenolie
1 tsk hvidvinseddike eller citronsaft
1/2 tsk sennep
1 tsk honning
salt og peber

Dressing

4 spsk græsk yoghurt (jeg brugte en 2%)
1 tsk tahin (gerne den lyse tahin)
saft af 1/2 citron
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk salt
friskkværnet peber
1/2-1 dl koldt vand til at justere konsistensen med

FREMGANGSMÅDE

Rösti

Skræl og riv kartoflerne groft på et rivejern. Riv også squashen groft. Hæld både squash og kartofler i et dørslag. Tag nu 1/4 af grøntsagerne og pak dem ind i et rent viskestykke – vrid viskestykket, så du får presset alt væden ud af grøntsagerne. Gentag med de resterende grøntsager af 3 omgange, så du får presset så meget væske ud som muligt.

Bland grøntsager, revet ost, æg, salt, peber og chili godt sammen.

Varm en pande op med lidt olivenolie ved medium varme. Del rösti-dejen i 6 lige store dele. Steg en rösti af gangen på panden ved at lave en stor cirkel af ca 15 cm diameter af rösti-dejen. Steg den ca 5 min på hver side, så den bliver gylden og sprød – og gennembagt.

Tip! Når du skal vende röstien kan du placere en tallerken på din rösti og vende panden på hovedet – herefter glider du röstien tilbage på panden, så du får stegt den anden side.

Steg alle dine rösti og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lun dem i ca 5 minutter i en 200 grader varm ovn inden de skal spises.

Ristede kikærter

Bland alle ingredienserne og fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir. Rist kikærterne ved 180 grader i 25-30 min. Kikærterne kan sagtens forberedes på forhånd og enten bruges kolde eller varmes kort inden servering.

Bagte rodfrugter

Skær pastinak, gulerod og græskar i grove tern. Del løget i tynde både. Vend alle grøntsagerne med olivenolie, salt og peber, og fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir. Bag grøntsagerne ved 200 grader traditionel ovn i ca 45 min til de er møre og gyldne.

Grønkål

Befri grønkålen fra den grove stilk og skyl den godt. Snit kålen groft.

Pisk olie, eddike, sennep og honning sammen. Smag til med lidt salt og peber. Vend grønkålen i dressingen og lad den gerne stå i minimum 30 minutter inden servering, så grønkålen får trukket noget smag til sig.

Dressing

Bland alle ingredienserne til dressingen – bortset fra vand. Juster konsistensen med koldt vand så den er let flydende. Opbevar dressingen på køl indtil servering.

Servering

Anret dine rösti med en god håndfuld grønkål, bagte rodfrugter, dressing og ristede kikærter på toppen.

kartoffelrösti


4 Comments on Rösti med bagte rodfrugter og ristede kikærter

 1. Louise Jönsson
  30/10/2018 at 07:53 (4 år ago)

  Vil man mon kunne lave röstierne på panden dagen i forvejen og så varme dem i ovnen dagen efter? Overvejer at lave dette til min mødregruppe i morgen, men vil helst ikke stå i køkkenet al den tid, de er her ❤️

  Svar
  • pilenskoekken90
   31/10/2018 at 14:04 (4 år ago)

   De kan sagtens laves dagen i forvejen og lunes ved servering – vi spiste rester dagen efter og lunede dem bare i ovnen. og de smagte mindst lige så godt som den dag vi lavede dem <3 🙂

   Svar
 2. Mette Kjærgaard Knudsen
  29/11/2018 at 19:20 (4 år ago)

  Lavede denne ret igår til min veninde og jeg, og mums det var lækkert!!! Vegetarretter er i min optik kun gode hvis man ikke føler man mangler kødet, og det gør man ikke her. Så lækkert! 🙂

  Svar
  • pilenskoekken90
   30/11/2018 at 08:30 (4 år ago)

   Hvor er det bare dejligt at høre! <3 Min kæreste er også meget glad for kød, men manglede det slet ikke i denne ret, så det plajer også at være et godt tegn 😉

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *