Græskarlasagne

IMG_2631

Græskarsæsonen er ikke helt ovre endnu. Heldigvis – for jeg kan slet ikke få nok af græskar. Græskar bidrager med sødme og en cremet konsistens til de fleste retter, og så er det et billigt og sundt alternativ til andre rodfrugter.


Jeg har valgt at bruge græskarret i en lasagne, hvilket gør lasagnen lækker cremet og sammen med lidt krydderier, hytteost og spinat er det altså comfortfood der virkelig varmer på en kedelig efterårsdag. Server den som den er eller med en grøn salat “on the side”. Men hold det simpelt, for der er masser af smag i lasagnen, så den kræver ikke det vilde tilbehør.

Hvis du er vild med rar mad, italiensk mad eller comfortfood, så synes jeg du skal forkæle dig selv og familien med sådan en gang lasagne. Det er lækkert med et alternativ til den traditionelle udgave, og så slipper man for at stå og røre en bechamelsauce sammen!

IMG_2580

Ingredienser (6 pers)

1 hokkaidogræskar (ca 600 g skrællet og skåret i tern)
1 stort løg
3 fed hvidløg
3 snackpeber
400 g. oksekød
1 dåse hakkede tomater
250 g frisk spinat
chiliflager
2 tsk timian
salt + peber
lasagneplader
450 g hytteost
150 g revet ost

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skære græskarret ud i mindre tern og skær skrællen væk. Kog græskarternene i rigeligt vand til de er helt møre.
  2. Hak løg og hvidløg fint, og skær snackpeber i mindre stykker.
  3. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt herefter hakket oksekød og svits indtil kødet er brunet godt igennem.
  4. Tilsæt nu peberfrugt, græskar og hakkede tomater. Rør det hele godt sammen og sørg for at noget af græskarret bliver most, så det giver en cremet konsistens til kødsovsen.
  5. Tilsæt timian, chili, salt og peber og lad det simre i minimum 15 min. Smag til med krydderier igen til sidst.
  6. Skyl nu spinaten og damp den på en pande med lidt olie så spinaten falder sammen.
  7. Saml lasagnen ved at smøre et lag kødsovs i bunden af et ildfast fad. Byg herefter ovenpå med et lag lasagneplader, et lag kødsovs, spinat, hytteost og fortsæt til der ikke er mere. Slut af med et lag kødsovs, spinat og hytteost.
  8. Bag lasagnen ved 200 grader i 25 min. Fordel herefter revet ost ud over lasagnen og bag den yderligere i 20 min.
  9. Lad lasagnen stå og sætte sig i 10 min inden den serveres med en grøn salat og evt lidt frisk timian til toppen.

IMG_2665

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *