Asiatisk kylling i karry med asparges og sukkerærter

IMG_7675
Hvis der er noget jeg er vild med så er det gryderetter – det er super nemt, smager fantastisk og så kan man bruge lige de grøntsager der er i sæson. Her er gryderetten lavet som en traditionel boller i karry med en opbagt sovs, som har fået et asiatisk twist af kokosmælk, ingefær og soya. Jeg har brugt friske grønne asparges og sukkerærter for at gøre karryretten lidt sommerlig, men du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.

Jeg elsker god hverdagsmad – og gerne det der kan spises i en dyb tallerken. Det er vaskeægte comfortfood, hvilket der altså bare er noget ekstra hyggeligt og lækkert over. Karryretten her går i den grad ind under denne kategori, men den er til gengæld hurtig og nem at lave, hvorfor den også egner sig rigtig godt til hverdagen hvor det skal gå lidt hurtigt.

IMG_7599

Ingredienser (4 pers)

350 g kyllingebryst
1 løg
1 bakke sukkerærter
1 bundt asparges
1 spsk fintrevet ingefær
1,5 æble
5 spsk soya
40 g smør
2 spsk mel
3-4 tsk karry
5-6 dl kyllingeboullion
1 dåse kokosmælk
saft fra 1/2 lime
et nip sukker

Fremgangsmåde

Skær kyllingen i mindre stykker og svits den kort i lidt olie og 2 spsk soya. Læg kyllingen til side (sammen med eventuel saft fra kyllingen).

Hak løget fint, skær æbler i tern og snit asparges i mindre stykker. Riv ingefærret fint.
Smelt smørret ved medium varme i en dyb pande eller wok. Tilsæt hakket løg og karry og lad det riste i et par minutter. Tilsæt melet så du får en tyk masse. Hæld boullionen i panden lidt af gangen mens du rører, så jævningen bliver fortyndet. Tilsæt herefter kokosmælk, limesaft, 3 spsk soya, et nip sukker og ingefær. Lad det hele koge op og tilsæt kylling, asparges, æbler og sukkerærter. Lad det småsimre i 5 minutter imens der smages til med salt og peber og eventuelt lidt ekstra lime eller soja.

Server med ris, og top retten med frisk persille og cashewnødder eller peanuts.

IMG_7699

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *