Rabarbertrifli med flødeskyr og karamelliseret hvid chokolade

IMG_8509
De flotte røde rabarberstængler er denne gang blev tryllet om til en lækker vaniljeprikket rabarberkompot lagt i lag med syrlig flødeskyr og crunchy granola med karamelliseret hvid chokolade. Rabarbertriflien vakte glæde og jubel-dans hos min kæreste, der mener at den må havne i toppen af yndlingsdesserter.

Rabarbertriflien smagte altså også helt fantastisk, og jeg kunne sagtens finde på at spise den til morgenmad med lidt skyr eller græsk yoghurt i stedet for fløden. Hvis nu morgenmaden skal forsødes lidt.

Granolaen med karamelliseret hvid chokolade er baseret på min morgenmadsmüsli med lidt justeringer. Den er lækker knasende, og når den her får selskab af den søde karamelliserede hvide chokolade, så bliver den kun endnu bedre!

Server rabarbertriflien til dessert eller som det søde indslag til brunchen – jeg lover at den vil vække jubel og glæde, som den gjorde herhjemme. Og husk nu at lave en ordentlig portion rabarberkompot nu hvor du er igang – mindst dobbeltportion. For den forsvinder alt for hurtigt!

INGREDIENSER (6 portioner)

Rabarberkompot:

450 g rabarber (efter de er renset og skåret i stykker)
150 g sukker
1 vaniljestang
1 citron

Granola:

150 g grovvalsede havregryn
50 g kokosflager
70 g mandler
2 spsk kokosolie
3 spsk akaciehonning
150 g hvid chokolade

Flødeskyr:

1,5 dl piskefløde
3 spsk skyr

FREMGANGSMÅDE

Skær rabarberstænglerne i mindre stykker og kog dem med vaniljekorn, vaniljestang, sukker og saften fra 1/2-1 citron (alt efter hvor syrlig du ønsker den). Lad det simre i ca 15 min indtil rabarberstykkerne er møre. Mos rabarberne let sammen med en gaffel, men lad stadig nogle stykker være tilbage. Lad kompotten køle helt af.

Hak den hvide chokolade groft og smelt chokoladen ved svag varme i en gryde. Når al chokoladen er smeltet skrues der lidt op for blusset og så skal der røres. Bliv ved med at røre i chokoladen mens den langsomt bliver mere gylden i farven og klumper sammen. Sørg for hele tiden at røre bunden fri så det ikke brænder på, og mos chokoladen godt sammen med grydeskeen. Bliv ikke forskrækket over at chokoladen klumper og gryner – det skal den gøre. Fortsæt med at røre i 10-15 min indtil chokoladen er karamelgylden og hæld chokoladen over på et stykke bagepapir. Mos i chokoladen og fordel den på bagepapiret (chokoladen vil nu smelte sammen), og sæt det på køl indtil det stivner.

Rist havregryn, kokosflager og grofthakkede mandler i kokosolie og flydende honning ved medium varme indtil det bliver gyldent – 10-15 min. Lad det køle af. Hak chokoladen groft og bland den med den afkølede granola.

Pisk fløden til skum og vend den med skyr.

Fordel nu skiftevis rabarberkompot, flødeskyr og granola i høje glas og server med det samme.

IMG_8575

tip! Hvis du gerne vil lave triflien på forhånd kan du undlade granolaen imellem lagene og så bare toppe med granola inden servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *